Šalies vadovų sveikinimai rašytojui M. Ivaškevičiui 50-mečio proga | Diena.lt

ŠALIES VADOVŲ SVEIKINIMAI RAŠYTOJUI M. IVAŠKEVIČIUI 50-MEČIO PROGA

Prozininkas, dramaturgas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Marius Ivaškevičius šiandien švenčia 50-metį.

„Sava daugiabriaune, plačiai skleidžiama kūryba esate tapęs vienu svarbiausių ir labiausiai girdimų naujosios kartos lietuvių rašytojų. Savitu, ambicingu ir – kartu – polemišku žvilgsniu reflektuojate visuomenės sanklodą, tą darote įvairiomis, Jums vienodai paklūstančiomis kūrybos formomis“, – sveikinime rašė šalies vadovas.Prezidentas padėkojo M. Ivaškevičiui už novatorišką, tiek teatro, tiek literatūros ribas plečiančią kūrėjo perspektyvą. Taip pat už pastangas gimtuosiuose Molėtuose ir visoje Lietuvoje puoselėti atminimo kultūrą.

Šalies vadovas menininkui palinkėjo kūrybinės sėkmės ir prasmę atnešančių sumanymų įgyvendinimo.

„Esate vertinamas už drąsų literatūros žingsnį į teatrą, postmodernistinius kūrinius, savitai interpretuojančius ir opius mūsų istorijos bei kultūros siužetus. Savo kūryboje nevengiate ironijos ir absurdo, o pasisakymuose akcentuojate svarbą nebijoti suklysti. Linkiu prasmingo kūrybos laiko ir įkvėpimo, naujų kūrybinių atradimų ir sėkmės“, – sveikindamas rašytoją sakė kultūros ministras Simonas Kairys.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nuomonems

Kad mokiniai turi skaityti ir analizuoti visokį šlamštą nieko naujo,jūs gi,homosovietikai mokytojai,analizuodavote ir genialius Brežnevo raštus,atgimimus ir celinas.

nuomonė

Nuostabūs jo kūriniai,mokiniai nagrinėja,,Madagaskarą'' žavisi,patinka jiems ,giria,šaunuolis jis.Pagarba didžiausia jam.

Tfu jam.

Niekalas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS