Virtualiame koncerte – V. Diawaros Lietuvos ir Malio projekto „Afrodelic“ istorija | Diena.lt

VIRTUALIAME KONCERTE – V. DIAWAROS LIETUVOS IR MALIO PROJEKTO „AFRODELIC“ ISTORIJA

  • 2

Ketvirtadienį, sausio 21 dieną, 21 val., per „Loftas TV“ platformą žiūrovų laukia „Afrodelic“ koncertas. Šis pasirodymas bus ne tik proga išgirsti naujausius kūrinius iš būsimojo albumo, bet ir pamatyti niekur anksčiau nerodytus kadrus iš Victoro vaikystės bei susipažinti su projekto istorija, kuri tęsiasi daugiau kaip dešimtmetį.

„Afrodelic“ yra naujausias Victoro Diawaros projektas, kuris vienija skirtingus pasaulius, skirtingas kultūras ir laikmečius. Tai kūryba, skirta atiduoti pagarbą afrikietiškoms šaknims, pirmiausia – Victoro tėvui. Čia garsaus Malio poeto Gaoussou Diawaros eilės suskamba visiškai naujai tradicinės Afrikos muzikos ir šiuolaikinės elektronikos kontekste.

Koncertas, kuris bus transliuojamas „Loftas TV“ feisbuko paskyroje šį ketvirtadienį nuo 21 val., nufilmuotas Europos dienai skirtai transliacijai, kurią organizavo Europos Sąjunga ir „Europavox“, o stebėjo daugiau kaip 500 000 žiūrovų iš 40 šalių. Kartu su Victoru scenoje pasirodo ir Lietuvoje gyvenantis prancūzų muzikantas Borisas Kulenovičius bei perkusininkas Gediminas Mačiulskis.

V. Diawara prie šio projekto pradėjo dirbti dar prieš 12 metų. 2009-ųjų pradžioje, prasidėjus krizei ir pramogų sektoriui beveik sustojus, Victoras dviem mėnesiams išvyko į Malį aplankyti tėvų. Namuose įsirengęs studiją, su vietiniais muzikantais jis įrašė dvylikos dainų albumą, kurį grįžęs planavo išleisti, tačiau šiuos planus teko atidėti.

„Grįžus į Lietuvą gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis: gimė sūnus, prasidėjo Menų fabriko „Loftas“ veikla, o su žmona Živile įsitraukėme į renginių organizavimą. Per šį laikotarpį visa Malyje įrašyta medžiaga buvo prarasta“, o projektas atsinaujino tik 2018 m.“, – pasakoja V. Diawara.

Nors daugelio koncertinių planų ir kvietimų teko atsisakyti, „Afrodelic“ praėjusiais metais iš viso sugrojo 14 koncertų ir pasirodė tokiuose renginiuose kaip „Loftas Fest“, „Sostinės dienos“ ir Latvijos „Festivāls Komēta“ pagrindinėje scenoje. Projektas jau yra susilaukęs ir nemažai tarptautinio susidomėjimo, įskaitant kvietimus sugroti festivaliuose „Reeperbahn“, „Primavera Pro“ (Ispanija) ir „Liverpool Sound City“ (Jungtinė Karalystė)

Praėjusią savaitę „Afrodelic“ pristatė kūrinius ir viename svarbiausių Europos muzikos konferencijų bei talentų festivalių „Eurosonic“. Pasirodymas sulaukė daug teigiamų atsiliepimų ir dėmesio, o vasarą išleistas singlas „Le temps est venu“ („Atėjo metas“) savaitgalį skambėjo festivaliui skirtose radijo laidose Olandijoje, Prancūzijoje ir Belgijoje.

Artimiausiuose „Afrodelic“ planuose – naujų singlų bei albumo „Dusunkun Hakili“ („Širdies atmintis“), turinčio pasirodyti šią vasarą, leidyba. Taip pat planuojamas ir koncertų turas po Prancūziją, turėjęs vykti praėjusią vasarą, tačiau dėl susiklosčiusios situacijos perkeltas į šių metų rudenį.

GALERIJA

  • Virtualiame koncerte – V. Diawaros Lietuvos ir Malio projekto „Afrodelic“ istorija
  • Virtualiame koncerte – V. Diawaros Lietuvos ir Malio projekto „Afrodelic“ istorija
  • Virtualiame koncerte – V. Diawaros Lietuvos ir Malio projekto „Afrodelic“ istorija
  • Virtualiame koncerte – V. Diawaros Lietuvos ir Malio projekto „Afrodelic“ istorija
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

PUIKU

ŽAVIUOSI ŠIUO JAUNUOLIU.,JO INDĖLIU Į JAUNIMO KULTŪRĄ.

Klausimuks

Cia tas Tuaregas gyvenantis palapinese smelio kopose?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS