A. Baldwinui vėl bus pateikti kaltinimai dėl netyčinio nužudymo filmavimo aikštelėje | Diena.lt

A. BALDWINUI VĖL BUS PATEIKTI KALTINIMAI DĖL NETYČINIO NUŽUDYMO FILMAVIMO AIKŠTELĖJE

  • 4

Aktoriui Alecui Baldwinui (Alekui Boldvinui) vėl bus pateikti kaltinimai dėl netyčinio operatorės nužudymo mažo biudžeto vesterno „Rastas“ (Rust) filmavimo aikštelėje, teigiama penktadienį pateiktuose teismo dokumentuose.

2021 metų spalį per filmo repeticijas Naujojoje Meksikoje A. Baldwinas laikė revolverį „Colt“ ir šis iššovė. Išlėkusi kulka pražudė 42 metų operatorę Halyną Hutchins (Halyną Hačins) ir sužeidė režisierių Joelį Souzą (Džoelį Sozą).

A. Baldwinas, kuris taip pat buvo filmo prodiuseris, tvirtino, kad jis nespaudė pistoleto gaiduko.

Penktadienį pateikti teismo dokumentai – naujausias bandymas patraukti ką nors atsakomybėn už šį mirtiną epizodą, kuris sukrėtė Holivudą ir paskatino raginimus sugriežtinti šaunamųjų ginklų naudojimo filmavimo aikštelėse taisykles.

Praėjusių metų balandį aktorius buvo atleistas nuo pirminio kaltinimo netyčiniu nužudymu. Tuo metu prokurorai teigė, kad atsirado naujų faktų, dėl kurių reikia „tolesnio tyrimo ir teismo ekspertizės“.

Spalį prokurorai nurodė, kad sušaukia Didžiąją prisiekusiųjų žiuri – piliečių grupę, kuri įvertina įrodymus ir nusprendžia, ar pateikti kaltinimus.

„Laukiame savo dienos teisme“, – penktadienį naujienų agentūrai AFP atsiųstame pareiškime teigė A. Baldwino advokatai Luke'as Nikasas (Liukas Nikasas) ir Alexas Spiro (Aleksas Spairas).

Jei aktorius bus pripažintas kaltu, pagal naujausius kaltinimus jam gresia iki 18 mėnesių kalėjimo.

Kitą mėnesį filmo ginklininkė Hannah Gutierrez Reed (Hana Gutjeres Rid) stos prieš teismą dėl kaltinimų netyčine žmogžudyste ir įrodymų klastojimu.

Prokurorų teigimu, ji užtaisė ginklą, todėl taip pat yra atsakinga už visą situaciją.

Moteris kaltinimus neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

nuomonei

ginklas turėjo būti užtaisytas. Tik kulka ne kovinė.

Anonimas

Ten chacholka ji nemokamai dave matyt šantažavo užtat nušovė

baik

jos papraše ,kad jam duotu ,o ta nedave ,tai tas tada ir nušove,ka ten kvailiai ginklus priziurineja fil.ailsteje ,deje ne .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS