Venecijos meno bienalėje Lietuvai atstovaus R. Narkaus projektas „Gut Feeling“ | Diena.lt

VENECIJOS MENO BIENALĖJE LIETUVAI ATSTOVAUS R. NARKAUS PROJEKTAS „GUT FEELING“

  • 1

Po poros metų vyksiančioje Venecijos meno bienalėje Lietuvai atstovaus su įvairiomis medijomis dirbančio menininko Roberto Narkaus projektas „Gut Feeling“.

Lietuvos atstovą vienoje prestižiškiausių šiuolaikinio meno parodų antradienį išrinko Kultūros taryba.

Anot jos pranešimo, projektas „Gut Feeling“ – kompleksiškas kūrinys, balansuojantis tarp realios ambicijos pakeisti pasaulį, antreprenerio užmojų, humoro ir fikcijos.

Jame R. Narkus, bendradarbiaudamas su menininkais, mokslininkais, Venecijos gyventojais ir smulkiuoju verslu, ketina įsteigti funkcionuojantį kooperatyvą. Projektas turėtų organiškai įsilieti į vietos gyvenimą ir veikti jam reikalingoje įtampoje tarp realybės ir fikcijos.

„Robertas Narkus (g. 1983) – vienas ryškiausių savo kartos menininkų, dirbantis su įvairiomis medijomis, įskaitant performansą, fotografiją, videomeną, koliažą, tekstus ir kitas, į vienos medijos kategorijas netelpančias, formas. Šis kūrėjas dažnai jomis manipuliuoja užimdamas įvairias pozicijas“, – teigiama Kultūros tarybos pranešime.

Pasak jo, R. Narkaus darbuose persikloja įvairūs interesai, meno kontekstai maišosi su kitomis sferomis ir būtent šis menininko kūrybos hibridiškumas padaro ją aktualią, unikalią ir įdomią tarptautinių šiuolaikinio meno procesų kontekste.

Lietuvos nacionalinį paviljoną 59-ojoje Venecijos meno bienalėje kuruos Neringa Bumblienė, o komisaru numatytas Šiuolaikinio meno centro direktorius Kęstutis Kuizinas.

Lietuvos atstovavimui Venecijoje iš Kultūros rėmimo fondo lėšų skirta 200 tūkst. eurų.

Kitąmet turėjusi įvykti 59-oji Venecijos šiuolaikinio meno bienalė dėl pasaulinės koronaviruso pandemijos nukelta metams – planuojama, kad renginys vyks 2022 metų balandžio 23–lapkričio 27 dienomis.

2021 metais turėtų įvykti iš praėjusių metų atkelta 17-oji tarptautinė Architektūros bienalė „Kaip gyvensime kartu?“ Šis renginys planuojamas gegužės 22–lapkričio 21 dienomis.

Lietuvos paviljonas, kuriame rodyta opera-performansas „Saulė ir jūra (Marina)“,  Venecijos šiuolaikinio meno bienalėje 2019 metais laimėjo pagrindinį prizą – „Auksinį Liūtą“.

Kas dvejus metus rengiama tarptautinė Venecijos bienalė laikoma prestižiškiausia šiuolaikinio meno paroda pasaulyje.

Lietuva joje dalyvauja nuo 1999 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kamanė

Kaip aš pavargau nuo šito vadinamo ,,meno" kuris yra tik pasityčiojimas ištikrojo kuris iki mūsų dienų išliko įspūdingas ir vertingas! Liūdna kai visur pasaulyje užsiimama tokiu dvasiniu kanibalizmu ir šiukšlyno kultūra. Gal čia specialiai kokių masonų darbas? Siekiant atbukinti ir suprimityvinti žmoniją. Kad visi ,,suliptų atgal į medžius"

SUSIJUSIOS NAUJIENOS