Vilnietė žurnalistė savo knygą pristatys Klaipėdoje | Diena.lt

VILNIETĖ ŽURNALISTĖ SAVO KNYGĄ PRISTATYS KLAIPĖDOJE

Šiandien uostamiestyje žinoma vilnietė žurnalistė Ramunė Sakalauskaitė skaitytojams pristatys savo šiemet išleistą knygą „Politikos ringe“.

Susitikime su skaitytojais taip pat dalyvaus poetas, eseistas, dramaturgas, vertėjas Rolandas Rastauskas ir kultūrologas, poetas Vytautas Rubavičius.

Knygos „Politikos ringe“ autorė, remdamasi savo žurnalistine patirtimi, sukaupta dirbant Sąjūdžio informacinėje agentūroje (SIA) ir šalies dienraščiuose, joje rašo apie svarbiausius 1989-2002 m. politinius ir visuomeninius įvykius. Knygos puslapiuose atgyja pirmosios Prezidento rinkimų kampanijos atkūrus Lietuvos nepriklausomybę įspūdžiai, pirmieji skandalai, kilę įtarus garsius politikus bendradarbiavimu su KGB.

Vertindama faktus ir politikos užkulisius, matytus savo akimis, R.Sakalauskaitė parodo, kaip asmeninės Algirdo Brazausko, Vytauto Landsbergio, Valdo Adamkaus savybės veikė jų politinius sprendimus. Skaitytojai turi galimybę palyginti jų politinės lyderystės stilių.

Knygoje itin išsamiai aprašoma Lietuvos Respublikos Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko veikla ir jo vykdyta politika: vizitai į Vatikaną (1994), Izraelį (1995), Rusiją (1997), daug politinių aistrų sukėlusio Maišiagalos memorandumo (1995) pasirašymo aplinkybės bei mėnesį trukusi premjero Adolfo Šleževičiaus atstatydinimo istorija.

R.Sakalauskaitė taip pat nušviečia 1989 m. vasarą surengtą ir pasaulio žiniasklaidoje nuskambėjusią pirmąją ekspediciją į Igarką - parvežti Stalino režimo metais žuvusių tremtinių  palaikų. Atskiri knygos skyriai skirti 1991 m. kruvinojo sausio įvykiams, rugpjūčio pučui Maskvoje ir kitiems nepamirštamiems mūsų istorijos puslapiams.

Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos vyriausiojo redaktoriaus Valentino Sventicko teigimu, R.Sakalauskaitė turi retą detalės ir visumos pajautą, gebėjimą pagauti išsprūstančius žodžius ir taikliai charakterizuoti. Jos apibendrinimai ir inteligentiška ironija peržengia vienadienės publicistikos ribas.

Knygą iliustravo Niujorke gyvenantis dailininkas Rimvydas Bartkus. 50 litų banknoto autorius R.Bartkus JAV žinomas kaip talentingas menininkas, laikraščių „The New York Times“, „The Wall Street Journal“, žurnalų „Time“, „Newsweek“ dailininkas. Jis yra iliustravęs Salmano Rushdie'o, Franciso Fukuyama'os ir Margaretos Atwood knygas.

R.Sakalauskaitės knygos „Politikos ringe” pristatymas - 16 val. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje (Herkaus Manto g. 25). Renginio metu bus galima įsigyti knygų leidėjų kainomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS