Vaikams – pažintis su kitų kultūrų žmonėmis neišvykus iš Lietuvos | Diena.lt

VAIKAMS – PAŽINTIS SU KITŲ KULTŪRŲ ŽMONĖMIS NEIŠVYKUS IŠ LIETUVOS

Studentų organizacijos AIESEC rengiamas projektas „Skleisk šviesą“ tęsia kelionę po Vilniaus vaikų dienos centrus ir Kauno klinikinės ligoninės vaikų onkologijos skyrių.

Projekto „Skleisk šviesą“ tikslas – suteikti galimybę Lietuvos vaikams pamatyti skirtingas kultūras ir pažinti įvairių šalių žmones neišvykus iš Lietuvos.

Beveik prieš mėnesį prasidėjusiame projekte dalyvauja ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių savanoriai.

„Šiame projekte dalyvauja septyni savanoriai iš tokių šalių, kaip Indija, Brazilija, Honkongas, Kirgizija, Tadžikistanas, nes mes nusprendėme, kad tai turėtų būti tolimesnės šalys, vaikam nelabai gerai žinomos, kad tikrai kažką naujo sužinotų“, – sako projekto „Skleisk šviesą“ organizatorė Viktorija Aurylaitė.

Savanoriai iš užsienio teigė besidžiaugiantys atvykę į Lietuvą ir dalijosi mintimis, kodėl nusprendė prisijungti prie iniciatyvos.

„Manau, šis projektas yra labai svarbus. Myliu vaikus, o tokia veikla leidžia man pasidalyti savo kultūra ir džiaugsmu su vaikais čia. Lietuvoje man viskas nauja, anksčiau čia nesu buvusi. Dabar žinau, kad noriu čia grįžti, pažinti jūsų kultūrą dar geriau“, – teigia savanorė iš Honkongo Mak Chinghan.

Savanoriai Lietuvos vaikams rengia įvairiausių užsiėmimų.

„Kiekvieną savaitę vyksta užsiėmimai vis kitokia tema. Iš pradžių buvo susipažinimas su kultūromis, prisistatė atvykę stažuotojai, vėliau buvo komandinis darbas, maisto įvairovė, sveikas gyvenimo būdas, kūrybiškumas, talentų atradimas“, – pasakoja V. Aurylaitė.

Pasak vaikų dienos centro „Grijos vaikai“ direktorės Jelenos Iluk, vaikai noriai bendrauja su savanoriais bei aktyviai dalyvauja renginiuose.

„Mūsų komanda labai šauni, bet labai maža, ir vaikams kartais norisi naujų veidų. Šiemet mums pasiūlė šitą projektą. Sutikome jame dalyvauti ir tuo tikrai džiaugiamės, nes vaikai tiesiog krykštauja. Jie labai džiaugiasi, kai atvažiuoja čia visokių studentų, kai pamoko juos kitos kultūros, to, ko jie nematė, ko nežino“, – sako J. Iluk.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS