Bemiegės naktys – savo noru | Diena.lt

BEMIEGĖS NAKTYS – SAVO NORU

Ričardas Pinikas laiką skaičiuoja kitaip nei dauguma statistinių klaipėdiečių. Kai penktadienio vakarą jie šlovina siestą ir fiestą, klubo "Dr. Who" direktorius įjungia aukščiausią susikaupimo pavarą.

Gimęs organizuoti

R.Pinikas – vienas nedaugelio laimingųjų, kuriems pavyko malonumą paversti darbu. "Visada buvau, liaudiškai tariant, "tusovščikas", – šyptelėjo klaipėdietis.

Pernai gegužę su bičiuliu atidaręs klubą dėl savo žingsnio jis nesudvejojo, nors dažnai linksniuojama krizė verčia mobilizuoti visus atkaklumo ir fantazijos rezervus. "Atsitraukti nėra kaip – juk reikia šeimą išlaikyti", – nusijuokė Ričardas. Aukso žiedas ant klaipėdiečio rankos dar nespindi, tačiau vestuvės su mylimąja – Dailės akademijos magistrante Egle Balčytyte – visai netolimos ateities klausimas.

"Tai, ką jau pavyko pasiekti, nuoširdžiai džiugina, nes turiu su kuo palyginti šią situaciją", – surimtėjęs pridūrė "Dr. Who" šturmanas.

Dabar tik pats sprendžiantis, kada keltis, įsijungti kompiuterį ir duoti startą skambučių bei susitikimų kupinai dienai, Ričardas gerai prisimena laikus, kai teko būti samdomu darbuotoju. Įvairiausių patirčių bagažą klaipėdietis krovėsi ne tik Lietuvoje, bet ir Londone, į kurį išdūmė baigęs mokyklą.

Aplinkybės visuomet susiklostydavo taip, kad nebuvo sudėtinga realizuoti savo pašaukimą. Koks jis, spėlioti nėra reikalo – žodis "organizuoti" per pokalbį nuskambėjo galybę kartų. Buvęs "Pure Future" komandos narys su savo bendraminčiais tautiečiams dovanojo įspūdingas naktis Trakų pilyje, po "Forum Palace" skliautais, yra pridėjęs ranką prie daugybės mažesnio kalibro renginių būdamas kompanijos "Red Bull" projektų vadovas Lietuvoje.

Nida pranoko Ibizą

Savo svajonių vakarėlyje R.Pinikas tvirtino jau sudalyvavęs prieš kelerius metus. Idėja Nidoje suorganizuoti "Beach Party" kilo spontaniškai – klaipėdietis perskaitė, kad sinoptikai prognozuoja savaitgalį geriausią orą tą vasarą, ir nė kiek neabejojo, kad pajūrį užplūs daugybė gražių ir atsipalaidavusių žmonių.

"Gauti leidimą renginiui paplūdimyje atrodė sunkiai įmanomas dalykas, bet Neringos meras buvo geranoriškas: "Gerai, vaikai, darykit!". Nesunkiai pavyko rasti bendrą kalbą su visų specialiųjų tarnybų vadovais. Išimtis buvo tik dabartinis Klaipėdos apskrities viršininkas Arūnas Burkšas, kuris tuomet vadovavo Neringos komunalininkams", – šyptelėjo R.Pinikas.

Pareigūną, kuris būgštavo, kad minia gali nusiaubti paplūdimį, visgi pavyko įtikinti. Sutvarkius formalumus reklamai išplatinti buvo likusios vos trys dienos, tačiau fiesta įvyko. Po šiltos ir rinktine muzika užlietos nakties publika neskubėjo skirstytis. "Netgi vasaros linksmybių Meka vadinama Ibiza tąkart man nublanko prieš Nidą. Atmosfera visus užbūrė. Vakarėlis išties buvo po laiminga žvaigžde", – švytėjo klaipėdietis.

Kompromisų menas

"Dr. Who" direktorius beveik neabejoja, kad klimatą arba orą ir žmonių linksminimosi įpročius sieja glaudesnis ryšys, nei daugeliui galėtų pasirodyti. "Pasižiūri, kaip klaipėdiečiai perka bilietus, kai šviečia saulė bei tada, kai dangus apsiniaukęs, ir viskas tampa aišku", – linksmai skėstelėjo rankomis pašnekovas.

Klubo gyvavimo pradžioje galvojęs tik apie house muziką ir bendradarbiavimą išimtinai su šiai krypčiai atstovaujančiais didžėjais, R.Pinikas pripažino negalėjęs nepaisyti ir draugiško vietinės publikos "diktato". "Pats esu klaipėdietis, pažįstu čia gyvenančius žmones ir išmanau, koks jų muzikinis skonis. Pataikauti ar pulti kviesti "Yvos" neplanuojame, tačiau reikia suvokti, kad klubas ant Viduržemio jūros kranto yra viena, o prie žymiai šaltesnės Baltijos – visai kas kita", – aiškino jaunimo pamėgtos pasilinksminimų vietos vadovas.

Už nesumeluotą muziką

"Dr. Who" skiriamuoju ženklu tapo laiko išbandytais old school prieskoniais pagardinta house muzika, savitą veidą padėjo suformuoti gyvo garso koncertai, sutraukiantys minias nesumeluotos muzikos pasiilgusių klaipėdiečių.

"Vienu sėkmingiausiu vadinčiau grupės "Empti" pasirodymą, kuris ir man asmeniškai labiausiai patiko. Nustebino George'o Michaelo charizmą "Tabami" projekte puikiai sugebėjęs perteikti Sasha Son.

Ne kartą klube jau lankęsis Mantas vis patvirtina mano įsitikinimą, kad jis apdovanotas išskirtiniu talentu. Užaugau su Andriaus Mamontovo dainomis, mano širdyje ši asmenybė yra nepajudinamas autoritetas, tačiau Manto energija – tai kažkas tikrai ypatingo. Nors tapo garsus, jis nepradėjo riesti nosies. Reikia pripažinti, kad ne visiems tai pavyksta", – dėstė Ričardas.

Kuriozai atstoja druską

Daugelį atlikėjų bei didžėjų ir asmeniškai pažįstantis klubo vadovas šių ryšių nesureikšmina. Draugiška vakarienė prieš sudrebinant klubą – ir malonus ritualas, ir neatsiejama darbo dalis, nes sėdint prie bendro stalo aptariami būsimi projektai, dalijamasi informacija.

R.Pinikas neslėpė, kad svečių priėmimas kartais neišvengia kuriozų. Naujausias susijęs su eurodance srovės vėliavnešiais grupe "SNAP!", kuri šįvakar koncertuos klube. Krizei pradėjus šienauti aviakompanijas "Dr. Who" komandai teko reaguoti operatyviai – atlikėjams buvo užsakyti bilietai iš Frankfurto į Rygą su persėdimu Prahoje.

"Išgirdę, kad iš Latvijos sostinės automobiliu juos dar veš į kitą šalį apie tris valandas, užsieniečiai buvo visai išmušti iš vėžių: "Kur jūs, po galais, esate? Viduryje kažkokių tyrų?", – juokėsi R.Pinikas.

Susidomėjo sveika mityba

Nors darbas klube ir mylimas, "Dr. Who" direktorius jį be užuolankų vadina žalingu sveikatai. "Nemažai jos jau suėsta..., – truputį teatrališkai atsiduso. – Dirbi penkias dienas, o savaitgalį turi atlaikyti dvi naktines "pamainas". Gyvenimo ritmas kaip reikiant išsibalansuoja. Muzika, garsas gali rimtai iš vėžių "išdaužyti". Kai dirbu, alkoholis yra nuošalyje, tačiau prieš keliaudamas namo paprašau, kad įpiltų mažą bokalą alaus, nes žinau, kad neužmigsiu, kol įspūdžiai truputį nenuslūgs".

Manančius, kad buvimas klubo vadovu – dangaus dovana, už kurią dar ir pinigus moka, R.Pinikas galėtų greitai nutupdyti ant žemės. "Dr. Who" direktorius neslėpė, kad stresas yra tapęs nuolatiniu palydovu. "Klubas yra gyvas, sudėtingas ir besikeičiantis organizmas. Viskas turi būti gerai sustyguota, atsakomybės daug. Negali ateiti ir išeiti tarsi robotas. Kartais jaučiu, kad esu netoli ribos, kai paprasčiausiai perdegsiu. Po truputį mokausi nesidraskyti", – atviravo Ričardas.

"Dr.Who" vadovui teko pripažinti, kad miegas, kruopštus dienotvarkės planavimas – nepamainomi pagalbininkai siekiant išsaugoti normalią savijautą sukantis pašėlusiu tempu. Absoliučiai naujų atradimų būta pasiryžus laikytis sveikos mitybos principų. Kalbos apie maisto produktų toleravimo testus, organizmo valymą ir panašius dalykus vyruko nė kiek nebetrikdo.

Ant žemės stovi tvirtai

Miestietiškas įvaizdis ir prie jo labai deranti greitakalbė – kiek apgaulingi. Sunkoka patikėti, tačiau spintoje R.Pinikas slepia ne tik "klubinėjimui" reikalingą atributiką, bet ir kelias meškeres: "Dievinu žvejybą, tačiau ne tokią, kai ant molo stumdosi pusšimtis vyrų. Upė, laukinė gamta – tai mano stichija. Važiuodamas žvejoti netgi mašinoje nesiklausau muzikos, kad išsvajotos ramybės niekas nedrumstų".

Trumpo atotrūkio užtenka, kad būtų vėl galima įvertinti ir savitą miesto žavesį. "Turbūt galėčiau užsimerkęs pasakyti po savo langais pravažiuojančių autobusų tvarkaraštį. Rytinis jų gausmas tiesiog į kraują įaugęs, nes tokiu metu dažnai tik griūnu į lovą grįžęs iš klubo", – šypsojosi klaipėdietis.

R.Pinikas pridūrė, kad stresą galima ne tik nuskandinti užmetus meškerę, bet ir iškaršti jam kailį žaidžiant futbolą. "Mūsų komanda atstovauja Klaipėdos universitetui. Esu mėgėjas, bet sekasi visai neblogai", – pasidžiaugė "Dr. Who" direktorius.

Dar vienas laisvalaikio ritualas – pirtis: "Kiekvieną pirmadienį ten susitinku su savo bičiuliais. Šventa tradicija!".

Ir taip didelis R.Piniko pažįstamų ratas su klubo "Dr. Who" startu dar labiau išsiplėtė, tačiau prakalbus apie tikrus draugus klaipėdietis prisipažino esąs inertiškas. "Tie, kurie buvo šalia seniau, ir dabar tebėra man artimiausi žmonės", – tvirtino klubo vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

As

Komentaras 2009m. "Gyvenimas parodys, kas yra kas." Kazkaip idomiai skamba siu dienu kontekste.

reikia šeimą išlaikyti

buratinas gi del sheimos net ish Hrurrrgagos parskrido ...... kiek zmoniu jau prazude ???

bullshit

gyvenimas parodis kas yra kas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS