2022-ųjų interjero tendencijos: minimalizmas ir natūralios medžiagos | Diena.lt

2022-ŲJŲ INTERJERO TENDENCIJOS: MINIMALIZMAS IR NATŪRALIOS MEDŽIAGOS

  • 1

Vis daugiau dėmesio skiriant tvarumui ir minimalizmui, šios temos persikelia ir į namų interjerą. Šiemet čia dominuos švarios erdvės, natūralios ir aplinkai draugiškos medžiagos, kurias papildys žemiškos spalvos, padedančios nurimti ir į savo jaukią kasdienybę įtraukti gamtos akcentų.

Lengvumo pojūtis

Pagrindinė 2022-ųjų interjero tendencija – jau kurį laiką niekur nesitraukiantis skandinaviškas minimalizmas su natūralių medžiagų elementais.

Šiemet didelio populiarumo sulauks bambukas, suteikiantis namams lengvumo ir švaros. Taip pat vis dažniau namų erdvėse dominuos linas.

„Kurdami savo namų interjerą žmonės vis labiau linkę investuoti į natūralias ir gamtai draugiškas medžiagas. Pastaraisiais metais daug laiko praleidus namuose ir įvertinus baldų patogumo svarbą, vis dažniau renkamasi investuoti į jų kokybę ir ilgaamžiškumą. Todėl šiemet interjeruose galime tikėtis išvysti iš bambuko pagamintų ne tik dekoro detalių, bet ir baldų. Taip pat žmonės vis labiau įvertina liną, iš kurio pagaminti patalynės užvalkalai ar paklodės ne tik estetiškos, bet ir ekologiškos, ilgaamžės“, – vardija dažniausius pasirinkimus rinkodaros vadovė Laima Skirienė.

Estetiška paletė

Gamtai draugiškas ir natūralias medžiagas 2022-aisiais papildys žemės spalvos, simbolizuojančios ramybę ir harmoniją. Tai – ruda, žalia, pilka, kreminė, balta ir švelnūs jų atspalviai.

„Atsigręžti į šias spalvas iš dalies skatina nesibaigianti pandemija: jos artina žmogų prie gamtos, nevaržomos laisvės ir padeda atsipalaiduoti. Pavyzdžiui, interjere, kuriame vyraus tamsiai rudos spalvos baldai ir interjero detalės, jausitės saugiai ir maloniai, o aplinka atrodys elegantiškai. Įtraukę į interjerą žalios spalvos akcentų, sustiprinsite ramybės pojūtį. Neutrali pilkos, kreminės ar baltos spalvų paletė atrodys labai estetiškai“, – aiškina pašnekovė.

Interjeruose šiemet galbūt matysime ir ryškių ar kontrastingų spalvų. Viena tokių – laisvės ir šviežumo simbolis – mėlyna. Pastaraisiais metais vis populiarėja atviros ir didelės erdvės namuose, o ši spalva jose padeda sukurti dar šviesesnės erdvės jausmą, ją pagyvina. Be to, mėlyna puikiai dera su kitomis spalvomis, tiek ryškiomis ar žemės, tiek neutraliais atspalviais.

Jaukumas: naujumo įspūdį sukursite, investavę į detales – pagalvėles, dekoro elementus.

Drąsus pasirinkimas

Tarp dažniausių pasirinkimų šiemet atsidurs ir intensyvi raudona – drąsos ir energijos spalva. Ji atsiras ne tik kaip smulkus interjero akcentas, bet bus ir viena iš dominuojančių spalvų.

„Pastaruoju metu vis populiarėja sodriai raudonos spalvos tapetai, daug dėmesio sulaukia tamsūs atspalviai. Kaip dominuojančią spalvą pasirinkę vyšninę, sukursite išskirtinai elegantišką atmosferą. Visgi šis variantas labiau tinka drąsiems ir nebijantiems eksperimentuoti. Prieš renkantis tokias spalvas svarbu įvertinti, kad jos itin intensyvios ir su laiku gali varginti, todėl norintiems ryškių spalvų vertėtų jas naudoti vienai sienai ir didesnėse erdvėse, o ne visam kambariui“, – pataria L.Skirienė.

Šiemet bus populiarūs šalavijų ir alyvuogių žalios atspalviai. Tai saugumo jausmą suteikiančios spalvos, kurios yra puikus variantas norintiems paeksperimentuoti, tačiau bijantiems kardinalių pokyčių. Šalavijų ir alyvuogių žalia tinka ne tik namų sienoms, pastaraisiais metais sparčiai populiarėja šių spalvų dekoro detalės: pagalvės, užuolaidos, staltiesės. Naujausia tendencija – tokių spalvų virtuviniai baldai.

Kurdami savo namų interjerą žmonės vis labiau linkę investuoti į natūralias ir gamtai draugiškas medžiagas.

Paskui madą – ne aklai

Žmonės interjero detales visuomet renkasi pagal savo asmeninius pomėgius, taip pat didelę įtaką turi ir internete rastos idėjos. Visgi nereikėtų aklai vaikytis tendencijų, nes madingas daiktas ne visuomet yra funkcionalus ir patogus.

„Lietuviai yra santūrūs ir retas kuris išdrįsta interjerą kurti vien iš ryškių ir tamsių spalvų. Daugelis prioritetą teikia klasikai, t.y. šviesioms pastelinėms spalvoms ir kelioms ryškioms detalėms. Interjerą svarbu kurti pagal save, gerai apgalvoti kiekvieną spalvą ir atspalvį, kurį ruošiatės panaudoti“, – sako L.Skirienė.

Ekspertė pastebi, kad pastaruosius kelerius metus populiariausiais interjero stiliais išlieka džependžio (japandi) (japoniško ir skandinaviško stiliaus derinys), boho (spalvų, tekstūrų ir augalų gausa) ir art deco (unikalių ir prabangių daiktų derinys).

Nuosaikesni sprendimai

Vengiantiems kardinalių pokyčių ar taupantiems brangesniems interjero atnaujinimo sprendimams, verta atkreipti dėmesį į smulkias detales: užuolaidas ar pagalvėles.

Naujumą padeda pajusti ir perdažytos ar tapetais perklijuotos sienos ir baldai. Kaip ir pastaraisiais metais, taip ir šiemet interjere dominuos nestandartinių formų, funkcionalūs ir patogūs baldai. Kadangi prioritetas bus teikiamas natūralioms medžiagos, į madą sugrįš mediniai ir medvilne, linu ar bambuku aptraukti baldai.

Nenorint daug investuoti ar apkrauti erdvės, rekomenduojama atsinaujinti kėdes ar kavos staliuką.

GALERIJA

  • Ant bangos: vis labiau vertinamas linas, iš kurio pagaminti patalynės užvalkalai ar paklodės ne tik estetiškos, bet ir ekologiškos, ilgaamžės.
  • Ryšku: norintiems pagyvinti interjerą verta pasirinkti mėlynos, laisvės ir šviežumo spalvos, akcentą.
  •  Saikingai: renkantis interjerui intensyvią raudoną spalvą, ją reikėtų naudoti didesnėje erdvėje ir tik vienai sienai.
  • Jaukumas: naujumo įspūdį sukursite, investavę į detales – pagalvėles, dekoro elementus.
  • Patogu: nestandartinių formų, funkcionalūs baldai – ne tik madingas, bet ir praktiškas pasirinkimas.
Interneto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Minimalizmas gali būti tik parduotiveje,

Arba namuose - viešbutyje , kur užeinama tik permiegoti....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS