Sienų plytelės: 2022-ųjų mados ir tendencijos | Diena.lt

SIENŲ PLYTELĖS: 2022-ŲJŲ MADOS IR TENDENCIJOS

  • 1

Sienų plytelės – vis labiau populiarėjantis interjero apdailos pasirinkimas. Jos yra itin universalios, funkcionalios bei leidžiančios sukurti norimą stiliaus ir estetikos pojūtį namuose. Kviečiame susipažinti su šiandieninėmis vonios, virtuvės ir kitų paskirčių plytelių tendencijomis.

Vonios sienų plytelės

Vonios sienų apdailai itin svarbus praktiškumas ir ilgaamžiškumas, todėl aukštos kokybės sienų plytelės yra pagrindinė medžiaga, naudojama vonios kambarių įrengimui ar renovavimui.

Šiandieniniuose vonios interjeruose dominuoja metro plytelės, puikiai tinkančios klasikiniam, Rustic, Retro ar moderniam interjero dizainui. Jos neretai derinamos su didelėmis plytelėmis-plokštėmis, tokiu būdu sukuriant šiuolaikišką stilių.

Dažniausiai pasirenkamos vonios sienų plytelės, pagamintos iš akmens masės, marmuro ar kitų natūralių medžiagų imitacijų. Šiuo metu vonios kambariuose itin populiarios „rankų darbo“ efektą sukuriančios plytelės, keramikinės plytelės, „kit kat“ mozaikų ar kitų netradicinių, neįprastų formų plytelės. Būdingi medžio, metalo, betono, molio akcentai, geometrinių, organiškų formų raštai. Vyrauja subtilūs sodrių, tamsių, šaltų tonų, natūralių, žemiškų, kreminių, baltų spalvų, monochrominių atspalvių ir jų derinių vonios interjerai.

„Evolvery“ nuotr.

Nors pastaraisiais metais daug susidomėjimo sulaukia matiniai plytelių paviršiai, nedideliems vonioms kambariams geriausia rinktis blizgias sienų plyteles. Blizgios sienų plytelės atspindi šviesą, todėl jomis išklotas vonios kambarys padidina erdvumo pojūtį.

Virtuvės sienų plytelės

Virtuvė, kaip ir vonios kambarys, dažnai neatsiejama nuo apdailos aukštos kokybės, lengvai prižiūrimomis, ilgaamžiškomis plytelėmis. Šiandieninės tendencijos rodo, jog populiariausios yra didesnio formato, rektifikuotos sienų plytelės virtuvei. Tokio tipo plyteles virtuvėje daug lengviau prižiūrėti, o rinkoje esantis platus skirtingo stiliaus, medžiagų ir paviršiaus plytelių pasirinkimas leidžia jas įkomponuoti tiek į šiuolaikinio, tiek į klasikinio dizaino interjerą.

„Evolvery“ nuotr.

Daugiausiai susidomėjimo sulaukia tradicinės keramikinės plytelės, taip pat pagamintos iš skalūno, granito, marmuro ar kito natūralaus akmens bei natūralių medžiagų imitacijų. Populiarūs kvarco, medienos, betono akcentai.

Stilingiausiomis išlieka subtilios ir neutralios, šviesesnių arba tamsesnių spalvų plytelės. Dėmesio sulaukia ir ryškesni sprendimai (pavyzdžiui, nuo sodrios raudonos iki žalios atspalvių), tačiau ryškių spalvų plyteles verčiau įkomponuoti kaip dalinį virtuvės akcentą, siekiant išlaikyti harmoniją ir erdvumo pojūtį virtuvės kambaryje.

Šiuolaikinėse virtuvėse naudojamos tiek matinio, tiek blizgaus paviršiaus plytelės. Pastarosios yra lengviau valomos, tačiau matinės lengviau užmaskuoja nuosėdas, todėl šiuo atžvilgiu renkantis plyteles geriausia atsižvelgti į individualius poreikius.

Svetainės ir miegamojo sienų plytelės

Dažnas pasirinkimas svetainėse ir miegamuosiuose – didelės plytelės, pagamintos iš natūralių medžiagų arba atkartojančios jas. Šiomis dienomis itin madingos akmens masės, Terazzo plytelės, travertino akmens, marmuro, betono, metalo, granito, onikso ar medžio imitacijos.

„Evolvery“ nuotr.

Populiariausiomis išlieka pastelinių, organiškų, žemiškų tonų spalvų ar sodrių, tamsių atspalvių plytelės sienoms. Pastebima, jog daug susidomėjimo sulaukia jaukią atmosferą sukuriantys žalių, rudų tonų atspalviai bei ramybe, elegancija spinduliuojantys mėlyni atspalviai. Vyrauja išraiškingi, unikalūs, dažnai nepasikartojantys raštai. Būdingi kontrastai, šiuolaikiškos grafikos detalės, išskirtinės tekstūros, sukuriančios klasikinei plytelių apdailai neatitinkantį įspūdį.

GALERIJA

  • Sienų plytelės: 2022-ųjų mados ir tendencijos
  • Sienų plytelės: 2022-ųjų mados ir tendencijos
  • Sienų plytelės: 2022-ųjų mados ir tendencijos
„Evolvery“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonas

Madinga, nors.... tai skonio dalykas. Bet pirmoje vietoje turi būti kokybė! kad nei kalkių vonioje, nei riebalų lašelių netektų gramdyt su šiūpeliu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS