Anabelė grįžta – ir šiurpinti, ir linksminti (filmo apžvalga) | Diena.lt

ANABELĖ GRĮŽTA – IR ŠIURPINTI, IR LINKSMINTI (FILMO APŽVALGA)

Panašu, kad 2019-ųjų vasara kino ekranuose yra dedikuota žaislams – nuo mielų ir šypseną keliančių "Žaislų istorijos 4" veikėjų iki į kino sales jau sugrįžusios šiurpiojo "Vaikų žaidimai" pagrindinio veikėjo Čakio. Kartu su jais į kino sales sugrįš ir siaubo filmų gerbėjų puikiai pažįstama lėlė Anabelė su jau trečiu savo filmu – "Anabelė grįžta namo"

Demoniška lėlė

Trečioje dalyje lėlė Anabelė pateks į "Išvarymo" filmuose matytų paranormalių reiškinių tyrėjų Lorenos ir Edo Vorenų namus.

Bandydami apsaugoti aplinkinius nuo demoniškos lėlės, sutuoktiniai imasi visų įmanomų priemonių – nuo šventinto stiklo dėžės iki kunigo palaiminimo.

Vis dėlto lėlę valdančios jėgos yra stipresnės už bet kokias priemones. Po to, kai įveikia visas apsaugines jėgas, Anabelė kartu su kitomis piktosiomis dvasiomis susiranda naują taikinį – tyrėjų dukrą Džiudę. Ši namie lieka iškęsti visus išbandymus su savo dviem auklėmis po to, kai Lorena ir Edas Vorenai trumpam išvyksta.

Režisierius žada staigmenų

Pirmąkart žiūrovams pristatyta 2013 m. filme "Išvarymas" šiandien lėlė Anabelė jau spėjo tapti įprastu veikėju siaubo žanro mėgėjams.

Pristatę pirmą lėlei dedikuotą juostą prieš penkerius metus, šią vasarą filmo kūrėjai grįžta jau su trečiu filmu apie demonišką žaislą. Pirma ir antra dalys buvo skirtos supažindinimui ir lėlės atsiradimo paieškoms, o trečia simboliškai grąžina ten, kur visas košmaras prasidėjo – į demonologų namus.

Kino kūrėjai žada, kad, palyginti su ankstesniais filmais, trečioje juostoje išsprendžiama komplikuoto scenarijaus problema. Ankstesni "Anabelės" serijos filmai buvo kiek per daug sudėtingi savo scenarijaus vingiais ir sulaukdavo nemažai kritikos dėl demoniškų dvasių motyvų ir istorijos eigos, o trečia "Anabelės" dalis žada būti paprasta ir gana klasikinė savo siužetine linija.

Kiek neįprasta šiam žanrui gali pasirodyti juokelių gausa. Nors šiam siaubo filmui iki siaubo komedijos dar tolokai, pasak režisieriaus ir scenarijaus autoriaus Gario Daubermano, žiūrėdami šią dalį galite prigauti save bekikenant kur kas dažniau nei ankstesnė dalyse.

Aktoriai persikelia į "Anabelę"

Pagrindinius vaidmenis "Anabelė grįžta namo" juostoje vaidina aktoriai, siaubo filmų gerbėjams jau gerai pažįstami iš "Išvarymo" filmų. Tai žymiąją demonologų porą įkūniję Vera Farmiga ir Patrickas Wilsonas.

Patys aktoriai juokavo, kad gana ironiška, jog į filmavimo aikštelę aktoriai grįžta po beveik dešimtmečio (2012 m. buvo pradėtas filmuoti pirmasis "Išvarymo" filmas), o atlikti tenka dešimtmečiu jaunesnių veikėjų vaidmenis. Kaip teigia kritikai, aktorių duetas yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl ir trečia serijos dalis puikiai "veikia".

Naujausioje dalyje netrūks ir anksčiau "Išvarymo" visatoje dar nematytų veidų. Tarp kino žiūrovams jau pažįstamų aktorių galima išskirti Madison Iseman, atliekančią Vorenų auklės draugės vaidmenį ir jau matytą paskutinėje "Džiumandži" dalyje. Galima sakyti, kad didžiuosiuose ekranuose debiutuos tik Vorenų dukra Džiudė ir jos auklė – aktorės McKenna Grace ir Katie Sarife, iki šiol daugiau vaidmenų vaidinusios TV serialuose.

Unikaliausia visatos dalis

Kaip rodo pirmosios apžvalgos iš už Atlanto, nors "Anabelė grįžta namo" ir nebus baisiausia "Išvarymo" visatos juosta, viso filmo metu žiūrovų laukia nemažai netikėtumų – nuo vis dažniau į šiuolaikinius filmus sugrįžtančių klasikinių žiūrovų gąsdinimų metodų iki kiek netikėtų juokelių.

Besibaiminantiems, kad nematėte pirmųjų dalių, nerimauti nėra ko – pradėti tikrai galite ir nuo trečios, nes scenarijus sudėliotas taip, kad tiktų ir naujiems žiūrovas, ir jau prisiekusiems "Išvarymo" visatos gerbėjams.

"Anabelė 3" (angl. " Annabelle Comes Home ")

Žanras: siaubo, mistinis.

JAV, 2019

Režisierius: Gary Dauberman

Vaidina: Patrickas Wilsonas, Vera Farmiga, Mckenna Grace

Vertinimai:

Scenarijus 2/3

Aktoriai 3/3

Režisūra 2/3

Garso takelis 2/3

Siaubas 2/3

Techninė pusė 2/3

Bendras: 2.5 

Kino teatruose nuo liepos 12 dienos rodomos dar trys premjeros

"Stjuberis"

Jeigu būtumėte pavėžėjimo platformos "Uber" vairuotojas, ką pasiryžtumėte padaryti dėl 5 žvaigždučių įvertinimo? Šį savaitgalį pasirodysiančios veiksmo komedijos "Stjuberis" pagrindinis veikėjas Stju, siekdamas išsaugoti ne tik aukštą įvertinimą, bet ir gyvybę, sutiko po visa miestą vaikytis žiaurumu garsėjantį narkotikų baroną. Į tokią avantiūrą vairuotoją įtraukia jį iškvietęs galingas ir bebaimis policijos detektyvas Vikas, pats negalintis vairuoti po akies operacijos. Kiek netikėtas duetas, po visą miestą vaikydamasis nesugaunamąjį narkobaroną, patenka ne tik į pavojus, bet ir į gausybę komiškų situacijų.

"Kodėl mes kūrybingi?"

Pritrūkę įkvėpimo, keliaukite į kiną. Dokumentiniame filme "Kodėl mes kūrybingi?" galėsite pasinerti į kelis dešimtmečius trukusias paieškas, kurių tikslas vienas – užčiuopti kūrybiškumo apraiškas. Daugiau nei 30 metų filmuotame ir pusantros valandos trunkančiame dokumentiniame filme išvysite daugybę pažįstamų veidų – nuo roko muzikos žvaigždės Davido Bowie iki Dalai Lamos. Jie kartu su kitais žymiausiais pasaulio menininkais, muzikantais, režisieriais, rašytojais, politikais, verslo magnatais ir Nobelio premijos laureatais atsako į vieną vienintelį klausimą – kodėl mes kūrybingi?

"Roboto vaikas"

Futuristinio trilerio "Roboto vaikas" scenarijus nukels į laikus, kai nuo žemės paviršiaus nušluojami visi čia gyvenę žmonės. Būtent tada visiškai automatizuotame bunkeryje aktyvuojasi robotas, vardu Motina, sukurtas kilniam tikslui – atkurti žmoniją. Atšildžiusi iš anksto užkonservuotą žmogaus embrioną, Motina izoliuotame bunkeryje užaugina mergaitę. Nors nuo jos slepiama bet kokia informacija apie ankstesnę žemės istoriją, ramybė sutrikdoma, kai į bunkerį patenka nepažįstama žemės gyventoja. Išgirdusi pasakojimus apie praeitį, mergaitė ima įtarti, kad Motinos tikslas gali būti ne toks kilnus, kokio ji tikėjosi.

buvaukine.lt

GALERIJA

  • Anabelė grįžta – ir šiurpinti, ir linksminti <span style=color:red;>(filmo apžvalga)</span>
  • Anabelė grįžta – ir šiurpinti, ir linksminti <span style=color:red;>(filmo apžvalga)</span>
Kadrai iš filmo
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS