Švedų žiniasklaida skelbia apie galimą Nobelio chemijos premijos laureatų nutekinimą | Diena.lt

ŠVEDŲ ŽINIASKLAIDA SKELBIA APIE GALIMĄ NOBELIO CHEMIJOS PREMIJOS LAUREATŲ NUTEKINIMĄ

  • 2

Švedijos žiniasklaida trečiadienį, likus kelioms valandoms iki šių metų Nobelio chemijos premijos laimėtojų paskelbimo, paskelbė apie galimą šių metų laureatų nutekinimą

Nobelio premijų laureatų nutekinimas yra retas reiškinys. Premijas skiriančios akademijos labai stengiasi, kad laimėtojų vardai būtų slepiami iki pat jų paskelbimo akimirkos.

Švedijos dienraštis „Dagens Nyheter“ ir visuomeniniai transliuotojai Švedijos televizija bei Švedijos radijas pranešė gavę Švedijos karališkosios mokslų akademijos pranešimą spaudai, kuriame minimi trys JAV gyvenantys chemikai.

Pranešime spaudai teigiama, kad premija skirta trims JAV mokslininkams už „kvantinių taškų atradimą ir sintezę“, praneša visuomeninis transliuotojas SVT.

„Negalime komentuoti, kol nežinome, kas atsitiko, turime tai išnagrinėti“, – naujienų agentūrai AFP sakė Akademijos atstovė spaudai Eva Nevelius (Eva Nevelijus).

Minimo pranešimo spaudai Akademijos tinklalapyje nebuvo, naujienų agentūra AP sako tokio pranešimo negavusi.

Akademija turi paskelbti savo sprendimą 11 val. 45 min. vietos (12 val. 45 min. Lietuvos) laiku, kelios minutės po to, kai surengs posėdį ir balsavimą nugalėtojui išrinkti.

Akademijos Nobelio chemijos komiteto ekspertas Heineris Linke (Heineris Linkė) „Dagens Nyheter“ išreiškė nuostabą.

„Šiuo metu tiesiog bandau suprasti, kas įvyko. Mes dar nepriėmėme sprendimo, todėl jei pranešimas spaudai išėjo, tai tikrai klaida“, – sakė H. Linke.

Kiekvienos premijos nominantų sąrašas taip pat laikomas paslaptyje 50 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

,,,nutekinimas,,, tai yra SNobelinio sudo

su vandeniu nuleidimas-nutekinimas y kanalizacija.O stai priesankstinis pavardiu isviesinimas, paskelbimas --yra jau visiskai kita melodija.

tai

idomu is kokiu lesu tie /nobeliai/ dyksta kai visos A tehnologijos kartu su biorobotais yra nezemiskos o /nobeliukai/ finansuojami sorosmonarhu juk ne uz grazias kalbas ir akis mokami tokie pinigai kuriu AA nobelux nespasdina kiek dar pudrinsit zmonems savo paistalais galvas visi tyli reiskia /vaziuojam/ toliau pz=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS