2021-ųju „Eurovizija“ vyks ne internetu, bet sprendimas dėl žiūrovų dalyvavimo nepriimtas | Diena.lt

2021-ŲJU „EUROVIZIJA“ VYKS NE INTERNETU, BET SPRENDIMAS DĖL ŽIŪROVŲ DALYVAVIMO NEPRIIMTAS

„Eurovizijos“ dainų konkursas šiemet vyks ne internetu, tačiau jame dalyvausiančių delegacijų narių ir žurnalistų skaičius bus sumažintas, o sprendimas dėl publikos dalyvavimo šiame šou dar nepriimtas, antradienį pranešė konkurso organizatoriai.

„Vasarį buvo skelbta, kad „Eurovizijos“ konkursas „normaliu“ formatu dabartinėmis aplinkybėmis vykti negali. Tačiau organizatoriai tikėjosi, kad konkursas gali vykti pagal „B scenarijų“ – sumažintą, bet ambicingą konkurso versiją, laikantis griežtų sveikatos apsaugos ir saugumo priemonių ir fizinio atstumo“, – sakoma pranešime, publikuotame oficialioje konkurso svetainėje.

„Šį sprendimą neseniai patvirtino „Eurovizijos“ dainų konkurso valdyba, renginiui vadovaujanti institucija, ir Europos transliuotojų sąjungos taryba“, – sakoma pranešime.

Pagal „Scenarijų B“ bus sumažintas kiekvienos šalies delegacijos narių skaičius, be to, į renginį bus įleista mažiau žurnalistų. Pačiame renginyje galės dalyvauti iki 500 žurnalistų ir dar 1000 jų galės skelbti informaciją iš naujo internetinio žiniasklaidos centro.

Sprendimas dėl publikos dalyvavimo konkurse ir kokie su konkursu susiję visuomeniniai renginiai galės vykti Roterdame, bus priimtas vėliau, patikslino organizatoriai.

Visiems iš užsienio atvykstantiems „Eurovizijos“ dainų konkurso dalyviams penkios dienos iki skrydžio į Nyderlandus rekomenduojama izoliuotis. Be to jie turės pateikti dokumentą apie neigiamą testo dėl COVID-19 atsakymą, išduotą ne daugiau nei 72 valandos prieš išskrendant. Nyderlanduose svečių delegacijos turės likti viešbučiuose, išskyrus tuomet, kai vyks repetuoti ar pasirodyti į Roterdamo areną „Ahoy“ ir kitus su konkurso programa susijusius renginius.

„Mūsų tikslas aiškus – neleisti plisti virusui renginio metu. Jeigu kieno nors testo dėl COVID-19 atsakymas bus teigiamas, įsigalios (asmens) izoliavimo protokolas, informuosime atitinkamas institucijas, stebėsime situaciją ir imsimės būtinų priemonių. Jeigu dalyvis negalės pasirodyti tiesioginiame eteryje, bus panaudotas jo atsarginis įrašas“, – nurodė 2021 metų konkurso vykdomasis prodiuseris Sietse Bakkeris (Sicė Bakeris).

Šiemet „Eurovizijos“ konkursas vyks gegužės 18-22 dienomis Roterdame. Nyderlandai gavo teisę rengti šį konkursą po jų atlikėjo Duncano Laurence‘o (Dankano Lorenso) pergalės 2019 metais.

„Eurovizija“ rengiama kasmet nuo 1956 metų ir yra vienas populiariausių ne sporto renginių pasaulyje, turintis maždaug 600 mln. žiūrovų auditoriją. Nuo 2015 metų šiame Europos transliuotojų sąjungos šalių konkurse dalyvauja ir Australija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS