Aktorė C. Blanchett pirmininkaus Venecijos kino festivalio žiuri | Diena.lt

AKTORĖ C. BLANCHETT PIRMININKAUS VENECIJOS KINO FESTIVALIO ŽIURI

Australų aktorė Cate Blanchett (Keit Blanšet) pirmininkaus rugsėjį vyksiančio Venecijos kino festivalio žiuri, ketvirtadienį pranešė organizatoriai.

Pripažinimą pelniusi aktorė taps 77-ojo festivalio, kuris planuojamas rugsėjo 2–12 dienomis, žiuri pirmininke.

„Venecijos [festivalis] yra vienas patraukliausių kino festivalių pasaulyje – šios provokuojančios ir stimuliuojančios terpės, koks yra visų rūšių kinas, aukštinimas“, – pareiškime cituojama C. Blanchett.

Tokiuose renginiuose reguliariai dalyvaujanti 50 metų garsenybė visai neseniai vadovavo 2018-ųjų Kanų kino festivalio žiuri, kuri praeityje buvo kritikuojama dėl moterų režisierių ignoravimo.

Tais metais ji buvo viena iš 82 moterų, pakilusių raudonuoju kilimu į garsiuosius rūmus „Palais des Festivals“ per eiseną už lyčių lygybę.

Venecijoje buvo pirmą kartą parodyti publikai du iš C. Blanchett filmų: 1998-ųjų istorinė drama apie karalienę Elizabeth II (Elzbietą II) „Elžbieta“ (Elizabeth) ir 2007-ųjų biografinė juosta „Manęs čia nėra“ (I'm not There), kurioje australė vaidina amerikiečių bardą Bobą Dylaną (Bobą Dilaną). Už pastarąjį vaidmenį C. Blanchett laimėjo geriausios aktorės apdovanojimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Papukai.

Nieko papeliai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS