Albino ir Vitaliaus meilės istoriją įamžino trumpo metro filme: kartu – 52 metus | Diena.lt

ALBINO IR VITALIAUS MEILĖS ISTORIJĄ ĮAMŽINO TRUMPO METRO FILME: KARTU – 52 METUS

  • 9

52-ejus metus bendrą gyvenimą pragyvenę Vitalius (70 m.) ir Albinas (85 m.) šį pavasarį savo ryšį sutvirtino humanistinėje santuokos ceremonijoje, kurią pirmą kartą istorijoje paliudijo rekordinis kiekis žmonių – daugiau nei 20 tūkst.

Sulaukę tokio didžiulio visuomenės palaikymo vyrai išdrįso savo meilės istorija pasidalinti su visais – MO muziejuje įvyko trumpametražio filmo „Vitalius ir Albinas. 52 metus trunkanti meilės istorija“ peržiūra.

„Daugiau nei pusę amžiaus mudu su Albinu gyvenome bunkeryje, laukdami, kada reikės „atsišaudyti“. Mūsų meilė visuomenei buvo nepriimtina ir neleistina. Pripažinsiu, buvo daug baimių ne tik viešai prabilti apie mūsų tarpusavio ryšį, bet ir išdrįsti susituokti. Ir tik gavę tokį didelį visuomenės palaikymą supratome, kad mums nebėra ko bijoti. Keičiamės ir mes, ir Lietuva. Gaila tik vieno, kad mums jau per vėlu“, – kalbėjo Vitalius.

Dokumentinį trumpametražį filmą apie poros istoriją ir santuoką sukūręs Domas Peštenis vylėsi, kad ši meilės istorija bus lūžis, kuri paskatins spartesnius pokyčius tiek visuomenėje, tiek politikų darbotvarkėse.

Gaila tik vieno, kad mums jau per vėlu.

„Apmaudu, kad esame Europos autsaideriai ir vis dar savo šalies piliečius skirstome į lygius ir lygesnius. Taip negali ir neturi būti. O tiems, kurie mano kitaip, rekomenduočiau peržiūrėti šį filmą. Sunku būtų rasti žmogų, kurio nepaliestų ši istoriją ar paliktų abejingą“, – kalbėjo kūrėjas.

Po filmo premjeros vykusius diskusijos „Šito pas mus yra. Kas pasikeitė per 52 metus?“ metu, jos dalyviai vieningai sutarė, kad pokyčiai visuomenėje vyksta, tačiau pasigendama politinės lyderystės.

Diskusiją moderavusi Jūratė Juškaitė akcentavo, kad rudenį mūsų laukia labai svarbūs rinkimai, lemsiantys, ar visos šeimos šalyje bus apsaugotos ir turės vienodas teises.

„Žmonės pavargo laukti, pavargo gyventi neapsaugoti ir nepripažinti valstybės. Žmonės turi labai aiškų lūkestį naujiems Seimo nariams – pagaliau priimti orų partnerystės įstatymą, kuris leistų tokioms poroms kaip Vitalius ir Albinas pagaliau sulaukti ir pripažinimo, ir praktinių problemų sprendimo“, – sakė J. Juškaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Filmas vadintinas

"Untis & Untis"

Ar

dar kam nors neaišku kodėl Gražulis gavo europarlamentaro kėdę ?

Romas

Gyvenkit jūs taip ir toliau. Nei jūs kam, nei jums kas trukdė. Bet pasaulis tikrai ritasi į bedugnę, jeigu jau apie tokių "meilę" kuriami filmai. Ir dauginasi jie geometrine progresija. Kaip bebūtų graudu, bet europiečių greitai ( palyginus su žmonijos amžiumi ) nebeliks.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS