Autostopu lietuvė nukeliavo iki Vladivostoko: jautėsi ne taip saugiai, kaip Europoje | Diena.lt

AUTOSTOPU LIETUVĖ NUKELIAVO IKI VLADIVOSTOKO: JAUTĖSI NE TAIP SAUGIAI, KAIP EUROPOJE

  • 3

Keliautoja Saulė Milaševičiūtė autostopu nukeliavo nuo Lietuvos iki Vladivostoko – daugiau nei 10 tūkst. kilometrų. Ji sako, kad stabdydama pakeleivingus automobilius šioje šalyje nesijautė taip saugiai, kaip keliaudama po Europą.

Autostopas, kaip akcentuoja lietuvė, jai jau seniai įprastas keliavimo būdas ir mergina taip keliauja visada. Būtent iki Vladivostoko nuvykti ji sumanė, nes tuo metu ten studijavo jos vaikinas. Tai buvo puiki galimybė, kaip sako S. Milaševičiūtė, pagaliau įgyvendinti seniai galvoje kirbėjusią autostopo per Rusiją idėją.

Ji sako, kad susistabdyti reikiamą automobilį Rusijoje jai pavykdavo netgi lengviau nei kitose Europos šalyse. Tačiau kartais kildavo problemų norint susikalbėti.

„Iš tikrųjų didžiausias sunkumas kelionėje buvo kalbos barjeras, nes rusų moku labai menkai, bet pavykdavo – pasakai miesto, kur važiuoji, pavadinimą, ir viskas aišku“, – sako S. Milaševičiūtė.

Tačiau ji atvirauja, kad keliaudama pakeleivingais automobiliais per Rusiją nesijautė taip saugiai, kaip jaustųsi keliaudama per Europą.

„Iš tiesų jautėsi skirtumas. Ypač dėl tol, kad žmonės ten ne visada segasi saugos diržus, kai kur jų net nebūdavo priekinėje sėdynėje. Kartais keliai būdavo blogi, prastas matomumas, sniegas. Mačiau daug apvirtusių sunkvežimių pakelėse“, – pasakoja mergina.

Plačiau apie tai – pokalbio įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

123

nu jo Scanijos arba Man kabina saugesne ir patogesne negu Kamazo

Keliavo autostopu

ir už kelione mokėjo furistam natūra. Būta gi rimtuolės važiuojančios su furistais pas savo vaikiną. Aš jo vietoj sakyčiau čiuožk atgal greičiau , nes tu neištikima esi man.

nuomone

saugumas- labai santykinis jausmas... beproti gali sutikiti tiek savo laiptineje tiek ir kitam kontinente

SUSIJUSIOS NAUJIENOS