„Coldplay“ per pokalbį su prancūzų astronautu transliavo į kosmosą naują dainą | Diena.lt

„COLDPLAY“ PER POKALBĮ SU PRANCŪZŲ ASTRONAUTU TRANSLIAVO Į KOSMOSĄ NAUJĄ DAINĄ

„Coldplay“ suteikė naują prasmę dainos išleidimo idėjai, savo naują kūrinį „Higher Power“ pirmą kartą paskelbdami per pokalbį vaizdo ryšiu su prancūzų astronautu Thomu Pesquet (Tomu Peskė).

Th. Pesquet su britų grupe ketvirtadienio vakarą kalbėjosi iš Tarptautinės kosminės stoties (TKS).

„Nusiuntėme jums muzikos, nes šiuo metu niekam Žemėje negalime groti ir pamanėme, kad tiesiog pagrosime jums“, – pasakė dainininkas Chrisas Martinas (Krisas Martinas).

„Tai premjera visai... galaktikai“, – pareiškė jis ir pridūrė, kad daina yra apie „bandymą visuose mumyse surasti astronautą, žmogų, galintį daryti nuostabius dalykus“.

Grupė pasinaudojo proga ir paklausinėjo Th. Pesquet apie jo gyvenimą TKS, taip pat paklausė, kaip jis ten atsipalaiduoja.

„Vakarais, kai visi eina į lovą... užsidedu savo ausines, paleidžiu muziką ir tiesiog plūduriuoju... Tai tikrai šaunu, jautiesi visiškai laisvas“, – sakė Th. Pesquet.

Gitaristo ir mokslinės fantastikos gerbėjo Guy Berrymano (Gajaus Berimano) paklaustas, kas filmuose blogai vaizduojama apie gyvenimą kosminėje stotyje, Th. Pesquet atsakė, kad didžiausia klaida yra laiko, kurio reikia apsivilkti skafandrą ir išeiti į atvirą kosmosą, perteikimas.

„Filmuose tai tiesiog įvyksta... Skafandras užsivilktas, bum, ir tu kosmose. Tikrovėje... reikia kelių valandų pasirengti“, – sakė jis.

„Coldplay“, kuri dėl rūpinimosi aplinka nusprendė nebegastroliuoti, puikiai galėjo suprasti Th. Pesquet požiūrio iš kosmoso kampą.

„Stebina, kokia maža, ribota ir trapi yra Žemė, – sakė jis. – Tai rutulys, ji uždara. Visa, ką turime, yra čia, daugiau nieko nėra. Reikia išmintingai naudoti savo išteklius.“

Tuomet Th. Pesquet užsidėjo saulės akinius ir paaiškino, kad jie būtini apžvalgos sekcijoje.

„Dabar esi panašesnis į roko žvaigždę, nei mes kada nors buvome!“ – juokdamasis pasakė Ch. Martinas.

Šypsodamasis jis paklausė, ar Th. Pesquet ten būdamas matė kokių nors keistų gyvybės formų.

„Dar ne, bet stebiu... Visą laiką stebiu“, – atsakė jis.

„Coldplay“ įspūdingai pristatė ir savo vėliausią albumą – 2019 metais išleistą „Everyday Life“. Grupė išspausdino reklamas laikraščių visame pasaulyje – įskaitant savo gimtųjų miestų Jungtinėje Karalystėje vietinius laikraščius –  skelbimų skiltyse.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS