Šveicarijoje nuo COVID-19 mirė pripažinimą pelnęs architektas L. Snozzi | Diena.lt

ŠVEICARIJOJE NUO COVID-19 MIRĖ PRIPAŽINIMĄ PELNĘS ARCHITEKTAS L. SNOZZI

Eidamas 89-uosius metus mirė pripažinimą pelnęs šveicarų architektas Luigi Snozzi (Luidžis Snocis), vadinamosios Tičino architektūros mokyklos atstovas, trečiadienį pranešė šveicarų žiniasklaida.

Architektas mirė antradienį ryte nuo koronavirusinės infekcijos senjorų globos namuose Minuzijuje, itališkai kalbančiame pietiniame Tičino kantone, informavo visuomeninis transliuotojas RSI.

L. Snozzi daugiausia dirbo Tičine ir savo kūryboje itin plačiai naudojo betoną.

„Bet kokia intervencija reiškia destrukciją, – yra sakęs architektas. – Ardykite sąmoningai ir su džiaugsmu.“

L. Snozzi, propagavęs racionalios architektūros idėją, priklausė Tičino mokyklai, kurios atstovai taip pat yra Mario Botta (Marijus Bota) bei Livio Vacchini (Livijus Vakinis).

Daugiausia L. Snozzi projektavo vienai šeimai skirtus namus. Tarp garsiausių jo darbų yra „Snider House“ ir „Cavalli House“ Veršijuje, taip pat urbanistiniai projektai, tokie kaip Monte Karaso vienuolyno ansamblio pertvarkymas.

1996 metais L. Snozzi atstovavo Šveicarijai Venecijos architektūros bienalėje, o 2018-aisiais pelnė prestižinį Meret Oppenheim (Meret Openheim) apdovanojimą.

L. Snozzi taip pat buvo Lozanos politechnikos instituto (EPFL) profesorius.

„Architektūros mokymo tikslas – ne tiesiog parengti puikius ir profesionalius architektus, o išugdyti intelektualius kritikus su moraline sąžine“, – sakė L. Snozzi per savo įžanginę paskaitą Lozanos politechnikos institute 1987 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

V

Žmogui net neleidžia ramiai numirt, jis savo atgyveno

SUSIJUSIOS NAUJIENOS