Romoje bus apdovanotos dvi menininkės iš Lietuvos | Diena.lt

ROMOJE BUS APDOVANOTOS DVI MENININKĖS IŠ LIETUVOS

  • 0

Trečiadienį Romoje dviem Lietuvos menininkėms bus įteiktos italų kino ir teatro režisieriaus Giuseppe Bertolucci (Džiuzepės Bertolučio) premijos.

Kaip geriausios jaunosios kartos Europos aktorė ir režisierė bus apdovanotos režisierė Kamilė Gudmonaitė bei aktorė Aistė Diržiūtė, pranešė Lietuvos kultūros atašė Italijoje Laura Gabrielaitytė-Kazulėnienė.

„Man šis apdovanojimas yra absoliučiai netikėtas, tačiau labai svarbus. Smagu žinoti, kad Italijoje žino mūsų kūrybą – lietuvių moterų kūrybą, ir kad premija skiriama Bertolucci – kino ir teatro genijų šeimos vardu!“ – sakė ne kartą Italijos publikai savo spektaklį „Trans Trans Trance“ pristačiusi režisierė K. Gudmonaitė.

„Būti įvertintai apdovanojimu Italijoje, šalyje, kuri yra teatro ir kino lopšys Europoje, kurią tėvyne vadino Eleonora Duse, Giulietta Masina, Sophia Loren, jau savaime laimėjimas. O būti įvertintai Giuseppe Bertolucci apdovanojimu yra didelė garbė ir atsakomybė. Atsakomybė pasakoti moterų istorijas, nešti lygybės, laisvės, pagarbos vėliavas ir apginti šias vertybes ne tik susiklosčius aplinkybėms, bet kiekvieną dieną“, – prieš apdovanojimų ceremoniją teigė A. Diržiūtė.

Dažniausiai Giuseppe Bertolucci premija teikiama Italijai jau gerai pažįstamų šalių, tokių kaip Prancūzija ar Vokietija, kūrėjoms.

Minėta premija skiriama išskirtinai jaunoms kūrėjoms moterims. Apdovanojimu siekiama atkreipti dėmesį į jų kūrybą ir taip paskatinti tolesniems darbams bei eksperimentams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS