Televiziją paliekančiam A. Čekuoliui – nuolatinio LRT garbės svečio bilietas | Diena.lt

TELEVIZIJĄ PALIEKANČIAM A. ČEKUOLIUI – NUOLATINIO LRT GARBĖS SVEČIO BILIETAS

Legendinis žurnalistas Algimantas Čekuolis po 27 metų darbo atsisveikina su LRT televizija.

Ketvirtadienio popietę LRT klube nacionalinio transliuotojo vadovai, žurnalistai, laidų vedėjai ir prodiuseriai susirinko padėkoti neatskiriama LRT dalimi tapusiam laidos kūrėjui ir pasveikinti jį praėjusio jubiliejaus proga.

„Šiandien – neeilinė diena. Visų pirma – ką tik praėjo jubiliejus, antra – A. Čekuolis susiruošė baigti darbą LRT. Mes nusprendėme jums padovanoti garbės svečio leidimą, jo galiojimo laikas – penkiolika metų su teise pratęsti“, – sveikinimo žodžiais vakarą pradėjo LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

Pasak A. Siaurusevičiaus, jis bandė suskaičiuoti, kiek laiko praėjo nuo pirmojo susitikimo su televizijos legenda, – bendravimas prasidėjo maždaug prieš 30 metų ir iš visų susitikimų liko tik patys gražiausi prisiminimai. LRT vadovas palinkėjo kūrybinės sėkmės ir prasitarė, kad jau laukia naujų knygų.Atsisveikinimo vakare žodį tarė ir A. Čekuolio žmona Edita: „Man tai ypatinga diena, šiandien baigėsi mūsų meilės trikampis – aš, jis ir LRT. Aišku, aš dar pralaimiu prieš LRT, nes mūsų meilei tik 19 metų, meilė LRT – senesnė. “

Paties A. Čekuolio teigimu, jis palieka laidos vedėjo kėdę be nostalgijos. O į televiziją dar mielai sugrįš kitu amplua, jei bus kviečiamas pasidalyti komentarais ar ką nors pasveikinti.

„Gyvenu netoliese, tikrai dar užsuksiu. Todėl man paliktas nuolatinio garbės svečio bilietas. [...] Linkiu ir jums taip nugyventi gyvenimą su LRT televizija ir taip iš jos išeiti“, – šmaikštavo televizijos legenda.

Laidos kūrėjas sulaukė daugybės sveikinimų, gėlių, originalių dovanų, kolegos nepraleido progos paprašyti autografų. Etnomuzikologė Zita Kelmickaitė žurnalistui įteikė muzikinį diską, sakydama, kad dabar pats laikas pradėti klausyti muzikos.

Jau rudens pradžioje vyriausias pasaulyje televizijos laidos vedėjas pranešė, kad šis laidos „Popietė su Algimantu Čekuoliu“ sezonas bus paskutinis. Nuo šiol visą savo laiką jis skirs kitai kūrybinei veiklai – rašys knygas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Nu pagaliau senelis iseis i pensija,nustos kankintis pats sunkiai sveplendamas tekstus,na ir mes pailsesim.Be pykcio-SEKMES.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS