Atskleista aktoriaus M. Perry mirties priežastis | Diena.lt

ATSKLEISTA AKTORIAUS M. PERRY MIRTIES PRIEŽASTIS

  • 8

Serialo „Draugai“ aktorius Matthew Perry (Metjus Peris) mirė nuo ūmaus anestetiko ketamino poveikio, rodo penktadienį paskelbti skrodimo rezultatai.

Los Andželo apygardos teismo medicinos ekspertizės departamentas skrodimo ataskaitoje teigė, kad M. Perry taip pat nuskendo šildomame baseino gale, tačiau tai buvo antraeilis veiksnys, lėmęs jo mirtį spalio 28 dieną, kuri laikoma nelaimingu atsitikimu.

Aktoriui buvo 54 metai.

M. Perry artimi žmonės tyrėjams pasakojo, kad jam buvo taikoma ketamino infuzijos terapija – eksperimentinis gydymas, naudojamas depresijai ir nerimui gydyti. Tačiau teismo medicinos ekspertas teigė, kad ketamino kiekis M. Perry organizme buvo toks, koks vartojamas atliekant bendrąją anesteziją operacijos metu, ir kad paskutinis gydymas prieš pusantros savaitės nepaaiškino tokio kiekio. Paprastai šis vaistas metabolizuojamas per kelias valandas.

Ataskaitoje teigiama, kad prie to taip pat prisidėjo vainikinių arterijų liga ir buprenorfinas, kuris vartojamas opioidų vartojimo sutrikimams gydyti.

Aptikto ketamino kiekio „pakaktų, kad jis prarastų sąmonę, prarastų laikyseną ir gebėjimą išsilaikyti virš vandens“, sakė daktaras Andrew Stolbachas (Endrius Stolbakas), medicinos toksikologas iš Johno Hopkinso (Džono Hopkinso) medicinos klinikos, kuris naujienų agentūros AP prašymu peržiūrėjo skrodimo ataskaitą.

„Naudoti raminamuosius vaistus baseine ar karštoje vonioje, ypač kai esate vienas, yra labai rizikinga ir, deja, šiuo atveju tai baigiasi mirtimi“, – sakė A. Stolbachas, kuris pažymėjo, kad tiek ketaminas, tiek buprenorfinas gali būti naudojami saugiai.

M. Perry buvo paskelbtas mirusiu po to, kai buvo rastas nereaguojantis į savo namus Los Andžele. Kitą dieną tyrėjai atliko skrodimą.

Anot pranešimo, aktorius 19 mėnesių nevartojo narkotikų, nors anksčiau jų nevengė.

M. Perry daugelį metų kovojo su priklausomybėmis ir rimtomis sveikatos problemomis.

Nepraėjus savaitei nuo aktoriaus mirties buvo įsteigtas M. Perry vardo fondas padėti su priklausomybėmis kovojantiems žmonėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Narkomanas.

Atsargiai

Šiais metais DULKYS legalizavo depresijos gydymą Ketaminu Lietuvoje!!!! Narkotikai skinasi kelią Lietuvoje. Amerikiečių kompanija Johnson ir Johnson (arba Jansen) daug uždirba iš prekybos narkotikais. Dėmesio sutrikimą gydo amfetaminais, depresijas - ketaminais. Kas toliau? Matyt, interesas didžiulis svaiginti tautą ir žudyti.

hmm

Visus vaistus reikia vartot atsargiai. Disociacinį vaistą vartot vonioj nelabai protinga, panašu į savižudybę
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS