A. Stoniui – tarptautinio kino festivalio apdovanojimas | Diena.lt

A. STONIUI – TARPTAUTINIO KINO FESTIVALIO APDOVANOJIMAS

  • 0

Vieno ryškiausių lietuvių kino režisieriaus Audriaus Stonio filmas „Moteris ir Ledynas”, pasakojantis apie lietuvių mokslininkę glaciologę, trisdešimt dvejus metus atidavusią kerinčio grožio Tuiuksu ledynui Tian Šanio kalnuose, šių metų Barselonos tarptautiniame kino festivalyje „DocsBarcelona laimėjo apdovanojimą konkursinėje programoje „What the Doc”.

Šiais metais šioje programoje nugalėtojais buvo paskelbti du filmai. Kartu su A. Stoniu, apdovanojimą atsiėmė ir garsus lenkų režisierius Pavelas Lozinskis, programoje pristatęs filmą „Tu net neįsivaizduoji kaip tave myliu”, kuris pasakoja apie sudėtingus motinos ir dukters santykius.

Konkursinė programa „What the Doc” buvo skirta pristatyti radikaliausius ir labiausiai inovatyvius šiolaikinio dokumentikos pasaulio filmus. Be A. Stonio ir P. Lozinskio filmų, programoje rungėsi ir pasaulinę šlovę jau gavę filmai – Michaelio Glavogerio „Be pavadinimo” ir Voicecho Starono „Broliai”. Žiuri pirmininkas, ispanų kino režisierius Isaki Lacuesta, įteikdamas apdovanojimą sakė: „Šie du filmai – radikaliai skirtingi. Jie primena mums, kad kine nėra formulių pasiekti grožį ir išmintį.”

A. Stonio filmo „Moteris ir Ledynas” pasaulinė premjera įvyko Amsterdamo kino festivalyje IDFA.

Filmas jau apkeliavo pagrindinius pasaulio kino festivalius „HotDocs” Kanadoje, „Visions du Reel Nyone” Šveicarijoje, „Triesto” kino festivalį Italijoje, Helsinkio „Doc Point” Suomijoje, Belgrado kino festivalį „Magnificent 7” Serbijoje ir Hangzhou „West lake” festivalį Kinijoje. Filmas yra pakviestas į prestižinių Krokuvos ir „Karlovy Vary” festivalių konkursines programas. „Kino pavasario” kino festivalyje filmas laimėjo du garbingus apdovanojimus – tai „Baltic view” programos pagrindinį prizą ir žiūrimiausio lietuviško filmo prizą.

Šių metų Sidabrinių gervių apdovanojimuose „Moteris ir Ledynas” yra nominuotas trijose pozicijose – geriausio dokumentinio filmo, geriausio režisieriaus ir geriausio kino operatoriaus.

GALERIJA

  • A. Stoniui – tarptautinio kino festivalio apdovanojimas
  • Audrius Stonys
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS