Tarp G. Petkevičaitės-Bitės medalio laureatų – A. Jakavonytė, G. Liaudanskas | Diena.lt

TARP G. PETKEVIČAITĖS-BITĖS MEDALIO LAUREATŲ – A. JAKAVONYTĖ, G. LIAUDANSKAS

  • 4

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliais „Tarnaukite Lietuvai“ šiemet bus apdovanota 16 žmonių, tarp jų – visuomenininkė, partizano Juozo Jakavonio-Tigro dukra Angelė Jakavonytė, atlikėjas Gabrielius Liaudanskas ir kiti.

Seimo G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio kandidatų vertinimo komisija penktadienį slaptu balsavimu išrinko laureatus, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Už filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą medaliu bus apdovanoti Jolita Donėlienė, Vilius Gužauskis, Aldona Širvinskienė, Jolanta Malinauskaitė-Vektorienė.

Už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą, pilietiškumo ir demokratijos skatinimą medaliai skirti Angelei Jakavonytei, Vytautui Kolesnikovui, Auksutei Ramanauskaitei-Skokauskienei, Danguolei Žiūkienei.

Už savanorystės kultūros sklaidą Lietuvoje bus apdovanoti Jonas Dragūnas, Genovaitė Kačiuškienė, Gabrielius Liaudanskas, Luka Sinevičienė.

Už visuomeniškai aktualią publicistiką, ugdančią tautiškumą ir dvasines vertybes medalio laureatais tapo Adomas Butrimas, Leopoldas Rozga, Zita Vėžienė, Antanas Žilinskas.

Medalis skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę ir užsienio lietuvių bendruomenę neatlygintinai dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.

G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medalį „Tarnaukite Lietuvai“ yra įsteigęs Seimas.

Jis paprastai teikiamas kasmet kovo 30 dieną, G. Petkevičaitės-Bitės gimimo dieną, Panevėžyje, pernai dėl pandemijos ceremonija buvo atidėta rudeniui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Čiubaka

Tai ką jau svaras G&G konservatui priklauso?

Pilypukas

Daugiausiai konservatoriams nusipelnė Liaudanskas, jau seniai jis vargšelis labai stengiasi...

kaunietis

dėkui,sveikinimai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS