Skaitmeninėje drobėje – virtualieji potėpiai ir naujoji realybė | Diena.lt

SKAITMENINĖJE DROBĖJE – VIRTUALIEJI POTĖPIAI IR NAUJOJI REALYBĖ

  • 0

Šiandien, kai kalbame apie dirbtinio intelekto pranašumus ir pavojus, galimybė keliauti po pasaulį mažai ką stebina. Nuostabą gali kelti nebent gebėjimas kuriant virtualiosios realybės įrankiais plėsti menui neabejingų žmonių ratą.

Naujų patirčių galima rasti užsukus į naują virtualiąją „Talentų sodo“ galeriją, kur šiuo metu veikia Luko Muckaus 3D meno kūrinių paroda.

„Pasiruoškite kelionei į skaitmeninę erdvę, nes su pasididžiavimu skelbiame virtualiosios galerijos atidarymą, kuriame pristatomi novatoriški talentingo jaunojo menininko kūriniai“, – tokiais žodžiais netradicinės parodos „Auksinė valanda“ organizatoriai kreipiasi į potencialų jos lankytoją.

Ši įtraukianti paroda žada iš naujo apibrėžti šiuolaikinio meno ribas, kviečia žiūrovus, patogiai įsitaisius namuose, tyrinėti išradingus jaunojo menininko kūrinius.

Departure.

Įkvėpimo pasisėmęs iš kinematografijos, technologijų ir kūrybiškumo sankirtos, L. Muckus peržengia tradicinių meno formų ribas ir siūlo pažvelgti į meninės raiškos ateitį.

L. Muckaus darbai kviečia žiūrovus suabejoti realybe ir pasinaudoti neribotomis skaitmeninės drobės galimybėmis.

„Auksinės valandos“ kolekciją sudaro hipnotizuojantys 3D meno kūriniai, kurių kiekvienas kruopščiai sukurtas taip, kad užburtų pojūčius ir skatintų mąstyti. Nuo siurrealistinių peizažų iki abstrakčių geometrinių paveikslų – L. Muckaus darbai kviečia žiūrovus suabejoti realybe ir pasinaudoti neribotomis skaitmeninės drobės galimybėmis.

Virtuali menininkų ekspozicija „Talentų sodas“ – nauja šiuolaikinio meno platforma, skirta novatoriškiems pradedančiųjų menininkų darbams pristatyti. Jos tikslas – siekti naujovių ir meistriškumo, plėsti meninės raiškos ribas, įkvėpti bet kuriame planetos kampelyje esančią publiką, mažinti kliūtis, trukdančias patirti meną.

SphereII.

Nors ji ir neatstoja gyvo apsilankymo parodų erdvėje, neleidžia pajusti autentiškų kvapų, kitų lankytojų keliamų garsų, panirti į kiekvienai meno erdvei savitą atmosfera, virtualioji galerija žiūrovui leidžia pasijusti kūrėju, kai šis keičia žiūros kampą, priartina ar tolina vaizdą, įjungia ar išjungia parodą lydinčią muziką.

Tyrinėdami skaitmeninės tapybos subtilybes ar atskleisdami siurrealistinio kraštovaizdžio paslaptis, žiūrovai neabejotinai patenka į naujas kūrybiškumo ir nuostabos dimensijas.

Virtualiosios menininkų ekspozicijos kuratorės Marija Žukovska, Liepa Lydekaitė ir Minija Mažeikaitė išskiria L. Muckaus vizijos unikalumą, techninį meistriškumą. 3D menu susidomėjęs dar besimokydamas Kauno informacinių technologijų mokykloje, šiandien jis – Vytauto Didžiojo universiteto Menų istorijos, kritikos ir medijų bakalauro studijų trečiojo kurso studentas.

Tunnel vision.

Įkvėpimo semdamasis iš film noir kino, technologijų, gamtos ir žmogiškosios patirties, savo kūriniais L. Muckus meta iššūkį įprastoms realybės sampratoms ir kviečia žiūrovus tyrinėti naujas vaizduotės erdves.

Tiems, kas naujųjų technologijų akivaizdoje nesijaučia tvirtai, autorius tiesia paruoštukę – kiekvieną eksponuojamą paveikslą lydi ne tik minimalistinis aprašymas, bet ir idėjos paaiškinimas.


Kas? L. Muckaus 3D kūrinių paroda „Auksinė valanda“.

Kur?  Prieinama adresu https://visit.virtualartgallery.com/goldenhour.

Kada? Veikia iki birželio 15 d.

GALERIJA

  • Skaitmeninėje drobėje – virtualieji potėpiai ir naujoji realybė
  • Skaitmeninėje drobėje – virtualieji potėpiai ir naujoji realybė
  • Skaitmeninėje drobėje – virtualieji potėpiai ir naujoji realybė
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS