Šalies vadovai pasveikino violončelininką ir dirigentą D. Geringą 75-ojo jubiliejaus proga | Diena.lt

ŠALIES VADOVAI PASVEIKINO VIOLONČELININKĄ IR DIRIGENTĄ D. GERINGĄ 75-OJO JUBILIEJAUS PROGA

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda, ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė ir kultūros ministras Simonas Kairys pasveikino violončelininką, pedagogą, dirigentą, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą Davidą Geringą 75-ojo jubiliejaus proga.

„Kai Jūs prisiliečiate prie violončelės stygų, koncertų salėje ar studentų auditorijoje nelieka abejingų. Jūsų muzikinis talentas spinduliuoja jėga, o asmenybės šviesa traukia ir telkia kitus kūrėjus bei atlikėjus“, – rašoma prezidento sveikinime.

Pasak šalies vadovo, Lietuva didžiuojasi, galėdama maestro vadinti muzikinės kultūros sklaidos užsienyje ambasadoriumi ir yra dėkinga už Lietuvoje pristatomą pasaulio klasikinės ir šiuolaikinės muzikos lobyną. „Reiškiu nuoširdžią padėką Jums už tai, kad taip pat aistringai dalijatės savo žiniomis bei patirtimi su jaunąja karta ir kūrybiniam skrydžiui esate įkvėpęs ne vieną mūsų šalies muziką“, – teigė prezidentas.

Sukakties proga, kaip praneša Prezidentūra, šalies vadovas D. Geringui palinkėjo neblėstančių atradimų, pasineriant į vis naujus muzikos klodus, ir užburiančios bei įkvepiančios aistros skleisti muzikos gelmę ir grožį.

„Jūsų neabejotinas muzikinis talentas ir meistriškumas žavi. Esate įspūdingą repertuarą sukaupęs violončelininkas ir dirigentas, savo turtinga patirtimi dalijatės ir su jaunaisiais talentais. Dėkoju už tai, kad garsinate Lietuvos vardą visame pasaulyje ir dažnai sugrįžtate čia koncertuoti. Nuoširdžiai sveikinu gražios sukakties proga, linkiu sveikatos ir kad muzika niekada nenustotų skambėti tiek Jūsų ausyse, tiek širdyje“, – sakoma premjerės sveikinime.

„Išskirtinis Jūsų talentas liudija seną tiesą, kad menas neturi sienų, o muzikos kalba yra universali. Džiugu, kad galėdamas rinktis garsiausias pasaulio sales, Jūs nuolat grįžtate į Lietuvą pasidalinti su mumis virtuoziškai atliekama įvairių žanrų ir epochų muzika. Jūsų violončelės garsai suteikia būčiai pilnatvės. Didžiuojamės, kad Lietuva gali dovanoti pasauliui aukščiausios prabos menininkus ir muzikus. Ačiū, kad esate nenuilstantis mūsų kultūros ambasadorius visame pasaulyje“, –  sveikindamas maestro dėkoja kultūros ministras S. Kairys.

GALERIJA

  • Šalies vadovai pasveikino violončelininką ir dirigentą D. Geringą 75-ojo jubiliejaus proga
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS