Balerina K. Tarasevičiūtė: dirbdama šešiuose teatruose, uždirbu 500 eurų | Diena.lt

BALERINA K. TARASEVIČIŪTĖ: DIRBDAMA ŠEŠIUOSE TEATRUOSE, UŽDIRBU 500 EURŲ

  • 5

Nenumaldomai artėja 2019-ieji – Kiaulės metai. Kaip ir kasmet žmonės svarsto, ką atneš naujieji metai – sotesnį gyvenimą, o gal pakiš kiaulę?

Valdžia drąsiai žada, kad kils atlyginimai, mokesčiai susitrauks, mokytojai ir medikai gaus, ko reikalauja, o emigracija mažės. Tačiau ar galima tikėti šiais pažadais?

LNK televizijos laidoje „Valanda su Rūta“ šį ketvirtadienio vakarą 20 val. premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas viešai pažadės, kad kitais metais mokytojams teks 180 mln. eurų, gydytojams – 200 mln., rezidentams – 17 mln., pensijos didės 27 eurais, o žmogaus pajamos augs vidutiniškai 40–50 Eur.

Tačiau kita laidos dalyvė, balerina Kristina Tarasevičiūtė rėžė netikinti valdžios pažadais. Ji, dirbdama šešiuose teatruose, uždirba viso labo 500 eurų. „Mano kolegos šokėjai po spektaklių papildomai dirba statybose, nekilnojamojo turto agentais arba manikiūrininkėmis. Mes kitaip neišgyvename“, – pasakojo balerina.

Dainininkė Donata Virbilaitė neseniai grįžo iš emigracijos Londone. Į Lietuvą ji parsivežė pluoštą pinigų naujo gyvenimo pradžiai tėvynėje. Ji skaičiavo, kad Anglijoje uždirbtų santaupų turėtų užtekti bent trims mėnesiams, tačiau jau po trijų savaičių banko sąskaita ištuštėjo.

„Nesuprantu, kas per kainos Lietuvoje. Nueinu į parduotuvę, nusiperku salotų indelį, duonos, dar porą eilinių produktų ir sumoku 20 eurų! Įsivaizduokit, kai anksčiau lietuviai iš Lietuvos į Angliją veždavosi lagaminus produktų, taip dabar mes iš Anglijos į Lietuvą vežamės maistą, kosmetikos, higienos ir buities priemones“, – atviravo dainininkė.

S. Malinauskas kiekvienam kainomis ar mažais atlyginimais besipiktinančiam dalyviui žadėjo, kad kitais metais visi gyvensime geriau. Tačiau ekonomistas Žilvinas Šilėnas į miltus sumalė premjero patarėjo pažadus. Jis tikino, kad daugelis tų pažadų yra neįgyvendinami. Tokie ekonomisto žodžiai paskatino S. Malinausko reakciją ir jis nedvejodamas su laidos vedėja Rūta Mikelkevičiūte viešai susilažino, kad jeigu per ateinančius metus nebus įvykdyta dauguma skelbiamų pažadų, jis paliks savo darbo vietą. „Tiesa, aš atsakau tik už save, už Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį negaliu kalbėti“, – pridūrė patarėjas.

GALERIJA

  • Donata Virbilaitė
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

>

Ant Lietuvos,jau, ministro pirminiko patarejai "pradejo zadeti" simtus milijonu,ka pazadejo,kuom disponuoja ministerijos valytoja,gal koki milijarda mestels ... ?

Eglė

Daug mokytojų ir gydytojų taip pat dirba ne vienoje darbovietėje, kad išgyventų. Tai absurdas! Kenčia darbo kokybė, pervargstama skubant iš vienos darbovietės į kitą. Reikia padaryt, kad seimo narių alga būtų 5 minimalios algos, tai labai greitai imtųsi priemonių kelti ekonomiką ir pan.

Mykolas

Nėra žodžių.Kaip visada ir prie visų valdžių. Kultūra ir švietimas paskutinėje vietoje Gėda, gėda, gėda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS