BIX būgnininkas pristato apleistoje sovietų armijos raketų bazėje filmuotą klipą | Diena.lt

BIX BŪGNININKAS PRISTATO APLEISTOJE SOVIETŲ ARMIJOS RAKETŲ BAZĖJE FILMUOTĄ KLIPĄ

  • 2

Vos prieš kelis mėnesius naują, jau trečiąjį, muzikinį trilogijos albumą „Oneirologija“ išleidęs Gintas Gascevičius-GINC pristato naują vaizdo klipą. Prieš pat prasidedant karantinui Šiauliuose gimė originalus kūrinio „Staklės“ klipas, jo scenos buvo filmuojamos ne tik Šiaulių valstybiniame dramos teatre, bet ir apleistoje sovietų armijos raketų bazėje.

Žinomas perkusininkas, grupės BIX narys įsitikinęs – yra daug skirtingų būdų, kaip galima žiūrėti į gyvenimą. Esą visuomet galima pasvajoti apie beribes galimybes, tačiau „staklės toliau dirba savo darbą, jos viską sustato į vietas, sugražina į pradinį sumanymą. Staklininkas toliau dirba savo darbą“.

„Staklės“ – pirmasis „Oneirologijos“ kūrinys, kurį GINC nusprendė įamžinti vaizdo klipu. Jo siužetą muzikantas kūrė drauge su režisiere Goda Mazrimaite.

„Dar įrašinėjant albumą nusprendėme, kad vienas šio albumo kūrinys bus įrašinėjamas kartu ir filmuojant, taip pat – kad tai bus bazinė klipo dalis. Įdomu ir tai, kad klipo filmavimui pasirinkome neįprastas, unikalias erdves – Šiaulių valstybinio dramos teatro dekoracijų gaminimo dirbtuves ir apleistą sovietų armijos raketų bazę, apie kurią mažai kas žino“, – pasakojo GINC.

Karinė bazė čia buvo pasirinkta ne šiaip sau. Dar prieš daugiau nei 30 metų GINC tarnavo armijoje netoli Černobylio, ėjo aerodromo raštininko pareigas. Tuomet, kaip pats sako, rytais pėstute nupėdindavo atkarpą per pušyną, kur jį kasryt pasitikdavo... varna.

 

 

„Susidraugavau su varna, tiksliau gal ji su manimi – kas rytą pasitikdavo mane ir palydėdavo paskrisdama kartu. Tai tęsėsi keturis mėnesius. Sykį per tą mišką ėjome su bičiuliu, papasakojau apie tą varną, kad vis mane pasitinka. Įdomu, kad nuo tos dienos varna dingo“, – prisiminė jis.

Ši istorija muzikantui taip įsiminė, kad net praėjus keliasdešimt metų ji inspiravo jį sukurti „Oneirologiją“ – istorija tapo emocine šio albumo ašimi. Albumo leidybą iš dalies finansavo asociacija LATGA.

„Labai daug prasmių ši istorija paliko, ir tas daugiaprasmiškumas – labai įdomus, jis suformuoja tam tikrą būseną, kuri labai svarbi naujajame albume. Ir karinė bazė čia ne šiaip sau – todėl kuriant pirmą vaizdo klipą šiam albumui, nekilo abejonių, kur jį filmuosime“, – kalbėjo GINC.

Tiek „Stakles“, tiek kitus kūrinius pasibaigus išbandymų kupinam karantino laikotarpiui GINC ketina pristatyti specialiai albumo pristatymui organizuojamuose koncertuos. O kol kas kviečiame įvertinti „Staklės“ vaizdo klipą.

GALERIJA

  • BIX būgnininkas pristato apleistoje sovietų armijos raketų bazėje filmuotą klipą
  • BIX būgnininkas pristato apleistoje sovietų armijos raketų bazėje filmuotą klipą
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Raimond Pauls

Postsovietinis durnelis... Kam jis įdomus ?

Joooooo...visiskos,,,stakles,,,

ypatingai sukrecia onanizmas su bugnais...ir ventiliatoriaus ,,,barabanu,,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS