V. Žukas į gimtąjį miestą grįžta su išskirtine paroda | Diena.lt

V. ŽUKAS Į GIMTĄJĮ MIESTĄ GRĮŽTA SU IŠSKIRTINE PARODA

  • 1

Žinomas dailininkas Vaidotas Žukas į gimtąjį miestą grįžta su išskirtine paroda. Šv. Jurgio bažnyčioje bus atidaroma glazūruotų reljefų paroda "60 votų". Iš Vilniaus perkeltą parodą šį pavasarį rengia Kauno pranciškonų gvardijonas Saulius Paulius Bytautas.

Sostinėje gyvenantis V.Žukas jau 40 metų dirba su įvairiais žanrais, kuria tapybą, grafiką, keramiką, koliažus. Yra surengęs pusšimtį autorinių parodų Lietuvoje, Suomijoje, Vokietijoje, Italijoje, Belgijoje. Jo kūrybos įsigiję Lietuvos ir JAV muziejai. V.Žukas šiuo metu dalį savo kūrybinio laiko praleidžia Europoje (Belgijoje, Vokietijoje), dalį – savo meno studijoje Aukštaitijoje. Pernai Alantos dvare įkurta nuolatinė "Vaidoto Žuko meno galerija" (zukasalanta.lt).

Rašydamas apie naujausią V.Žuko parodą "60 votų" ir jos įkvėpimus, Vilniaus pranciškonas žurnalistas Julius Sasnauskas atskleidė šių malonės ženklų-votų platesnį kontekstą. "Ko tik neatrandi votų dėlionėse! Sidabrinės ir auksinės širdys, kojos, rankos, ausys, akys, torsai, suvystyti kūdikiai, plokštelės su stovinčiomis ar klūpančiomis figūromis, arkliai, karvės, garvežiai ir automobiliai, brangūs moteriški papuošalai, ordinai ir medaliai. V.Žuko šamotiniai votai, žinoma, kas kita. Jis prisivaikščiojęs ir prisiaikčiojęs po šimtus bažnyčių Lietuvoje ir svetur, prisižiūrėjęs iki valiai sakralaus meno pavyzdžių. Visa tai nuo pat pradžių kaip motyvas, spalva ar metafora lydi dailininko kūrybą. Jo votai – dar vienas to seno, ištikimo prisirišimo aidas. Bet anas klasikinis įrodymas ar liudijimas čia taip pat nejučia atsiranda. Ne veltui parodai jis parinko lygiai 60 votų – tiek, kiek šią vasarą bus nugyvenęs žemiškų metų. Padėka, nusilenkimas už dovanotus metus ir visą jų turinį? Tikinčiojo noras nepamiršti, kas rikiuoja mūsų dienas, kam esi skolingas už talentą ir kitas malones?" – mintimis apie dailininko kūrinius dalijosi J.Sasnauskas.

Ekspozicija "60 votų" restauruojamoje Šv. Jurgio bažnyčioje bus parengta nuo balandžio 6 d., lankymas kasdien nuo 9 iki 17 val.


Kas? V.Žuko darbų paroda "60 votų".

Kur? Šv. Jurgio bažnyčios dešiniojoje navoje.

Kada? Atidaroma balandžio 17 d. 11.30 val., ekspozicija veikia nuo balandžio 6 d.

GALERIJA

  • V. Žukas į gimtąjį miestą grįžta su išskirtine paroda
  • V. Žukas į gimtąjį miestą grįžta su išskirtine paroda
Menininko darbai
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

klaipedis

Zurnalistai, ta pati straipsni skaito ir Klaipedos skaitytojai, tai bent nurodykit i kuri gimtaji miesta Zukas su paroda grizta, nes kur gimes autorius, nekiekvienas juk zinom.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS