Apmaudu: dėl skiepytis nenorėjusio ir susirgusio D. Ibelhauptaitės kolegos – milijoniniai nuostoliai | Diena.lt

APMAUDU: DĖL SKIEPYTIS NENORĖJUSIO IR SUSIRGUSIO D. IBELHAUPTAITĖS KOLEGOS – MILIJONINIAI NUOSTOLIAI

  • 26

Los Andžele su vyru Dexteriu Fletcheriu dirbančios režisierės Dalios Ibelhauptaitės gyvenimas ir planai šiuo metu sustojo. Didelės apimties projektas, kuriame dirba ir garsi pora, šiuo metu sustabdytas. Ir viskas – dėl COVID-19 susirgusio žmogaus, kuris skiepytis nesvarstė.

„Noriu pasidalinti savo dabartine situacija, kuri ir bus paprastas paaiškinimas, kodėl kviečiu visus skiepytis – darbuojuosi prie milžiniškos apimties projekto „The Offer“ Los Andžele ir esame pačiame filmavimo įkarštyje – tiksliau, buvome, kai pries kelias dienas visą projektą... sustabdė ir uždarė! Dėl vieno žmogaus! Kuris susirgo COVID-19, nes nebuvo pasiskiepijęs... Jis savo teoriją turėjo, kad jo laisvė būtų suvaržyta, jeigu jį kas verstų skiepytis... Kol kas projektas sustabdytas tik dviem savaitėm – milijoniniai nuostoliai, virš 100 žmonių, buvę artimam kontakte, uždaryti karantine namuose, gaus tik COVID-19 draudimo minimumą, o daugeliui iš jų šitas darbas yra tiesioginis pragyvenimo šaltinis ir dėl to jie beveik visi iki vieno yra pasiskiepiję – kad dirbtų. Aš nekalbu apie žvaigždes, kurių uždarbiai milijoniniai, aš kalbu apie pastatymo komandą, kurie negali sau leisti būti gerose ligoninėse jeigu susirgs ir gauti geriausią pagalbą“, – socialiniame tinkle rašė moteris.

Kol laukiu, tai ir pora mano minčių ta tema gimė – skiepykitės – ir ne dėl savęs, bet dėl kitų – tai didžiausia parama ir pagalba kitiems, ką jūs galite padaryti.

Pasak režisierės – ji su vyru viliasi, kad jiems COVID-19 diagnozės pavyks išvengti. „Mes su Dexteriu testuojami kasdien, laukiame, ar mūsų „AstraZeneca“ vakcinos suveiks. Na, nes jeigu nesusirgsime, tai bus stebuklas – Dexteris buvo artimiausias kontaktas su sergančiuoju, 2 paras iš eilės po 12 valandų per dieną su tuo žmogumi kvėpavo nosis į nosį, taip pat kaip ir dar 4 aktoriai, o ir aš su juo jeigu ne 12 valandų į dieną, tai po 4 tikrai... Taigi, sėdim ir laukiam kasdien, kad sužinotumėm, turim COVID-19 ar ne. O kol laukiu, tai ir pora mano minčių ta tema gimė – skiepykitės – ir ne dėl savęs, bet dėl kitų – tai didžiausia parama ir pagalba kitiems, ką jūs galite padaryti. Mes kultūroje visi tokį darbą dirbame, kad mes nosimis arti su labai daugeliu žmonių susiduriame ir mes negalime kitaip – tai yra darbo specifika... O ir žiūrovai atėję pas mus ar į kiną, ar į teatrą, operą, šokį – jie irgi arti vienas kito – tai ir jie jeigu nori, kad mes galėtume kurti, o jie galėtų ateiti ir tuo džiaugtis – tegu skiepijasi“, – mintimis dalijosi režisierė.

„Ironija yra ir tai, kad su tuo, kuris dabar serga ir vienas sugebėjo užnulinti tokio mastelio projektą praėjusį pirmadienį, dar kalbėjau apie skiepus ir jis aiškino man savo teoriją, kodėl jis nesiskiepijo –  o tą pirmadienį jis jau sirgo! Po kelių dienų jau iš lovos nepasikėlė! Ir vis dar nepasikelia... Svarbiausia – virš 100 žmonių su juo per tas dvi dienas buvo taip vadinamoje raudonoje zonoje ir potencialiai yra apkrėsti – jau žinom, kad keli susirgo... Tai as čia sau ir galvoju – kodėl va tas žmogus vienas gali imti ir sau leisti va tokį shurshala sukelti? Kodėl jis gali kalbėti apie savo teises, o mes ne? O kodėl niekas negalvoja, kad gal jis suvaržo ir mano laisvę ir norą laisvai dirbti? Ir tų visų 100 uždarytų žmonių“, – apmaudo neslėpė D. Ibelhauptaitė.

Kodėl jis gali kalbėti apie savo teises, o mes ne? O kodėl niekas negalvoja, kad gal jis suvaržo ir mano laisvę ir norą laisvai dirbti?

„Manau, kad kultūros srityje mes turime turėti laisvę atėję į darbą būti garantuoti, kad šalia mūsų nebus tų, kas gali kelti didesnę riziką. Aišku, niekas neapsaugotas, visko neeliminuosi, bet... Čia ne laisvės varžymas, čia elementarus gyvenimas ir darbas komandoje – čia ne prievarta skiepijimas, čia galvojimas apie kitus. Mes taip turime žiūrėti į šitą situaciją... Mums su Dexteriu gal ir nieko nebus, nors bus totalus wow jeigu praslysim abu nesusirgę – tuomet „AstraZeneca“ vakcinoms reikia tikrai Nobelio premiją duoti – nes kvėpuoti nosis į nosį dvi paras po 12 valandų su COVID-19 ligoniu ir nesusirgti yra stipru... Na, o jeigu susirgsim – tai man tuomet kyla klausimas, kodėl vien tik dėl to, kad tas aktorius nenorėjo skiepytis, kodėl Dexteris ir aš turėtumėme badziotis po infekcines Amerikos ligonines ir t. t.“, – klausė režisierė.

Įrašo pabaigoje žinoma moteris dar kartą paragino nelikti abejingais ir pasiskiepyti nuo COVID-19. „Taigi, kiekvienam savo... Bet labai kviečiu kokiame pasaulio krašte nebūtume, kokius darbus nedirbtume – skiepykimės – situacija dabar tokia, kad mes turime būti visuomenės dalimi ir turime prisidėti, kad šitas košmaras greičiau baigtųsi, kad pilnai galėtume grįžti į kūrybinius darbus – mes visi turime rasti budus, kaip prisitaikyti, kaip būti komandos dalimi... Plius visada yra laisvė nedirbti – bet tuomet jau, matyt, tas vienas žmogus turėtų ja pasinaudoti, o ne 100 kitu“, – įrašą socialiniame tinkle baigė D. Ibelhauptaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

&&---

Laiko klausymas, kada susirgs skiepyti žmonės.Sirgs pirmi silpniausi. Aš neagituoja nesuskiepyti,Skiepykites, tai kiekvieno reikalas ,bet aš vengiu žmonių ,kurie yra paskiepyti.

Tiesa

Neikite i renginius ,nebukyte susibūrimo vietose ir nereikės sirgti.Šunauja, runkeliai, balvonai ,tai žmonės kurie bendrauja bandomis i ne tam tikrų žmonių rate.Aš bijau vakcinuotu,Nes jie yra užkrečiami ir bakterijos nešiotojai. Nes Skiepas tai ir yra suleista bakteriją.

Nona

Man juokingi visi tie antivakceriai ir jų išvedžiojimai - nelikite apie Izraelį jei ten nesate ir nieko nežinote (jie pirmieji susiskiepijo ir praėjo daugiau nei šeši mėnesiai nuo skiepo, tad nebeveikė, užtat susiskiepijo dabar staigiai būsteriu ir nebeserga) bet ne, Lietuvoje kaip visada viena boba iš matuškos rasijos sakė - iš tų skiepytų sergančiųjų Izraelyje neužkišo niekas ligoninių kaip antivakceriai JAV - 99 procentai gulinčių JAV reanimacijoje nevakcinuoti - ko lekiate tada kad gydytų? tai ir mirkite savo lovytėse - jūsų pasirinkimo laisvė, niekas jūsų negelbės! Durnius ir bažnyčioje muša. Mažiau durnių pasaulyje liks - natūrali atranka, pirma šluoja durnuosius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS