„Tamstoje“ – jaunų grupių konkursas, „Jing’a’ling“ ir „Empti“ (foto) | Diena.lt

„TAMSTOJE“ – JAUNŲ GRUPIŲ KONKURSAS, „JING’A’LING“ IR „EMPTI“ (FOTO)

Kovo 9 diena (trečiadienis)
Jaunų grupių konkursas „Garažas 2011“. I-asis pusfinalis
Kaina: 7lt
Kovo mėnesį sostinės muzikos klubas „Tamsta“ organizuoja antrąjį jaunų muzikos grupių konkursą „Garažas“, skirtą talentingoms grupėms atrasti ir suteikti joms galimybę toliau tobulėti bei populiarėti. Konkurso finalas – balandžio 13 d.
Prizai:
I vieta 2000 lt dovanų čekis Yamaha prekėms įsigyti „Tamsta“ muzikos salonuose + išmanusis iPod Touch 32GB
II vieta 1500 lt dovanų čekis Yamaha prekėms įsigyti „Tamsta“ muzikos salonuose
III vieta AKG studijinis mikrofonas

Pirmajame pusfinalyje dalyvauja: „Tofu Bubble“, „Stiffer“, „Nuo Užupio“, „Antikvariniai Kašpirovskio Dantys“, „Such'a'Trip“, „Garbanotas Bosistas“.
Durys: 19val.
Pradžia 20val.

Kovo 10 diena (ketvirtadienis)
„Jing’a’ling“
Stilius: nu jazz
Kaina: 10lt
Grupė pasiutusių rimtuolių, pasivadinę „Jing'a'ling“, laikas nuo laiko sušmėžuoja Lietuvos scenoje, nors ir rečiau, nei norisi, tačiau jų pasirodymai išties nepalieka abejingų. Dar kovo 10-ąją švelniai triukšmingai ketinantys paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atrkūrimą „Tamstos scenoje, jaunimas nesiruošia sudėti bluostų ir jau ankstyvą kovo 11-osios rytą trauks į koncertinę kelionę Prancūzijoje.

„Gali būti nepriklausomas nuo nieko, net nuo lietuviškų cepelinų, bet ateik ir leisk sau būti priklausomam nuo mūsų, nes mes tikrai būsim priklausomi nuo tavęs!“, - gražiam ir spalvingam vakarui Tamstos scenoje besiruošiantys kviečia Jing'a'ling.

„Gali ateiti su kojine ant galvos, ar su koja be kojinės, mums nesvarbu, kaip tu atrodai, mums svarbu, ką tu galvoji, nes mūsų klausytojas laisvas, drąsus ir nepriklausomas, ir tokiam klausytojui mes grojame!“

Kovo 11 diena (penktadienis)
„Empti“
Stilius: pop
Kaina: 30lt
1993 m. susikūrusi grupė „Empti“ daug kartų keitė savo sudėti. Iš pradžių grupę sudarė Kristijonas Karinauskas, Darius Siaurusevičius-Pianinas ir Paulius Kilbauskas. 1997 metais prie „Empti“ prisijungė Glebas Vaščenko ir Darius Janušonis (iš grupės „Bix”). Tokia „Empti“ grojo dvejus metus, paskui išsiskirstė. Po kurio laiko prie Pauliaus ir Pianino prisijungė Giedrė Vitkauskaitė, buvusi grupių „Sumerland” ir „Dogbones” narė, į grupę grįžo Janušonis.

1999 metais pasirodė albumas „Estrada“. 2000 m. grupė skynė laurus „Radiocentro“ ir “Bravo“ apdovanojimuose.

Vėliau grupėje prasidėjo krizė. Ją lydėjo buvusio grupės nario Kristijono Karinausko ir klavišininko Janušonio mirtys.

2001 metais, kai išėjo albumas „Cunami“, „Empti“ beliko dviese – Paulius ir Giedrė. Būtent jie sukūrė visiems puikiai pažįstamas dainas „Gera mylėtis“, „Muzika“, „Diskoteka“, „Saloje“, „Pabandyk“.

2009 m. grupė „Empti“ nusprendė tęsti muzikavimą, Surengė anšlaginį pasirodymą Vilniuje, “House of Music” scenoje. Bene tituluočiausiai Lietuvos grupei „Empti“ nusibodo šluostyti dulkes nuo daugybės „Bravo“ bei „Radiocentro“ apdovanojimų statulėlių, ir džiaugėsi, kad savo vardą vėl išvydo „Apdo2009“ nominacijose. Grupė sugrįžo naujiems laimėjimams. Kiek netikėtai paskelbę apie savo sugrįžimą, muzikantai nudžiugino „Empti“ pasiilgusius gerbėjus Netrukus po grupės sugrįžimo radijo stotis pasiekė tokie singlai kaip „Don’t miss the party”, „4 milimetrai“, „Tu man“.

Grupė „Empti“ rugsėjo 10 d. pristatė savo rinktinį albumą „Fermata“. „Empti“ nariai atskleidė geriausių dainų albumo pavadinimo reikšmę – „Fermata“. Remiantis žodynais, muzikinis terminas fermata – tai ženklas, žymintis, kad reikia pailginti garso arba pauzės trukmę. „O mums fermata reiškia tą užlaikytą natą su mintimi, kad po jos vėl laukia kažkas nežinomo,“ – pavadinimą aiškinjo ir paslapčių dar neišdavė vokalistė Giedrė.

Kovo 12 diena (šeštadienis)
Lindyhop.lt pristato: „Cat‘s Will Swing For You“, gyvai: „Magic Time Orchestra“
Stilius: swing/ jazz
Kaina: 15lt/ su lindyhop.lt klubo kortele 10lt
Artėja pavasario džiaugsmai, o vienas iš jų - „Cats Will Swing For You” lindyhopo vakarėlis“! Muzikos klubas „Tamsta“ kartu su “Lindyhop.lt klubu“ atveria duris lindyhopo šokėjams. Vėl susirinksime smagiai pasišokti skambant gyvos muzikos garsams. Į klubo sceną lips Magic Time Orchestra, vadovaujamas E. Vedecko.

Orkestro melodijos nuskraidins susirinkusius į svinguojančius 1940-uosius: šokių aikštelėje suksis spalvingos porelės, o prie baro šurmuliuos smagi draugų kompanija. Lindyhopo vakarėliai nepaiso metu laiko, taigi pamirškime pusnis už lango! Tegul neblėsta pavasarinė nuotaika, o šokiai nesibaigia iki vėlumos! Būk čia!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS