Atlikėjui J. Brūzgai žmona į kariuomenę veždavo krūvas monetų | Diena.lt

ATLIKĖJUI J. BRŪZGAI ŽMONA Į KARIUOMENĘ VEŽDAVO KRŪVAS MONETŲ

  • 0

Griežta tvarka, alinančios treniruotės ir sekundžių tikslumu sudėliota dienotvarkė – taip tris mėnesius kariuomenėje gyveno Jurgis Brūzga. Pasak atlikėjo, norėjosi viską mesti ir grįžti namo.

„Važiuodavau pas jį su krūva monetų, kad galėtų nusipirkti skanėstų iš užkandžių automato“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Gyvenimas“ sako Akmėja Brūzgienė.

J. Brūzga gerai žinomas ne vienam muzikos mėgėjui. Nors pramogų pasaulyje sukasi beveik 10-metį, didžiausio populiarumo sulaukė dabar. Ketvirtas bandymas užkariauti nacionalinės „Eurovizijos“ atrankų sceną davė puikių rezultatų.

Šeima šiuo metu vieši Lisabonoje drauge su visa Lietuvos delegacija „Eurovizijoje“. A. Brūzgienė – pritariančioji Ievos Zasimauskaitės vokalistė. Kol žmona dalyvauja repeticijoje, J. Brūzga prižiūri dukrą Ulą Saulę.

„Santykiai ir pats šeimos suvokimas yra perduodami iš kartos į kartą. Tiek mano, tiek Akmėjos atsineštas šeimos pavyzdys – mūsų esminės vertybės“, – tikina J. Brūzga. A. Brūzgienė priduria, kad reikšmingos ir kitos vertybės: „Manau, kad kalbėjimas – vienas svarbiausių dalykų. Žinoma, reikalinga ir pagarba vienas kitam.“

Aistringų diskusijų nebūna

Pora susipažino prieš 13 metų Artūro Noviko džiazo mokykloje. Jausmai įsižiebė akimirksniu, o po penkerių metų laukė vestuvės ir pagoniškos apeigos. Šiuo metu šeima augina dvi dukras – Junę ir Ulą Saulę.

Vis dėlto jiedu atviri – ginčų pasitaiko, tačiau laikui bėgant tapo lengviau suprasti vienas kitą ir aistringų diskusijų nebebūna: „Akmėja buvo tas žmogus, kuris nors ir jaučiasi blogai, bet šaltu veidu tvirtina, kad viskas gerai. Taip kyla įtampa. Klausdavau, kas nutiko, ko nepadariau. Dabar viskas kitaip.“

Dėl įtempto J. Brūzgos grafiko daugiau namų ruošos darbų tenka žmonai. „Posakis, kad moteris laiko tris namų kampus – teisingas. Mes dalijamės buities darbus. Aš, pavyzdžiui, nešu šiukšles“, – pažymi atlikėjas.

Anot A. Brūzgienės, jai dviejų rankų užtenka, o kai vyras randa laisvą minutę – leidžia pasimėgauti poilsiu.

LRT stop kadras

Pasitaikė ir sunkių išbandymų

Garsi pora atvirai prisipažįsta, kad atlaikyti teko ne vieną iššūkį. Prieš kelerius metus J. Brūzga nusprendė išbandyti karinę tarnybą.

„Po koncerto su krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendu gavau pasiūlymą dainuoti kartu. Tik tiek, kad reikėjo tapti kariu. Po bakalauro studijų muzikos man pakako, norėjosi pertraukos, tad sumąsčiau pabandyti. Buvo keista, nes atėjau iš kitokios atmosferos. Nesupratau, kas vyksta, kodėl žmonės ant manęs rėkia“, – prisimena J. Brūzga.

„Važiuodavau pas jį su krūva monetų, kad galėtų nusipirkti skanėstų iš užkandžių automatų“, – juokiasi A. Brūzgienė.

Anot atlikėjo, meniškos sielos žmogui nelengva priprasti prie kariškos tvarkos, todėl buvo dienų, kai norėjosi viską mesti ir grįžti. A. Brūzgienė priduria: „Man buvo baisu likti vienai, nežinojau, kaip jam seksis tuose apkasuose. Jis išvyko mūsų medaus mėnesio pabaigoje.“

Griežta tvarka pakeitė J. Brūzgą. Jis pasakoja išmokęs vertingų dalykų, vienas jų – punktualumas: „Jei esi jaunas ir nežinai, ką nori veikti, tokia vieta pastato į rimtesnę poziciją.“

Šiuo metu J. Brūzga išėjęs tėvystės atostogų. Dainininkas džiaugiasi daugiau laiko skirdamas savo šeimai ir, be abejo, muzikai.

„Svajonės – gyvenimo variklis, jei nenori nieko daryti – vegetuoji. Žinoma, reikia nepamiršti, kad svarbu ne tik rezultatas, bet ir pati kelionė. Mūsų darbas yra kūrybinis, todėl procesas – išties malonus“, – pasakoja atlikėjas.

Plačiau – vaizdo įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS