Rašytojų sąjungos premija skirta poetui R. Kmitai | Diena.lt

RAŠYTOJŲ SĄJUNGOS PREMIJA SKIRTA POETUI R. KMITAI

  • 0

Trisdešimtoji Lietuvos rašytojų sąjungos premija skirta poetui, prozininkui, literatūrologui Rimantui Kmitai už romaną „Remyga“.

Kasmetinė Rašytojų sąjungos premija skiriama už didelės vertės kūrinį, išleistą per pastaruosius dvejus metus.

„Remyga“ yra romanas apie jauną valstybę, romanas apie eilinį žmogų, kuriuo, kaip kad būna talentingose knygose, esame mes visi“, – sakė vienas iš vertinimo komisijos narių rašytojas Mindaugas Nastaravičius.

R. Kmita yra trijų eilėraščių knygų – „Nekalto prasidėjimo“ (1999), „Upės matavimas“ (2002), „Švelniai tariant“ (2009), dviejų romanų – „Pietinia kronikas“ (2016), „Remyga“ (2020) ir literatūros kritikos „Ištrūkimas iš fabriko“ (2009) – autorius.

Rašytojų sąjungos premijos laureatais yra tapę Antanas A. Jonynas, Jurgis Kunčinas, Nijolė Miliauskaitė, Romualdas Granauskas, Sigitas Geda, Danutė Kalinauskaitė, Andrius Jakučiūnas, Aidas Marčėnas, Sigitas Parulskis, Alvydas Šlepikas ir kiti.

Apdovanojimas tradiciškai teikiamas sausio 6-ąją, Trijų Karalių dieną. Tačiau dėl karantino šiemetinės Lietuvos rašytojų sąjungos premijos įteikimo iškilmių data bus paskelbta vėliau.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS