Nauji interjero vėjai iš Londono | Diena.lt

NAUJI INTERJERO VĖJAI IŠ LONDONO

Kasmetėje tarptautinėje Londono baldų, interjero ir dizaino parodoje "100 proc. design" gamintojai ir kūrėjai iš viso pasaulio pristatė karščiausias šios srities naujienas, madingiausias tendencijas, inovatyvias technologijas.

Nakties mėlis – vonioje

Tamsiai mėlyna spalva pastaraisiais metais dominavo klasikinio stiliaus virtuvėse, ypač jos deriniai su balta, kaip akcentai dažnai buvo naudojamos vario ar žalvario detalės. Ši stilistika persikelia į vonios kambarius – jie spindi prabanga, yra paslaptingi. Nakties mėlio spalva dažomos sienos arba klijuojamos tokios spalvos plytelėmis, mėlynos gali būti ir grindys. Santechnika parenkama kontrastinga, sniego baltumo. Modernesnis variantas – pastelinių atspalvių kriauklės ir unitazai, ypač išryškėjantys tamsiame fone.

Spalvoti praustuvai ir unitazai

Ne balti, juodi ar pilki: paskutinis mados klyksmas – spalvų akibrokštai. Rausvi, smėlinio, samanų atspalvių, melsvi, pilkšvi praustuvai į vonios kambarį veržiasi kaip šviežio vėjo gūsis ir praneša, kad pats metas pokyčiams. Jei netrūksta drąsos, rinkitės sodrias žalią, oranžinę, geltoną spalvas, kurias dar labiau pabrėžia netikėtos formos – pusmėnulio, siaura arba ilga užapvalintais galais. Spalvoti unitazai – dar viena dėmesio verta stilinga detalė.

Samanų sienos

Vertikalios žaliosios sienos jau kurį laiką labai populiarios privačiuose interjeruose, ypač didmiesčių būstuose, daugiabučiuose. Tačiau jas įrengti ir tinkamai prižiūrėti labai sudėtinga. Kaip alternatyva siūloma jas daryti iš konservuotų natūralių samanų – kad nesudžiūtų ir nepakistų spalva, jos dažniausia impregnuojamos glicerinu. Labai svarbu, kad patalpoje būtų pakankamai drėgna, todėl vonios kambarys – tinkamiausia vieta.

Apšvietimas gerai savijautai

Vis daugiau gamintojų investuoja į inovatyvių apšvietimo sistemų kūrimą. Jų tikslas – apšviesti patalpas viduje taip pat, kaip natūrali dienos šviesa. Pavyzdžiui, viena bendrovė siūlo apšvietimo įrangą, kuri per GPS sistemą fiksuoja tikslią ją įsigijusio asmens buvimo vietą ir pagal ją atkuria lauke esantį apšvietimą. Biodinaminiu principu veikiantys šviestuvai prisitaiko prie žmogaus kūno cirkadinių ritmų.

GALERIJA

  • Nauji interjero vėjai iš Londono
  • Nauji interjero vėjai iš Londono
  • Nauji interjero vėjai iš Londono
  • Nauji interjero vėjai iš Londono
  • Nauji interjero vėjai iš Londono
  • Nauji interjero vėjai iš Londono
  • Nauji interjero vėjai iš Londono
  • Nauji interjero vėjai iš Londono
  • Nauji interjero vėjai iš Londono
Kūrėjų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tep

Vėjai ateina ir praeina, o mes liekam gyvent taip,kaip mums patinka

Matosi

Podla vata

ubagas

pas mane šikpodis, ir bliudas nes gyvenų lietuvoje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS