R. Mikaitis paskirtas Vyriausybės įgaliotiniu bendriems su Lenkija paveldo klausimams | Diena.lt

R. MIKAITIS PASKIRTAS VYRIAUSYBĖS ĮGALIOTINIU BENDRIEMS SU LENKIJA PAVELDO KLAUSIMAMS

  • 0

Vyriausybės sprendimu kultūros viceministras Rimantas Mikaitis paskirtas Vyriausybės įgaliotiniu kultūros paveldo klausimais bendradarbiavimo veiklose, kurios numatytos Lietuvos Respublikos ir Lenkijos Respublikos draugiškų santykių ir gero kaimyninio bendradarbiavimo sutartyje ir Lietuvos bei Lenkijos vyriausybių sutartyje.

„Lietuvą su Lenkija sieja ilgametė istorija, kurią šiandien liudija daugybė paveldo objektų. Svarbiausiais abiem šalims kultūros paveldo apsaugos klausimais turime siekti tęstinio konstruktyvaus dialogo, drauge keistis gerąja patirtimi šioje srityje ir spręsti su paveldo išsaugojimu susijusius iššūkius. Būtent šioms temoms bus skirtas ir artimiausias abiejų šalių ekspertų grupės susitikimas“, – sako viceministras R. Mikaitis.

Lietuvos ir Lenkijos kultūros paveldo išsaugojimo grupės ekspertų posėdžiai periodiškai vyksta nuo tada, kai 1999 m. gruodžio 16 d. Lietuvos ir Lenkijos vyriausybės pasirašė sutartį dėl Vyriausybės įgaliotųjų atstovų bendradarbiavimo kultūros paveldo apsaugos srityje. Šių metų spalio 18–20 d. Kaune bus organizuojamas jau dvyliktasis Lietuvos ir Lenkijos kultūros paveldo išsaugojimo ekspertų grupės posėdis. Kaip praneša Kultūros ministerija, jame dalyvaujant šalių delegacijoms planuojama aptarti abiem šalims aktualius kultūros paveldo apsaugos ir istorinės atminties išsaugojimo klausimus, taip pat atminties institucijų – muziejų, bibliotekų ir valstybės archyvų – bendradarbiavimo kryptis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS