Visuomenininkai nori, kad „Garsas“ ir toliau rodytų filmus | Diena.lt

VISUOMENININKAI NORI, KAD „GARSAS“ IR TOLIAU RODYTŲ FILMUS

  • 1

Panevėžio kino centro „Garsas“ rekonstrukcijai į būsimą modernų menų centrą 3 mln. eurų finansinę injekciją gavusi ir dar 5 mln. eurų šią vasarą laukianti iš valstybės, miesto savivaldybė turės ir dar vieną, šįkart ne piniginį, rūpestį, rašo portalas sekunde.lt.

Panevėžio nekilnojamojo paveldo vertinimo taryba, gavusi visuomenininkų peticiją, sutiko, kad verta kreiptis į nepriklausomus ekspertus dėl pagalbos nustatyti „Garso“ vertę. Nuo jų verdikto priklausys, ar kino centrui, statytam sovietmečio epochos vidury – 1968 metais, galėtų būti suteiktas kultūros paminklo statusas, kaip reikalauja jo ginti stojantys visuomenininkai.

Pasirašiusieji peticiją reikalauja skirti lėšų kapitaliniam „Garso“ remontui, išlaikant pagrindinę jo kaip kino centro paskirtį.

Panevėžio nekilnojamojo paveldo vertinimo taryba kino centro klausimą svarstė dar pernai lapkritį. Tuomet nebuvo įžvelgta svarių priežasčių, kodėl jis turėtų atsidurti saugomų kultūros vertybių objektų sąraše.

Savivaldybė planuoja, kad rekonstravus esamą „Garso“ pastatą iki 2022 metų, iškils Stasio Eidrigevičiaus menų centras. Projekto autoriai teigia, kad naujasis pastatas būtų pritaikytas ne tik meno galerijai, edukacinėms bei kitoms veikloms, tačiau ir kinui rodyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Matas

Matosi,kad tikrai įspūdingas ,prižiūrimas pastatas,matyt labai daug žiūrovų ateina.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS