Spektaklis „Perdegimas“ atvyksta į Kaišiadoris | Diena.lt

SPEKTAKLIS „PERDEGIMAS“ ATVYKSTA Į KAIŠIADORIS

  • 0

„Vargu ar nūdienos pasaulyje rastumėme šiuolaikinį žmogų, kuris nė sykio gyvenime nebūtų „perdegęs“. Tokie sniego žmonės paprasčiausiai nebeegzistuoja. Juk gyvename planetoje, kuri aplink savo ašį per pastaruosius kelis dešimtmečius išmoko suktis nebepaisydama fizikos dėsnių. Žinios čia sensta greičiau, nei pavyksta jas perskaityti, o skubėti kiekviename žingsnyje darosi ne tik natūralu, bet ir madinga. Gyvename nuolatinės konkurencijos, statusų ir virtualybės pertekliaus laikais. Darosi sunku nepasimesti tarp daugybės susikurtų tapatybių ir įsipareigojimų“, – teigia spektaklio kūrėjai, trupė „Nuepiko“.

Įkvėpti savų ir svetimų „perdegimų“ trupės „Nuepiko“ šokėjai (Adrian Carlo Bibiano, Marius Pinigis ir Andrius Stakelė) savo spektaklyje imasi tyrinėti ir menine kūno kalba interpretuoti „perdegimo“ reiškinį, kurį perkėlė į populiarumo sulaukusį pasirodymą „Perdegimas“. Šį šiuolaikinio šokio spektaklį Kaišiadoriečiai bei miesto svečiai galės nemokamai išvysti jau šį šeštadienį, birželio 18 d. 19 val. Kaišiadorių kultūros centre.

„Kasdieną matau „perdegusius“ žmones. Kartais ir pats jaučiuosi „perdegęs“. Negana to, savotiškas „perdegimas“ vyksta ir globalesniame politiniame bei ekologiniame lygmenyje. Žmonija labai stipriai serga“ – mintimis dalinasi šokėjas, vienas iš spektaklio kūrėjų M. Pinigis.

K. Latvytės nuotr.

Trupė „Nuepiko“ susikūrė 2016 metais, po pasirodymo „(g)round zero“ nusprendusi drauge tęsti kūrybinę veiklą. Spektakliai, edukacinės dirbtuvės, darbas su bendruomene, filmų ir muzikos kūryba – segmentai, per kuriuos trupės menininkai siekia plėtoti šokį ir pristatyti savo kūrybinę komandą. Trupė savo spektaklius rodo ne tik įvairiose erdvėse Lietuvoje (ką tik J. Miltinio dramos teatre pristatyta premjera „Kūnai“), tačiau birželio 15 d. spektakliu „Niekur, bet ne čia“ atidarė ir tarptautinį šokio festivalį Chemnice, Vokietijoje. Trupės veikla aktyvi, o jos nariai – įvertinti aukščiausiais scenos meno apdovanojimais Lietuvoje.

Spektaklis „Perdegimas“ šiuolaikinio šokio sklaidos programoje „PROmetėjas“ bus rodomas Kaišiadoryse (Kaišiadorių kultūros centre) birželio 18 d. (šeštadienį) 19 val. Ir Ramučiuose (Kauno rajone, Ramučių kultūros centre), rugsėjo 23 d. 18 val. Renginys – nemokamas.

Šiuolaikinio šokio meno sklaidos projektą „PROmetėjas 2022" organizuoja Akademijos kultūros centras, Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centras, Birštono kultūros centras, Josvainių kultūros centras, Kaišiadorių kultūros centras, Kėdainių kultūros centras, Krakių kultūros centras, Prienų kultūros ir laisvalaikio centras, Kauno rajono Ramučių kultūros centras, Veiverių kultūros ir laisvalaikio centras, Stakliškių kultūros ir laisvalaikio centras, Žiežmarių kultūros centras. Partneriai: Šiuolaikinio šokio asociacija, Lietuvos šokio informacijos centras. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Kauno regiono savivaldybės.

GALERIJA

  • Spektaklis „Perdegimas“ atvyksta į Kaišiadoris
  • Spektaklis „Perdegimas“ atvyksta į Kaišiadoris
  • Spektaklis „Perdegimas“ atvyksta į Kaišiadoris
K. Latvytės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS