2018-ųjų pavasarį madoje ir interjere vyraujančių spalvų tendencijos | Diena.lt

2018-ŲJŲ PAVASARĮ MADOJE IR INTERJERE VYRAUJANČIŲ SPALVŲ TENDENCIJOS

  • 0

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais „Pantone“ įvardija vyrausiančias sezonų spalvas. 2018-ųjų pavasaris nusimato spalvingas ir ryškiaspalvis. Spalvų paletėje atsiranda sodrios, nuotaikingos spalvos, kurias lengva derinti su interjero klasika tapusiomis žemiškomis, pastelinėmis spalvomis. 

Apie jų tendencijas ir kaip jas derinti namų interjere, pasakoja el. parduotuvių tinklo Baltijos šalyse „Fėjos Namai“ vadovė Svajūnė Vainauskienė.

„Vos tik pasitikus Naujuosius metus žiniasklaida ėmė garsiai diskutuoti apie 2018-ųjų spalvą – ultravioletinę – primiršdama, jog be šios „Pantone“ taip pat nominavo visą paletę kitų ne ką mažiau išraiškingų spalvų. Šių metų pavasarį/vasarą ne tik ant podiumo, bet ir interjere vyraus daugybė sodrių spalvų, tad su pavasariu drąsinu į namus įsileisti ir saują spalvinių namų dekoro detalių, kurios ne tik pagyvins, bet ir po žiemos atgaivins namų atmosferą“, – sako specialistė.

Kaip pasakoja S. Vainauskienė, šių metų pavasarį vyraus tokios spalvos kaip sodri geltona (meadowlark), ryški raudona (cherry tomato), dangiška melsva (little boy blue), tamsi burgundiška (chili oil), vandenyno žalsva (arcadia), ultravioletinė, rausvai purpurinė, švelni persikinė (blooming dahlia), juodo šokolado (empedator), pastelinė purpurinė (almost mauve), ryški purpurinė (spring crocus), žaliosios citrinos (lime punch).

„Lengviausia įnešti naujų spalvų į miegamojo erdvę. Spalvinga, žaisminga arba priešingai – vienspalvė, ramių tonų patalynė kaipmat suteiks kambariui pavasariško žaismo. Galima rinktis švelnutį, minkštą ir žvilgų satino audinį arba, priešingai, matinį ir „grubesnio“ audimo liną, suteikiantį miegamojo kambariui jaukumo ir kontrastingumo. Tiesa, svarbu patalynei rinktis 100 proc. natūralų audinį, kad ne tik miegamasis atrodytų dailiai, bet ir miegas būtų kokybiškas ir komfortiškas. Linas arba natūralios medvilnės satinas – puikus pasirinkimas dar ir dėl to, kad turi vėsinamųjų savybių, todėl artėjant tvankesnėms vasaros naktims miegoti būtų ne per karšta“ – pasakoja „Fėjos Namų“ vadovė. 

Anot S. Vainauskienės, vazonėlyje ant miegamojo komodos pastatytos žydinčios tulpės, narcizai ar krokai gali tapti ne tik spalviškai stilingu akcentu, bet ir kasryt džiuginti akis savo žiedais. Pastelinių spalvų pledas pasitarnaus dar vėsiais pavasario vakarais, o kambarys atrodys jaukiai ir šiltai. Šių metų pavasario spalvas lengva derinti tarpusavyje, jomis lengva eksperimentuoti dekoruojant svetainę ar virtuvę – jos gaivališkos ir sodrios, todėl užtenka kambaryje pastatyti naują stilingą rėmelį, vazą, jaukų pufą prie fotelio ar ant sofos numesti spalvingų dekoratyvinių pagalvėlių ir pabodęs interjeras akimirksniu gali atgyti.

„Šiuo metu ypač madingus žemiškų spalvų ar baltos spalvos interjerus lengviausia dekoruoti 2018-ųjų pavasario spalvomis – pasirinkta sodri geltona, ryški raudona, vandenyno žalsva, dangiška melsva, žaliosios citrinos, ultravioletinė ar purpurinė spalva ne tik pagyvins namus, bet taps puikiu akcentu. Mėgstantys spalvų žaismą, gali rinktis net kelias tarpusavy derančias spalvas – gaiviai pavasariški deriniai gausis derinant vandenyno žalsvą, žaliosios citrinos ir sodriai geltoną, taip pat ryškiai raudoną, ultravioletinę ir purpurinę“ – patarimais dalijasi el. parduotuvės „Fėjos Namai“ vadovė.

Anot S. Vainauskienės, nebūtina imtis kardinalių pokyčių, užtenka pertvarkyti jau esančius baldus ir dekoro detales, pernelyg apsunkinančius interjerą – sudėti į spintą ar padovanoti tiems, kam jų gali prireikti. Juk pavasaris – ypatingas metas, kuomet po žiemos norisi nupūsti visas dulkes, slogias spalvas keisti ryškesnėmis, gyvesnėmis, perorganizuoti namus, perstumdyti baldus, kažką perdažyti ar atnaujinti. Šių metų spalvų tendencijos yra dėkingos savo lengvai derinamais tonais, todėl eksperimentuoti tampa kur kas paprasčiau.

GALERIJA

  • 2018-ųjų pavasarį madoje ir interjere vyraujančių spalvų tendencijos
  • 2018-ųjų pavasarį madoje ir interjere vyraujančių spalvų tendencijos
  • 2018-ųjų pavasarį madoje ir interjere vyraujančių spalvų tendencijos
  • 2018-ųjų pavasarį madoje ir interjere vyraujančių spalvų tendencijos
  • 2018-ųjų pavasarį madoje ir interjere vyraujančių spalvų tendencijos
  • 2018-ųjų pavasarį madoje ir interjere vyraujančių spalvų tendencijos
Gamintojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS