D. Dargis: sparčiai auga susidomėjimas aštria kriminaline dokumentika | Diena.lt

D. DARGIS: SPARČIAI AUGA SUSIDOMĖJIMAS AŠTRIA KRIMINALINE DOKUMENTIKA

  • 2

Daktarų, Agurkinių, nesąžiningai veikusių Lietuvos milijonierių mafijos kelius narpliojantis autorius Dailius Dargis teigia, kad pandemija augina susidomėjimą kriminaline šalies dokumentika. Rašytojo teigimu, skaitytojai knygų ieško ir naktimis, o karantinui prasitęsus, išaugo susidomėjimas baisiausiomis šalies nusikalstamo pasaulio istorijomis. 

„Yra kažkokia keista tendencija. Pratęsus karantiną, skaitytojai pradėjo teirautis apie galimybę įsigyti knygas, leistas beveik prieš dešimtmetį, ir tas, kurių istorijos išties kraupios. Tarkime, Vilniaus bomberis – tai istorija apie žmogų, kurio rankos yra atėmusios gyvybę dešimtims žmonių“, – pastebi D. Dargis.

Rašytojo teigimu, pastaroji knyga bus netrukus perleista antru leidimu, tad besidomintys šalies kriminaline dokumentika vėl galės ją įsigyti.

„Man asmeniškai tai – viena kraupiausių knygų, iliustruojanti nusikaltimų mastą, galią, įstatymų ignoravimą ir sunkiai paaiškinamą šaltakraujiškumą. Juk šio žudiko nueito kelio liudininkais buvo visi – nuo Vyriausybės darbuotojų, regėjusių viduryje dienos susprogdintą verslininką, nutrauktomis kojomis, po jų langais, baigiant vaikais, tuomet žingsniavusiais miesto centru. Net ir praėjus daugybei metų, vartydamas bylas, asmens istoriją ar operatyvinę medžiagą, esu šokiruotas“, – sako jis.

Anot D. Dargio, pirmojo karantino metu visuomenė buvo susidomėjusi lengvesnio turinio kriminaline dokumentika, tuo tarpu dabar ieško vis žiauresnių ir painesnių istorijų.

Dabar, itin po Naujųjų metų, pastebiu skaitančios auditorijos norą tirti, domėtis tais, apie kurių keliones šioje žemėje, kartais net labai sunku pasakoti.

„Sulaukiu laiškų, žinučių naktimis, užklausų apie pačius garsiausius nusikaltėlius, kai tuo tarpu pernai diskusijos sukdavosi apie verslo imperijų korupciją, Lietuvos elito paslaptis ar pradėtus naujus mano tyrimus. Tačiau dabar, itin po Naujųjų metų, pastebiu skaitančios auditorijos norą tirti, domėtis tais, apie kurių keliones šioje žemėje, kartais net labai sunku pasakoti“, – sako jis.

„Vilniaus bomberio išpažintis“ – kriminalinė dokumentika apie garsiausią Lietuvos samdomą žudiką Valerijų Januškevičių, kuris Lietuvą pirmąsyk sudrebino 1972-aisiais, būdamas vos 16 metų. Jo kruvinos kelionės po Vilnių ir jo apylinkes truko nuo 1992 iki 1998-ųjų, o kai kurie kruvinieji užsakymai tapo parodomosiomis akcijomis visam sostinės nusikaltėlių ir politikų pasauliui. Jo aukomis tapo 14 asmenų. Aukų sąraše – pardavėjai, inkasatoriai, valiutos keitėjai, turgaus administratorė. V. Januškevičiaus pakištas sprogmuo į orą buvo pakėlęs ir vieną garsų ano meto Vilniaus „brigadinių“ veikėją. Bomberiu pramintas vyras buvo sulaikytas tik po 6 metų intensyvių paieškų 1998 m. Vilniaus centre. Šiuo metu 64 metų žudikas atlieka įkalinimo iki gyvos galvos bausmę Pravieniškių „zonoje“.

Jo gebėjimais buvo šokiruoti ir šalies teisėsaugos pareigūnai – knygoje taip pat pateikiami išsamūs dokumentiniai pasakojimai, niekur anksčiau neskelbtos nuotraukos, schemos, dokumentai, kaip Vilniaus bomberis mokina šalies elitinio padalinio „Aro“ pareigūnus detonavimo, sprogmenų montavimo principų bei apsilankymai kraupių žmogžudysčių vietose.

Rašytojas, žurnalistas, kriminalinių bylų tyrinėtojas, kriminalinės dokumentikos filmų bei Patreon platformos serialo „Kriminalinė Lietuvos zona“ kūrėjas D. Dargis po paskutiniais metais Lietuvos knygynų topus šturmavusių bestselerių „Kriminalinė Agurkinių odisėja“ bei naujais faktais papildytų knygų „13 tamsaus lietuviško verslo paslapčių“, „Tikroji Daktarų istorija“, „Juodosios mafijos našlės“ ar „Holivudo monstras iš Lietuvos“ ir 2019 metais šalies bei užsienio kino teatrus sudrebinusio dokumentinio filmo „Pirmieji kovotojai su mafija“ premjeros vėl sugrįžta į knygynų lentynas. Šįsyk aštuoniais bestseleriais išgarsėjęs D. Dargis pristato savo garsiosios kriminalinės dokumentikos knygos „Vilniaus bomberio išpažintis“ naujausią 2021 metų leidimą. Išankstinė knygos prekyba internetu jau prasidėjo. Pirmieji egzemplioriai į skaitytojų rankas pateks jau nuo vasario 9 dienos.

GALERIJA

  • Vilniaus bomberio nusikaltimo vieta 1995 metais.
Rašytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaunas

Tikriausia niekas neperka to slamsto tai vis lenda su tom neidomiom istorijom kaip ,,olele pupytes'' jau niekam neidomios.

mano nuomone

Kokie zmones domisi apie tokius dalykus?Filmai tersiantys TV eteri geriausiu laiku.Kaliniams tai tikrai geri veiklos vadoveliai mokytis veikti.Knygynai pilni knygu,protingam zmogui didelis pasirinkimas.Man tokiai rasliavai ir filmams gaila laiko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS