B. Nicholson apie motinystę: niekada nebuvo tokio dalyko kaip bemiegė naktis | Diena.lt

B. NICHOLSON APIE MOTINYSTĘ: NIEKADA NEBUVO TOKIO DALYKO KAIP BEMIEGĖ NAKTIS

  • 5

„Kiekvienas į gyvenimą atėjęs žmogutis viską keičia į gerąją pusę. Ir nesvarbu, kelintas vaikas jis šeimoje”, – Motinos dienos išvakarėse kalbės TV laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson, vos prieš pusmetį susilaukusi ketvirtos atžalos. Moteris atvirai pasakos, jog džiaugsmas ir palaima aplankė gimus pirmiesiems trims  vaikams. Tačiau ar buvo lengva jai, sukūrusiai sėkmingus verslus, padariusiai TV karjerą, ketvirtą kartą atsidėti motinystei?

„Ketvirto vaiko pradėjau norėti iš karto, susilaukusi trečio. Toks buvo mano vidinis noras. Tikiu, vaikai neateina iš niekur, jie ateina pas tave su savo misija, užminimu. Tai laiškas iš Dievo, tai aš jutau ir norėjau savo ketvirto vaikelio”, – kalba daugiavaikė mama.

Beata prisipažįsta, jog ją erzina stereotipinis mąstymas, jog kūdikis esąs didelis vargas, bemiegės naktys ir jokio laiko sau. Tiek, kiek sugeba spėti ši daugiavaikė mama, nepadaro ir po vieną atžalą auginančios šeimos. Žinoma laidų vedėja, žvelgdama į kūdikio auginimo rutiną, nė kiek nesureikšmina sunkumų, nes turi savų metodų: „Visų pirma, niekada nebuvo tokio dalyko kaip bemiegė naktis. Bent jau mano vaikų auginimo karjeroje, net jeigu ir buvo kažkokių sunkumų, kurių visuomet yra, bet jie tokie momentiniai, tai toks blyksnis visame mūsų gyvenime, kad tikrai neverta susikoncentruoti ir galvoti, kaip čia sunku ir kaip noriu, kad tai kuo greičiau pasibaigtų.”

Vaikai neateina iš niekur, jie ateina pas tave su savo misija, užminimu.

Gebėjimas mėgautis motinyste Beatai pavyksta ir dabar ji tik nori, kad jos mažieji sūnūs neaugtų taip greitai. Ir nors dar vienu nariu pagausėjusi šeima teikia begalę džiaugsmo ir panardina į laimės burbulą, kuriame prisipažįsta gyvenanti Beata, vis dėlto daug vaikų – daug išlaidų. Ir nors žinoma moteris turi sėkmingus verslus, o vaikus išgalėtų lepinti, švaistūnių kategorijai ji savęs nepriskiria ir biudžetą planuoja sumaniai ir atsakingai.

„Džiaugiuosi, kad, pavyzdžiui, net ir mano ketvirtas vaikas naudojasi tais pačiais daiktais, kuriuos pirkau ir kuriuos naudojo, tarkim, Izabelė. Turiu tą pačią automobilinę kėdutę, kurioje augo mano sesers vaikai, naudoju tą patį vežimą. Jis buvo pirma didelė investicija, kai nupirkome Izabelei, kuris tikrai labai brangiai kainavo. Buvo itin madingas Londone. Tie pinigai, kuriuos mes išleidome prieš 12 metų Londone, jie savo atidirbo, – pasakoja Beata. – Su tuo pačiu vežimu užaugo Izabelė, Jurgis, mano sesers abu vaikai, draugės mergytė, dar Hariuką su tuo vežimu pavežiojom. Ir kadangi jau truputėlį ir Danukas buvo jame, dabar atidaviau draugei, kolegei.”

Jauni ir nauji tėvai, pasak Beatos, yra labai pažeidžiami vartotojai. Cituoja savo sutuoktinį, kuris juokauja, kad jeigu jau daiktas kūdikiui, tai dvigubai brangesnis. „Dėl to, kad gi savo vaikui nieko negaila, todėl ir kainuoja tie vežimai 1000 ar kažkiek. Vaikui gi nieko negaila ir tikrai negaila, ir kai pagalvoji, jei suskaičiuočiau, kiek knygučių turi mano vaikai, tai yra šimtai”, – juokiasi Beata.

Neišlaidauja moteris ir dėl kitos priežasties. Jos manymu, auginant vaikus svarbu galvoti ne vien apie save, bet dar reikšmingiau mokyti juos vartoti, kad nuo mažens formuotųsi tinkamas požiūris į daiktus ir pinigus. Už materialius dalykus gerokai svarbiau – vaikų lavinimas ir ugdymas: „Kai auginau Izabelę Londone, tai būdavo ir visokios muzikos pamokėlės kūdikiams, ir baseinas, ir žaidimų grupės. Bet tai yra ir vaikams, ir mamoms, kad jos turėtų ką veikti, nes yra labai svarbu dienos ritmas, tu turi gyventi, turi patirti, negali tik sėdėti užsidariusi bute. Laiminga mama yra laimingas kūdikis. Tai lygiai tą patį principą paskui taikiau kitiems vaikams.“

Su kuo nesutinka Beata Nicholson ir kaip ji vertina stereotipinius požiūrius į motinystę, vaikų auklėjimą ir būdus lavinti vaikus – šeštadienį 19.30 val.  „Stiliuje” su Violeta Baubliene per LRT TELEVIZIJĄ ir LRT.LT.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kodėl

Tegu pasako, kad samdo gerą auklę, kuri bet kada pavaduoja - ir viskas išsisprendžia: ir pamiegi, ir namuose tvarka, ir saviraiškai laiko yra. Tokia tikrovė.

Ang

Gal ir gali taip būti. Užauginau dvi dukras,labai ramios,laiko turėjau ,nors nebuvo pampersų.Tik kaip gimė anūkai supratau,kad auginant vaikus būna bemiegės naktys ir sunkios dienos.

kalėm

bemiegių naktų nebūna su vaikais, turi, kam palikt priziuret... :) :) :)...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS