Smuikininkas atsisveikino rečitaliu | Diena.lt

SMUIKININKAS ATSISVEIKINO REČITALIU

Soliniu koncertu Baroti galerijoje smuikininkas Martynas Švėgžda von Bekkeris mažiausiai metams atsisveikino su bičiuliais ir savo kūrybos gerbėjais uostamiestyje.

Atlikėjas pirmadienį išskris į JAV, kur dėstys smuiko specialybę Bostono universitete. Bet prieš ilgesniam laikui išvykdamas iš Lietuvos smuikininkas šiemet daug koncertavo ne tik didmiesčiuose, įprastose vietose, kur nuolat skamba rimtoji muzika, bet ir atokiausiose šalies bažnyčiose, kamerinėse erdvėse.

Nedidukėje Klaipėdos Baroti galerijoje į M.Švėgždos von Bekkerio koncertą susirinko kone sausakimšai publikos. Smuikininkas daugiau kaip valandą griežė tik jai. Po fachverkiniais galerijos skliautais liejosi J.S.Bacho, V.Barkausko, F.Kreislerio muzika. M.Švėgžda von Bekkeris atliko ir tris savo kūrinius. Įdomu, kad pats muzikantas pristatė kiekvieną opusą.

„Įdėmiai klausėsi net vaikai, ką jau besakyti apie suaugusius. Puikus buvo koncertas. M.Švėgždos von Bekkerio meistriškumas, įkvėptas, aistringas muzikavimas tiesiog gniaužė kvapą“, - dalijosi įspūdžiais Stasio Šimkaus konservatorijos direktorė Loreta Jonavičienė.

„Susirinko išprususi, rimtajai muzikai neabejinga auditorija. Ir mes darsyk pasitikrinome savo erdvę, - ar ji tinkama tokio pobūdžio vakarams. Ateityje juos norėtume rengti dažniau, - sakė galerijos direktorė Andželika Baroti. - Po koncerto smuikininkas mus patikino, kad akustika gera, drąsiai galime čia rengti ne tik meno parodas, bet ir koncertus. Anot Maestro, kuris savo pasirodymais netikėtose, kamerinėse vietose mėgina keisti požiūrį į įsivaizduojamas koncertines erdves, tokiose salėse, kaip mūsiškė, muzikuojant galima nueiti iki šnabždesių. Jos intymesnės, jaukesnės.“

„Nuostabus susitikimas su draugais, kurie man padėjo Klaipėdoje suorganizuoti penktąjį „Alternatyvos“ festivalį. Negausi, bet intelektuali publika. Jauni veidai ypač nudžiugino“, - sakė smuikininkas po pasirodymo.

Atsidėkodami M.Švėgždai von Bekkeriui už koncertą, jo klausytojai į aukų dėžutę sumetė 320 litų. Lėktuvo bilietui į Bostoną mažoka, bet kiekvienas prisidėjo kaip galėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sekmes

Martynui. Nenori jo isileisti lietuvoje, tai uzsienyje dziaugsmingai priima.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS