Britų elektroninės muzikos garsenybė A. Stottas pirmą kartą pasirodys Lietuvoje | Diena.lt

BRITŲ ELEKTRONINĖS MUZIKOS GARSENYBĖ A. STOTTAS PIRMĄ KARTĄ PASIRODYS LIETUVOJE

  • 0

Į Lietuvą pirmą kartą atvyksta vienas garsiausių elektroninės muzikos atlikėjų Andy'is Stottas. Iš britų elektroninės muzikos sostinės Mančesterio kilęs pripažintas techno ir dub muzikos prodiuseris, garsiosios įrašų kompanijos „Modern Love“ favoritas spalio 5 d. Vilniuje rengia vienintelį savo pasirodymą Baltijos šalyse šiais metais.

Savita ir kerinti A. Stotto muzikinė produkcija sulaukia didelio dėmesio: spaudoje pasirodo gausybė publikacijų – pradedant žurnalu „Vogue“ ir baigiant dienraščiu „New York Times“, festivaliuose jo pasirodymus aplanko vis gausėjanti auditorija. Techno muzikos garsenybė iš Mančesterio nuolat koncertuoja tokiuose pasauliniuose elektroninės muzikos forumuose, kaip festivaliai „Sxsw“ ir „Pitchfork“ (JAV), „Unsound“ (Lenkija), „Mutek“ (Kanada). 

A. Stotto karjera glaudžiai susijusi su garsiąja Mančesteryje įsikūrusia techno muzikos įrašų kompanija „Modern Love“, kurioje jis debiutavo 2005 m. A. Stotto stilius nuolat kinta: pradėjęs nuo populiaresnės elektroninės muzikos, jis ilgainiui pasuko vadinamojo „pavargusio hauzo“ kryptimi, po to – „grime“ elektroninės šokių muzikos link ir t. t. Tačiau kad ir kaip keistųsi stilistinės kryptys, žymiojo prodiuserio kuriama ir atliekama muzika visada išsaugo tik jam būdingą unikalų skambesį, kurį galima apibūdinti kaip gilų ir kerintį.

2012 ir 2014 m. A. Stottas išleido du plačiai elektroninės muzikos pasaulyje nuskambėjusius albumus – „Luxury Problems“ ir „Faith in Strangers“. Pirmasis albumas Amerikoje leidžiamo internetinio muzikos žurnalo „Pitchfork“ buvo įtrauktas į geriausių dešimtmečio albumų 100-tuką, o albumas „Faith in Strangers“ įtakingojo britų internetinio leidinio „Resident advisor“ greta kitų nominacijų buvo įvardintas kaip geriausias 2014 metų albumas.

Paskutiniame savo albume „Too Many Voices“, išleistame 2016 m., Andy Stottas vėl pasuko nauja kryptimi ir panaudojo visą perdarytų „low-tech" sintezatorių arsenalą. Tai atspindi ir jo nuolat besikeičiantį stilistinį lauką: Andy Stottas nuo preciziškų ir sunkiasvorių, labiau klubinei aplinkai skirtų šokinių ritmų pereina prie rafinuotesnės, labiau atmosferiškos ir kompleksiškos muzikos tėkmės, tinkamos skambėti šiuolaikinio meno erdvėse ir festivaliuose.

Vienintelis britų elektroninės muzikos garsenybės A. Stotto pasirodymas šiais metais Baltijos šalyse – spalio 5 d. Vilniuje, Nacionalinės dailės galerijos Didžiojoje salėje.

GALERIJA

  • Britų elektroninės muzikos garsenybė A. Stottas pirmą kartą pasirodys Lietuvoje
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS