13 tavo vasaros atradimų festivalyje „Devilstone 2019“ | Diena.lt

13 TAVO VASAROS ATRADIMŲ FESTIVALYJE „DEVILSTONE 2019“

Keturiose „Devilstone 2019“ scenose liepos 11–14 d. pasirodys virš 50 atlikėjų. Pamatyti visus – sunkiai įgyvendinama misija net labiausiai užkietėjusiam festivalininkui. Vienuoliktą kartą Anykščių Dainuvos slėnyje vyksiantis festivalis tiesia pagalbos ranką ir pristato 13 įdomiausių tavo vasaros atradimų. Tarp jų – ir sunkiasvoris vilkų WATAIN bei  SODOM pragaras, ir raganiškas IC3PEAK teroras, ir saldžiarūgščiai SHORTPARIS popšokiai. Susipažink ir paklausyk jau dabar – iki festivalio liko labai nedaug.

WATAIN juodosios ugnies mistikai, Švedija

Aukštyn širdis! Lenkiame galvas prieš Juodąją Ugnį! Black metal legendos, tamsos ir purvo mistikai, paties velnio užkalbėtojai. Jokios butaforijos – čia viskas tikra! Ekstremalus, kruvinas ir juodesnis už Šventosios dugną naktį švediško black šedevras festivalio Vakarų scenoje. Tebūnie WATAIN su tavimi!

TURBOWOLF psichodeliški pankai, Didžioji Britanija

Prisiekę devilstoneriai tau papasakos geriausiai: jeigu scenoje britai TURBOWOLF, visiškai nurauto vakarėlio dulkių debesyje maža nepasirodys. LSDuškiniai sintikai, maištingi, purvinomis fuzuotomis gitaromis ir nauju albumu „The Free Life“ apsiginklavę psichodeliški pankai į festivalio Rytų sceną grįžta po penkerių metų pertraukos.

SODOM thrash metalo dinozaurai, Vokietija

SODOM? SODOM! Didžiajam vokiečių thrash metal ketvertui priskiriami SODOM kultinės grupės statuso nepaleidžia jau ketvirtą dešimtmetį. Tikri metalo dinozaurai atvyksta į Anykščius. Po šios metalinės diskotekos turbūt teks eiti į palapinę prigulti... Kol bus SODOM, gyvuos ir pats thrash metal.

THE BLINDERS elegantiški pankai, Didžioji Britanija

Nuo socialinių, politinių temų (vis dėlto vienas grupės įkvėpėjų – George‘as Orwellas!) iki psichodelikos prisodrinto pankroko. Britai THE BLINDERS konfrontuoja socialinius ir egzistencinius status quo aštriomis gitaromis ir niūriais tekstais. Šviežias ir intriguojantis elegantiškų pankų ketvertas agresyviai ir užtikrintai eina savo užsibrėžta trajektorija bei sulaukia vis daugiau pripažinimo už Jungtinės Karalystės ribų. Dėl originalaus stiliaus ir žvėriškų pasirodymų.

PULLED APART BY HORSES tiesmuka alternatyva, Didžioji Britanija

Čia nėra didelių išradimų ar dabar vėl madingo raketų mokslo. Per daugiau nei dešimt metų šis viesulas iš Lydso ištobulino tai, ko kartais labai trūksta šiandieniame roko pasaulyje: šiurkštaus, tiesmuko, garsaus ir be pabliovimų, purvino roko. Viskas. Ateik pasidraskyti. Bus dulkių. 

GOLD why aren’t you laughing?

Pilni gyvybės, tačiau su memento mori filosofija. GOLD savo muzikoje puikiai ir gracingai sujungia post-metal vėjus, gotiką, death rock ir net poeziją! Socialiai angažuoti ir rimti, GOLD vis dėlto rodo į kažkur nutolusią šviesą tunelio gale... Ir nieko čia juokingo nėra!

KO KO MO: 8-asis dešimtmetis sugrįžta

KO KO MO atveža išsiilgtą roko skambesį. Energingas 8-ojo dešimtmečio rokas, skambantis šiandieninėmis gitaromis – nerūpestingas, su lengvo humoro doze, užkrečiančia energija ir žiupsneliu druskos. Pasak „Devilstone“ organizatorių, KO KO MO sunku nepamilti, nepriklausomai nuo to, kokia muzika patinka, – juk angliškai dainuojančio vokalisto-gitaristo ir būgnininko duetas ant kojų sugebėjo sukelti ir prancūzų televizijos auditoriją.

KIKAGAKU MOYO – hipiai iš Tokijo

Jų kūryba – tarsi potvyniai ir atoslūgiai, varijuojantys nuo sodrių ir sunkių iki pačių švelniausių sąskambių. Kiekviena tokia banga atneša motyvų iš vis kitų stilių, pradedant krautroku ir baigiant indiška raga, kurie pasirodo ir dingsta kaip pakelės vaizdai. Hipių iš Tokijo kūrybinė misija – klausytoją perkelti į harmoningą utopinę realybę, kurioje gerai jaučiasi ir kūnas, ir protas.

SHORTPARIS spalvotas kartėsis, Rusija

Galbūt juos pamėgti pavyks ne iš karto, tačiau vos pasigirdus pirmiesiems ritmams įsitikinsi – SHORTPARIS yra ambicingi, teatrališki, revoliucinga dvasia kvėpuojantys ir šokti verčiantys eksperimentatoriai. Su jais nepajuokausi. Į muziką penketas žvelgia rimtai, todėl klausytojams pateikia subtilią, šalčiu alsuojančią kūrybą, kurioje susipina elektronika, rokas, neįprastas vokalas ir mąstyti verčianti lyrika. Šitų nepraleisk! 

BUERAK Sibiro post-punk, Rusija

Įveikę 4 tūkst. km, į Anykščius atvyksta BUERAK. Įdomus, keistas, sarkastiškas, tolimame Sibiro mieste gimęs duetas į „Devilstone“ atveža kasdienybės absurdiškumą atspindinčios kūrybos iš Rytų. Du bičiukai, dvi gitaros, nematomi būgnai. To visiškai užtenka, kad juos įsimylėtum.

IC3PEAK apokalipsės reivas, Rusija

Apokalipsės reiveriai tiesiai iš baisios rusiškos pasakos. Dabar apie juos kalba daug. Ir tikrai ne vien dėl to, kad turi nemažai geros muzikos. Kas buvo jų tūse pavasrį Vilniuje, žino – bus tamsu, niūru, sunku. Nenustebk ir dėl moshpito. Mes tai matėme savo akimis Vilniuje, jei ką.

TESSERACT progresyvas + megavokalas, Didžioji Britanija

Virtuoziškai sukomponuotas rock + metal į vieną progresyvų elementą. Preciziškais gyvais pasirodymais garsėjantys TESSERACT į „Devilstone“ atvyksta su pernai išleistu ir kritikų puikiai sutiktu albumu „Sonder“. Net jei tai net ne tavo cup of tea, ateik pasižiūrėti. Tu dar nesi matęs taip grojančių žmonių!

WHISPERING SONS – naujos kartos gotika, Belgija

Belgija. Tamsus, intensyvus bei atmosferiškas postpanko ir gotikinio roko hibridas pernai į save dėmesį atkreipė debiutiniu albumu. Stipriausia šio projekto pusė – teatrališki ir intensyvūs gyvi pasirodymai. Patikėk, čia yra TAS vasaros LIVE, kurį reikia pamatyti.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS