Šviesos magija: šviestuvai, kurie pakeis namų interjerą | Diena.lt

ŠVIESOS MAGIJA: ŠVIESTUVAI, KURIE PAKEIS NAMŲ INTERJERĄ

  • 0

Šviesos šaltinių projektavimas yra vienas svarbiausių darbų, tai patvirtina ne tik interjero dizaineriai, architektai, bet ir psichologai. Skirtingi apšvietimo scenarijai, tolygiai namus užpildanti jauki šviesa, dekoratyvūs akcentai – visa tai sukuria nusiraminti, pailsėti, atsipalaiduoti leidžiančią atmosferą.

Kokiomis naujienomis labiausiai domisi lietuviai? Ką interjeruose siūlo dizaineriai? Dėmesio vertas naujienas pristato interjero ir apdailos medžiagų prekybos tinkle "Namų idėjų centras" įsikūrusių apšvietimo salonų "Ardena" projektų vadovė Tatjana Sprainaitė.

Išsirinkti iš bene 200 gamintojų ir 10 tūkst. šviestuvų asortimento – nelengva užduotis, todėl T.Sprainaitė rekomenduoja kreiptis pagalbos į konsultantus ar vadybininkus. "Pirmą kartą su apšvietimo klausimais susiduriančiam žmogui reikia numatyti daugybę veiksnių, kurie daug svarbesni už paties šviestuvo estetiką. Šviesi ir gyvybės sklidina namų aplinka privalo reaguoti į sezono, natūralios šviesos pasikeitimus, gyventojų elgseną, jau esamų šviesą skleidžiančių objektų visumą", – pataria "Ardenos" atstovė.

Išrankiems: italų gamintojo "Masiero" kolekcija "Nappe" – kokybės ir modernios elegancijos duetas. Lengvai nuo judesio skambantys metalo vamzdeliai nepriekaištingai išsklaido šviesą, o įvairių formų šviestuvų simfonijos gali būti modifikuojamos, priderinamos prie kiekvieno poreikių. Šiuo metu tai vieni populiariausių šviestuvų tuose interjeruose, kur kiekvienas daiktas turi aiškią vietą, funkciją.

Modernu: naujoji gamintojo "Light4" kolekcija "Eclipse" užburia savo spindesiu. Plonas modernaus stiliaus korpusas su nesuskaičiuojamu kiekiu lengvų krištolo lašelių primena žėrintį lietų. Tai šviestuvai, kurie puikiai tinka ir prie prabangiu gobelenu trauktų fotelių, raudonmedžio ar ąžuolo masyvo, ir prie stiklinių, minimalistinių baldų. Saugus pasirinkimas klasikos gerbėjams, kuriantiems modernius namus.

Klasika: viena geriausiai architektų įvertintų naujienų – gamintojo "Light4" kolekcija OMG (angl. "OhMyGlass"). Tai įvairių formų, dydžių ir ypatingų pakabinimo būdų žaismas. Retro stiliaus, skaidraus arba balto stiklo gaubtai, šlifuoto nikelio arba aukso apdaila – tokie šviesos šaltiniai tobulai užpildo klasikinį interjerą, suteikdami jam šiuolaikiškų potėpių.

Funkcionalu: "Ardena" pristato naujo Lietuvos rinkoje gamintojo "Labra" šviestuvus "Multisystem". Šie magnetų principu bėgeliuose keičiami šviestuvai, kuriuos bet kada galima papildyti, apkeisti vietomis, yra itin patogūs ir lengvai montuojami. Pakabinami lubiniai, pastatomi ar akcentiniai kolekcijos gaminiai suteikia apšvietimui grožio ir impresijos. Bėgeliams ir prožektoriams populiarumu nenusileidžia įleidžiami, užglaistomi šviestuvai. Jie sukuria kokybišką šviesos srautą, nors yra beveik nepastebimi.

Populiaru: gamintojo "Miloox" kolekcija "Jugen" sužavi ieškančius elegantiškų, šiuolaikiškų šviestuvų, lengvai derinamų interjere. Apvalūs neskaidraus balto stiklo šviestuvai jau kurį laiką išsilaiko populiarumo viršūnėse. Šią liniją sudaro pakabinami šviestuvai su skirtingu skaičiumi burbulų, pastatomi ir sieniniai. Jais galima užpildyti erdvę, neskiriant daug pastangų, kurių dažniausiai pareikalauja skirtingų formų ar net gamintojų šviestuvų pritaikymas vienoje erdvėje.

GALERIJA

  • Šviesos magija: šviestuvai, kurie pakeis namų interjerą
„Namų idėjų centro“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS