Cirko direktorius prisibeldė į žmonos duris | Diena.lt

CIRKO DIREKTORIUS PRISIBELDĖ Į ŽMONOS DURIS

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Skambiai trankęsi durimis, išsirėkavę ir išsidraskę cirko artistai Agnė ir Mykolas Zobovai užkasė karo kirvius. Trupės "Ąžuolyno meškučių cirkas" ir "VIP cirkas" bendraturtė Agnė šmaikštauja: "Dabar taika, Zobovai kalbasi, bet niekas nežino, kas jų namuose bus rytoj."

Skambiai trankęsi durimis, išsirėkavę ir išsidraskę cirko artistai Agnė ir Mykolas Zobovai užkasė karo kirvius. Trupės "Ąžuolyno meškučių cirkas" ir "VIP cirkas" bendraturtė Agnė šmaikštauja: "Dabar taika, Zobovai kalbasi, bet niekas nežino, kas jų namuose bus rytoj."

Užgniaužė kvailas ambicijas

Po dviejus metus trukusio viešo karo Zobovų pora neišsiskyrė ir antrus metus vėl žengia bendru keliu. 61 metų Mykolas žmoną Agnę rytais ir vėl meiliai ryja akimis.

"Po tokių mūsų viešų barnių Mykolo ir mano draugai nesitikėjo ir net nepatarė taikytis, – neslėpė A.Zobovienė. – Vis dėlto gerai, kad sugebėjome užkasti karo kirvį. Mus vienija daug bendrų dalykų, šeima, vaikai."

"Kitos tokios partnerės neradau per visą gyvenimą", – nuo žmonos neatitraukė akių M.Zobovas.

"Meluoji, juk žiniasklaida pranešė, kad susitaikėme dėl pinigų, – šmaikštavo linksmai nusiteikusi Agnė. O po akimirkos rimtai tęsė: – Žmonėms reikia eiti į kompromisus. Pirmasis impulsas taikytis buvo vaikų reakcija, jie sunkiai kentėjo mūsų nesutarimus. Užsisklendė 14 metų sūnus Lukas, labai tėčio reikėjo dešimtmetei Marijai. Mes pradėjome kalbėtis, kalbėtis ir kalbėtis. Užgniaužėme kvailas ambicijas, kurių turi visi žmonės. Šeima nekuriama ant ambicijų pamato."

Ir nors ilgai vykusių teismų šleifas paskui juos dar velkasi, Zobovai neabejoja, kad susitaikę pasielgė teisingai.

"Jis beldėsi visą laiką. Net ir per teismus, – pripažino Agnė. – Aš atidariau duris. Niekada negyvenau dėl pinigų. Svarbu, kad žmonės turėtų bendrą tikslą, kelią, pomėgius, supratimą. Teismai labai daug kainavo ir tų pinigų beveik neliko."

Abu mokosi kompromisų

O gal tarp sutuoktinių, kurių amžiaus skirtumas gana didelis, bendras gyvenimas apskritai neįmanomas?

"Jei vaikomasi pinigų – taip, – neabejojo A.Zobovienė. – Net ir didžiausia sėkme besidžiaugiantys vyrai patiria bankrotų. Ir jei nėra bendrų interesų, tikslų, abipusio supratimo, nieko neliks iš tos šeimos. Dėl to skiriasi ir bendraamžiai. Ir jauni žmonės. Gyvena susituokę 18 metų, o po kelerių ar dešimt metų pasuka skirtingais keliais. Pasirodo, kol vienas tobulėjo dvasiškai, mokėsi, kitas sustojo vietoje ar ėjo ne tuo keliu."

"Abu einame į sutarimus, kompromisus, aš daugiau nusileidžiu", – tęsė pasakojimą apie įsivyravusią santarvę M.Zobovas.

"Jis diktatoriškas, valdingas, bet aš dabar jo neprovokuoju, – kalbėjo A.Zobovienė. – Norėjau visur lėkti, skubėti su darbais. Bet dirbti po pusmetį atskirai? Ar tai – šeima? Kas prižiūrėtų vaikus, jei dirbtume užsienyje, kokiais klystkeliais jie nueitų?"

Puikiu kompromisu Zobovai pavadino kilnojamojo cirko pirkimą – "VIP cirko" įkūrimą.

Namai – ne Seimas

"Esame patrauklūs, išskirtiniai, – išdidžiai tikino Mykolas. – Be to, Agnei nereikia laisvo laiko. Ji – labai darbšti, energinga, tad tai buvo puikus mūsų spendimas."

"Negaliu, kaip kitos moterys, sėdėti prie puodų ir vaikščioti tik į grožio salonus, – pripažino Agnė. – Mykolui gimtadienio proga padovanojau trijų dienų pabuvimą kartu Harmonizavimo parke. Baseinai, masažai – puiku, tačiau jau antrą vakarą abu pasiilgome darbo."

"Kai turime cirko palapinę, cirkų, tokių, kaip mūsų Seimas, namie nekeliame, – nusikvatojo A.Zobovienė. – Kartu dirba mūsų vaikai. Lukas mėgsta techniką – apšvietimą, didžėjaus pultą. Neseniai pareiškė, kad šoks kartu su "Rokados" šokėjomis. Jis lankė šokių gimnastiką, mėgsta akrobatiką, fakyrus. Marija labai myli žvėrelius, nebijo ir jų kakutį išvalyti."

Auksas – Radžio įtaka

Dabar Zobovai neafišuoja savo jausmų ir viešai, prie kitų žmonių, nesisvaido mažybiniais žodeliais. Apie 4.30 val. atsikeliantis Mykolas neneša žmonai į lovą kavos, nes ji atauštų, kol Agnė pabus. Vyras pagamina pusryčius ir veža vaikus į mokyklą.

"Gyvename kaip normali šeima, – tikino Mykolas. – Kokia tai šeima? Bendras darbas, supratimas. Vakare – visi kartu. Tėtis pjausto svogūnus, gamina valgyti, o visi išalkę laukia, ką pagaminsiu skanaus."

"Jis skaniai gamina. Ir sriubas, ir salotas, – kartą per mėnesį kotletų iškepanti Agnė gyrė vyro kulinarinius sugebėjimus. – Lukas iš tėčio išmoko puikiai gaminti pusryčius, iškepti skanią kiaušinienę."

Mykolas patenkintas šypsojosi, o kairėje jo ausyje vis blykstelėdavo auksinis auskaras.

"Kai išsiskiriame, jis nuolat visko prisidaro, – pasiteiravus, kaip vyro ausyje atsirado auskaras, nusijuokė Agnė. – Turėjo automobilį "Hyundai Santa Fe". Kai susipykome pirmą kartą, nusipirko "Mitsubishi Pajero". Dabar – įsivėrė auskarą. Tai – Radžio įtaka."

Kai Zobovai buvo susipykę, Mykolas gastroliavo kartu su garsiausiu romų dainininku Lietuvoje: Radžis dainavo, M.Zobovas "grūmėsi" su meška.

"Jis guodėsi Radžiui, abu labai susidraugavo, o Mykolas, paveiktas jo įtakos, dabar nešioja auksinę apyrankę, auksinius žiedus, grandinę ant kaklo ir auksinį auskarą", – juokėsi A.Zobovienė.

Kapitonas ir blogiukė

Susitaikymo proga Agnei nupirkęs terjerę Nilką (pavadinta Nijolės Pareigytės garbei), liepos 4-ąją, per žmonos gimtadienį, fejerverkais nutvieskęs Klaipėdos padangę, Mykolas dabar tramdo pavydą.

"Mano automobilyje slapto GPS jau nėra", – juokėsi Agnė.

"Nesu toks pavydus, bet šeima man – viskas. Ir tai – tik mano, – kategoriškas M.Zobovas. – Jei nemylėčiau žmonos, nevertinčiau šeimos, nebūčiau kartu."

Iš kur Mykolas turi tiek energijos gyventi su daug jaunesne žmona?

"Anksti keliuosi, anksti guluosi, nerūkau, saikingai geriu, būnu gryname ore, – vardijo M.Zobovas. –  Ir jauną žmoną turiu."

Pasiteiravus, ar jis įvykdė pažadą su šeima nukeliauti į Monte Karlą, Mykolas tarė: "Tuomet norą pakeitėme. Buvome Tenerifėje – taip kartu nusprendėme. Bet Monte Karlas būtinai bus."
"Ilsėjomės su vaikais. Mums sakė, kad ten per metus lyja tik keturias dienas, tai tos dienos ir pasitaikė, – nusikvatojo Agnė. – Tačiau labai patiko. Ir nors bėgome pailsėti nuo žvėrelių, matėme tik gyvūnus ir iš Tenerifės parsivežėme įvairių svajonių."

"Noriu, kad mūsų cirkas būtų geriausias Europoje. Ir žinau – taip  bus. Investavome į žvėrelių cirką, kuris yra vienintelis Baltijos šalyse. Dabar mūsų tikslas – turėti geriausią cirką Senajame žemyne", – tvirtai teigė M.Zobovas.

Dabar sutuoktinių mintys sukasi apie naująjį sezoną, kuris startuos balandžio 9 d. Zobovai žada neregėtą cirko programą, kurioje dalyvaus ir Vokietijos, Rusijos, Latvijos cirko artistai.
Dabar jie rengiasi vaikų cirko programai "Lobių sala". "Jis vaidins kapitoną, o aš – piratę, – šyptelėjo A.Zobovienė. – Blogiukais būti daug lengviau – kaip ir gyvenime."

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Man

gaila moters. Nors taip gyvena, tikriausiai, didžioji dalis šeimų. Tik šitie viešai draskosi.

Man

gaila moters. Nors taip gyvena, tikriausiai, didžioji dalis šeimų. Tik šitie viešai draskosi.

Na jau ne

Nu jau man vyras nepasidraskytu, viena karta kazkas ne taip ir skristu. Zinotu su kuos susidejo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS