Chaotiškas ir varginantis „Zerovilis“ (filmo apžvalga) | Diena.lt

CHAOTIŠKAS IR VARGINANTIS „ZEROVILIS“ (FILMO APŽVALGA)

Prieš penkerius metus sukurtas ir tik dabar kino teatruose pasirodantis filmas apie keistąjį septinto dešimtmečio Holivudą tapo savo keistų aplinkybių įkaitu.

Ilga filmo kelionė

Tradicinis filmo kelias į kino teatrus neegzistuoja. Žymus scenaristas Williamas Goldmanas kadaise parašė žymiausią Holivudą apibūdinančią frazę: "Niekas nieko nežino." Dėl to Los Andželas yra pilnas išprotėjusių dėl savo svajonės žmonių, bandančių atrasti vieną teisingą kelią ir pamirštančių, kad šou verslas yra pilnas atsitiktinumų ir sėkmės.

Jeigu reikia pavyzdžio, "Zerovilis" yra jūsų paslaugoms. Aktorius Jamesas Franco per pastarąjį dešimtmetį tapo vienu žymiausių veidų komedijoje ir keistesniuose mažo biudžeto projektuose. Holivude jo reputacija yra aukšta, ir jis pasinaudojo ja tapdamas režisieriumi.

Ir visgi J.Franco režisuotas "Zerovilis", pripildytas daugybės aukščiausio lygio žvaigždžių, buvo nufilmuotas dar 2014 m. Lygiai prieš penkerius metus. Ir kino teatruose pasirodo tik dabar. Kai kitą kartą bandysite suprasti Holivudą, atsiminkite, kad jo nesupranta net ir žymiausi jo gyventojai.

Pasileidęs Holivudas

"Zerovilis" buvo sukurtas pagal to paties pavadinimo Steve‘o Ericksono romaną, išleistą 2007 m. Septintajame dešimtmetyje vykstančiame filme pasakojama apie jauną vaikiną Vikarą (akt. J.Franco), kuris buvo įkvėptas jam patikusių filmų ir nusprendė vykti į Holivudą ieškoti laimės. Įsivaizduodamas, kad taps žymiu kūrėju, ilgainiui jis susipažįsta su legendine montažo režisiere, išmokančia jį slaptų savo meno subtilybių. Filmas netrunka tapti septintojo dešimtmečio pasileidimo ekranizacija, kurioje galiausiai tampa sunku suprasti, kas yra tikra, o kas tėra haliucinacijos.

Gana mažo biudžeto (ir keisto siužeto) filme pasirodo ištikimiausi J.Franco bendražygiai Sethas Rogenas, Danny‘is McBride‘as ir brolis Dave‘as Franco, jo romantinę partnerę įkūnija Megan Fox, o dar daug pusiau žinomų aktorių vaidina tokias tikro pasaulio įžymybes, kaip Martinas Scorsese, Francis Fordas Coppola, Dennisas Hopperis ir kitus. J.Franco ir S.Rogeno gaujos filmai visada atrodo kaip silpnai paslėptas pretekstas smagiai praleisti laiką su draugais ir už tai gauti pinigų. Šito filmo chaosas atrodo kaip dar vienas to pavyzdys.

Keistos aplinkybės

Penkeri metai tarp juostos filmavimo ir jos pasirodymo kino teatruose visada reiškia, kad filmas nebuvo itin geras. Kad jį bandyta slėpti ir užmiršti, ir paskui parodyti žiūrovams kaip relikviją, kad štai, pažiūrėkit, ką mes nuo jūsų slėpėme. Kad gal žiūrovai norės pažiūrėti filmą, jei ne dėl kokybės, tai dėl aplinkybių.

"Zerovilio" aplinkybės yra bent kažkiek įdomios. Filmas buvo kuriamas 2014 m. pabaigoje. Būtent tada Holivudą ištiko vienas keisčiausių skandalų istorijoje – Šiaurės Korėja įsilaužė į "Sony" studijos kompiuterius ir nutekino daugybę slaptos ir privačios informacijos.

Kokia priežastis? J.Franco ir S.Rogeno kurtas filmas "Interviu su diktatoriumi" – komedija, kurioje jiedu siekė nužudyti Šiaurės Korėjos diktatorių Kim Jong Uną. Du komikai retai atsiduria tarptautinio skandalo centre, todėl ar nuostabu, kad J.Franco viso to įkarštyje sukūrė haliucinacinį, drungną ir klaidžiojančio siužeto filmą, kuriame pasirodė tik jo draugai? Visi su emociniais sunkumais tvarkosi skirtingai.

Užkonservuotas laike

JAV festivaliuose jau pasirodęs "Zerovilis" kritikų nepakerėjo savo keistumu. Neaiškią ir tingią istoriją pasakojantis, nuo originaliojo romano toli nuklystantis filmas yra pernelyg chaotiškas istorijai, kurios pagrindinis veikėjas yra juostų montuotojas.

"Zerovilis" yra vienas filmų, kurie bando didesnį įspūdį padaryti savo sukuriama atmosfera nei konkrečiais elementais, ir neatrodo, kad ta atmosfera būtų gana įtraukianti.

"Zerovilis" pasitarnauja tuo, kad tai yra užkonservuotas laike autentiškas pavyzdys, kaip atrodė vieno keisčiausių Holivudo skandalų pagrindinių veikėjų mąstymas tuo metu, kai kvaila komedija beveik sukėlė karą. Eidami į šį filmą tai galite turėti omeny.

"Zerovilis" (angl. "Zeroville")

Žanras: komedija, drama.

JAV, 2019.

Režisierius James Franco.

Vaidina James Franco, Seth Rogen, Megan Fox, Will Ferrell.

Įvertinimas:

Humoras 2/3

Scenarijus 1/3

Muzika 2/3

Aktoriai 2/3

Režisūra 2/3

Bendras 1,8.

Kino teatruose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje nuo rugsėjo 27 d. galite pamatyti dar tris premjeras

"Informatorius"

Siužeto vingių pripildytoje kriminalinėje dramoje Joelis Kinnamanas vaidina FTB informatorių, kuris įsifiltruojasi į pavojingą gaują Niujorke. Ten prieš jo akis miršta kitas po priedanga dirbęs pareigūnas ir, siekdamas išvengti savo kolegų ir nusikaltėlių grasinimų, vaikinas leidžiasi uždaromas į kalėjimą. Net ir ten jis yra persekiojamas savo viršininkų, kurie nenori leisti, kad vyro istorija virstų dideliu skandalu. Kartu su Clive‘u Owenu, Rosamundu Pike'u ir Commonu šis filmas tampa istorija apie pas šeimą besistengiantį sugrįžti žmogų, kurį medžioja kiekvienas netingintis.

"Raudonbatė ir septyni nykštukai"

Kol daug kas liūdi, kad Holivude yra perkuriami klasikiniai filmai, niekas nėra taip imituojamas kaip broliai Grimai. Jų pasakos perpasakotos tūkstančius kartų, o jų versijų kinuose niekas nesugebėtų suskaičiuoti. "Raudonbatė ir 7 nykštukai", akivaizdu, taip pat patenka į šią kategoriją. Pusiau moderniame, pusiau pasakų pasaulyje vykstantis animacinis filmas pasakoja apie stebuklingų galių turinčią merginą, susitinkančią jos bučinio trokštančius septynis nykštukus. Raudonkepuraitės, Snieguolės ir kitų pasakų motyvų pilna istorija originalumu nekvepia, tačiau vaikams patikti gali.

"Ar gali išsaugoti paslaptį?"

Netikėtai kristi pradedančiame lėktuve sėdinti Ema (akt. Alexandra Daddario) taip išsigąsta, kad paskutinę savo gyvenimo minutę išpliurpia intymiausias savo gyvenimo paslaptis šalia sėdinčiam Džekui (akt. Tyler Hoechlin). Problema ta, kad lėktuvas nesudūžta, o susigėdijusi Ema supranta, kad Džekas netrukus taps jos viršininku. Pasimatymų filmų vadinama juosta tampa pamąstymu apie tai, kaip santykiai gali klostytis tarp viską apie save jau išklojusios merginos ir nieko apie save neatskleidžiančio vyro. Keistumo tiek tarp filmo veikėjų, tiek tarp žiūrovų bus užtektinai.

buvaukine.lt

GALERIJA

  • Chaotiškas ir varginantis „Zerovilis“ <span style=color:red;>(filmo apžvalga)</span>
  • Chaotiškas ir varginantis „Zerovilis“ <span style=color:red;>(filmo apžvalga)</span>
  • Chaotiškas ir varginantis „Zerovilis“ <span style=color:red;>(filmo apžvalga)</span>
  • Chaotiškas ir varginantis „Zerovilis“ <span style=color:red;>(filmo apžvalga)</span>
  • Chaotiškas ir varginantis „Zerovilis“ <span style=color:red;>(filmo apžvalga)</span>
Kadrai iš filmo
Gairės: filmas, kinas, Zerovilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS