Aukščiausia pasaulio moteris – 24-erių turkė | Diena.lt

AUKŠČIAUSIA PASAULIO MOTERIS – 24-ERIŲ TURKĖ

  • 1

215,16 cm ūgio Rumeysa Gelgi oficialiai pripažinta aukščiausia pasaulio moterimi. 24 metų turkę Gineso rekordų knyga trečiadienį paskelbė pasaulio rekordininke.

Jaunai moteriai yra diagnozuotas Vyverio sindromas, labai skatinantis augimą. Ji daugiausiai naudojasi neįgaliojo vežimėliu, tačiau gali ir vaikščioti su vaikštyne.

Jau 2014-aisiais R. Gelgi iš Safranbolu miestelio buvo įtraukta į Gineso rekordų knygą – kaip aukščiausia pasaulyje paauglė. Nuo tada ji populiarumą išnaudoja tam, kad atkreiptų dėmesį į retas ligas. „Kiekvieną savo  trūkumą galima paversti pranašumu, t. y. priimti save tokiu, koks esi. Žinok savo potencialą ir daryk viską, ką gali“, – sakė aukštaūgė.

Ir didžiausias šiuo metu gyvenantis pasaulio žmogus yra turkas. Sultano Koseno ūgis 2018 metais, anot Gineso rekordų knygos, buvo 251 cm.

Aukščiausia kada nors gyvenusi moteris buvo Zeng Jinlian iš Kinijos. Jos ūgis siekė 246,3 cm. Milžinė mirė 1982-aisiais.

Aukščiausias žinomas vyras buvo 2,72 metro ūgio amerikietis Robertas Wladowas. Jis smarkiai augo dėl auglio. 22-ejų aukštaūgis mirė 1940 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vika

Kokiu tik ligu nebuna, neduok Dieve!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS