Advokatės: visi baudžiamieji kaltinimai aktoriui J. Smollettui panaikinti | Diena.lt

ADVOKATĖS: VISI BAUDŽIAMIEJI KALTINIMAI AKTORIUI J. SMOLLETTUI PANAIKINTI

  • 0

Televizijos „Fox“ muzikinio draminio serialo „Imperija“ („Empire“) aktoriaus Jussie Smolletto (Džasio Smoleto) advokatės antradienį pranešė, jog buvo panaikinti visi kaltinimai, kad aktorius melavo policijai tapęs rasistinio homofobinio neapykantos nusikaltimo auka.

J. Smolletto advokatės Tina Glandian ir Patricia Brown Holmes (Patrišija Braun Holms) pareiškime sako, kad aktoriaus biografija vėl „švari“. J. Smollettui buvo pateikta 16 kaltinimų dėl melagingo pranešimo, kad jį užpuolė du vyrai.

Kuko apygardos prokuratūros atstovė kol kas neatsakė į žinutes su prašymu pakomentuoti.

Policija ir prokurorai yra sakę, jog 36 metų juodaodis gėjus aktorius melagingai pranešė pareigūnams, kad sausio 29 dieną du kaukėti vyrai vėlai vakare sumušė jį Čikagos centre, šūkaliodami rasistinius ir homofobinius įžeidimus. Manyta, jog jis inscenizavo prieš save nukreiptą išpuolį, kad taptų žinomesnis ir galėtų reikalauti didesnio honoraro.

J. Smolettas apie juodaodžių šeimą įrašų industrijoje pasakojančioje „Imperijoje“ vaidina gėjų Džamalą Lioną.

Policijai aktorius taip pat sakė, kad užpuolikai apipylė jį balikliu ir ant kaklo užnėrė kilpą. Jis teigė, kad užpuolikai šaukė „Tai MAGA šalis“. Akronimas reiškia prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) rinkimų kampanijos šūkį „Padaryk Ameriką vėl didžią“ (Make America Great Again). J. Smolettas teigė iš vieno užpuoliko odos aplink akis supratęs, kad jis yra baltasis.

Policija sakė, jog J. Smollettas nusamdė du juodaodžius vyrus, kad šie jį užpultų, ir sumokėjo jiems 3,5 tūkst. dolerių (3,1 tūkst. eurų).

Nusamdyti vyrai yra broliai Abimbola ir Olabinjo Osundairo (Abimbola ir Olabindžas Osundairai), kurių vienas dirbo „Imperijoje“. Pasak jų advokato, broliai sutiko padėti J. Smollettui dėl draugystės ir įsivaizdavimo, kad jis padeda jų karjeroms.

Policija taip pat sakė, kad prieš užpuolimą J. Smollettas į studiją Čikagoje, kur filmuojama „Imperija“, nusiuntė laišką su grasinimais sau pačiam. Laišką tiriantis Federalinių tyrimų biuras (FTB) atsisakė komentuoti tyrimą.

GALERIJA

  • Jussie Smollettas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS