Rusijos Ermitaže kai kurias skulptūras bus galima liesti | Diena.lt

RUSIJOS ERMITAŽE KAI KURIAS SKULPTŪRAS BUS GALIMA LIESTI

  • 0

Sankt Peterburge veikiantis Ermitažo muziejus ruošiasi eksponuoti skulptūras, kurias visiems lankytojams bus leista liesti rankomis, pirmadienį pranešė įstaigos direktorius Michailas Piotrovskis.

„Veikiausiai tai bus kopijos. (Skulptūras) norisi liesti ne tik akliesiems, bet ir visiems lankytojams“, – pažymėjo M. Piotrovskis per susitikimą internetu.

Jis pridūrė, kad pasaulinėje muziejų praktikoje jau esama pavyzdžių, kai eksponuojamos šedevrų kopijos, kurias leidžiama liesti.

Anot Ermitažo direktoriaus, jo įstaigoje itin laukiami vaikai, studentai ir pensininkai.

„Pensininkai visą gyvenimą mokėjo mokesčius, kad mes galėtumėm egzistuoti, todėl labai džiaugiamės jų (vizitais) – lengvatų naikinti nesiruošiame“, – pabrėžė M. Piotrovskis.

Jo teigimu, Ermitaže niekada nebus rodyklių, padedančių rasti tam tikrą kūrinį.

„Muziejuje apskritai labai gerai yra pasiklysti. Ermitaže visada tenka ilgai vaikščioti, ir tai yra teisinga“, – pabrėžė direktorius.

Jis taip pat užsiminė apie muziejuje besilankančių kišenvagių problemą.

„Su jais turi kovoti policija, o mes turime savo specialiuosius būrius. Bet pagauti juos sunku – tai yra nusikalstamo pasaulio aukščiausioji klasė. Asmeniškai negaliu nieko padaryti: net jei pagaučiau vagį, negaliu paimti kirvio ir jam nukirsti rankos“, – sakė Ermitažo vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS