S. Lozoraičio premija skirta leidyklos „Kalendorius“ vadovui A. Noruševičiui | Diena.lt

S. LOZORAIČIO PREMIJA SKIRTA LEIDYKLOS „KALENDORIUS“ VADOVUI A. NORUŠEVIČIUI

  • 2

Diplomato Stasio Lozoraičio premija „Kelyje į Vilties Prezidento Lietuvą“ skirta leidyklos „Kalendorius“ steigėjui ir vadovui, istorikui Aurelijui Noruševičiui, pirmadienį pranešė Lietuvos žurnalistų draugija.

Premija jam skirta „už pilietinę ir istorinę publicistiką, vaisingą leidybinį ir kultūrinį edukacinį darbą su jaunimu, už svarų indėlį Lietuvos žurnalistų draugijos veikloje“.

A. Noruševičius tapo 25-uoju premijos laureatu.

1995 metais įsteigta jo leidykla „Kalendorius“ yra išleidusi vardų kalendorių, knygą „Lietuvos vaikų pasakos“, kur sudėtos vaikų parašytos istorijos, knygą „Ką papasakočiau Tėčiui“ apie išgyvenimus sovietų okupacijos metais.

2017 metais A. Noruševičiui kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson skyrė Kultūros ministerijos premiją.

S. Lozoraičio premija įsteigta 1998 metais tuometinės Lietuvos žurnalistų draugijos centro valdybos pirmininkės Romos Grinbergienės iniciatyva, siekiant pagerbti diplomato ir politiko S. Lozoraičio atminimą.

Tarp jos laureatų yra žurnalistai Nijolė Baužytė, Marytė Kontrimaitė, Vaidotas Žukas, Antanas Seikalis, dvasininkai Vaclovas Aliulis, Julius Sasnauskas, Sigitas Tamkevičius, istorikas Liudas Mažylis ir kiti.

Premija bus įteikta penktadienį Istorinėje prezidentūroje Kaune.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nieko nesuprantantis

Personažas neaiškus, trūksta kažkaip skaidrumo. Daug giriasi, atrodo nemažai nutyli. Sureikšminamas vardų kalendorius iki maksimumo ir gauna už tai jau antrą premiją: anksčiau - Kultūros ministerijos, dabar - S. Lozoraičio. Studijų laikais jam buvo suteikta pravardė, kurios minėti nekyla ranka...

taip, taip

Jam negalima buvo skirti premijos iš nesąmoningus vardadienių sumaišymus ir naujus išgalvojimus. Lozoraitis vartydamas jo kalendorius turbūt vartosi grabe

SUSIJUSIOS NAUJIENOS