Švietimo ministerijoje bus įteikta Vaikų literatūros premija | Diena.lt

ŠVIETIMO MINISTERIJOJE BUS ĮTEIKTA VAIKŲ LITERATŪROS PREMIJA

  • 2

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje ketvirtadienį bus apdovanoti Vaikų literatūros premijos laureatai.

Šiemet premija skirta rašytojui Justinui Žilinskui ir Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vyriausiajai tyrėjai Eglei Baliutavičiūtei.

Kaip pranešė ministerija, J. Žilinsko kūryba įvertinta už kūrybišką žvilgsnį į Lietuvos istoriją, mitologiją ir tautosaką šiuolaikinėje vaikų literatūroje. E. Baliutavičiūtei premija skiriama už nuopelnus populiarinant vaikų literatūrą ir skaitymą.

Mykolo Romerio universiteto profesorius, teisininkas J. Žilinskas yra išleidęs 10 grožinės literatūros knygų, kurių dauguma skirtos vaikams ir jaunimui. Rašytojas taip pat yra aktyvus visuomenininkas, dalyvaujantis ir skaitymo skatinimo akcijose.

E. Baliutavičiūtės veiklą vaikų literatūros sklaidos srityje sudaro knygų vaikams recenzijos, straipsniai apie vaikų literatūrą, apžvalgos Lietuvos radijuje, mėnesio knygų dešimtukų pristatymai, konsultacijos, paskaitos vaikų literatūros klausimais, veikla įvairiose vaikų literatūros komisijose.

Vaikų literatūros premiją 2004 metais įsteigė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Jos dydis – 5,5 tūkst. eurų (100 BSI).

Šios premijos laureatais yra tapę Kęstutis Kasparavičius, Vytautas V. Landsbergis, Vytautė Žilinskaitė, Ramutė Skučaitė, Violeta Palčinskaitė, Ignė Zarambaitė, dailininkė Zofija Vainilaitienė, Tomas Dirgėla ir daugelis kitų vaikų literatūros rašytojų, skaitymo skatintojų ir populiarintojų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

pagalvojau ,kad ,,vaikuciu ,,premija iteike bartoseviciuj

ir ziobienei...

Manau,

kad laimes Cimermano komiksai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS