D. Ibelhauptaitė: Daliai iš Žirmūnų būti ant raudonojo kilimo labai sunku | Diena.lt

D. IBELHAUPTAITĖ: DALIAI IŠ ŽIRMŪNŲ BŪTI ANT RAUDONOJO KILIMO LABAI SUNKU

  • 3

Nors daug metų Lietuvoje Dalia Ibelhauptaitė buvo siejama su opera ir jos populiarinimu, šiandien garsios režisierės gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Jos vardas ir darbai nuo šiol skambės ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Kartu su vyru Dexteriu Fletcheriu, režisavusiu du garsius pastarojo meto filmus  – „Bohemijos Rapsodiją“ ir „Roketman“ – Dalia žengia į Holivudą. Šį antradienio vakarą 20 val. „Bus visko“ laidoje per LNK, kalbėdama moteris prisipažins, kad tai bus beprotiškai sunku.

„Man, Daliai iš Žirmūnų, būti ant raudonojo kilimo šalia visų Julia Roberts, Jennifer Aniston ir Bradų Pittų – yra sunku. Nes Žirmūnai vis dėlto – toli nuo to”, – su sau būdingu humoru aiškins D. Ibelhauptaitė.

Dalia papasakos ir apie itin skandalingus filmų „Bohemijos Rapsodija“ ir „Rocketman“ užkulisius. „Jei atsakyčiau į klausimą, ar viskas, ką Dexteris nufilmavo, įėjo į finalinį variantą? Tikrai ne. Aštriausių 15% neįėjo. Ar tie 15% kur nors yra išlikę? Taip. Ar juos kas nors pamatys? Taip, kada nors, Dexterio mirties arba abiejų mūsų atveju”.

Moteris ne tik atskleis, kodėl dažnai stipriausi kadrai nepatenka į „Oskarų“ vertus filmus, bet ir papasakos apie tikrąjį Holivudo veidą. Moteris sako – mažai ten romantikos. Viskas sukasi apie darbą ir rezultatus. 

„Žinot, kodėl aktorius į filmavimą veža mašina? Dėl to, kad jeigu tas aktorius pavėluos nors penkias minutes, tai visos tos sistemos penkių minučių sustojimo kaina yra skaičiuojama tūkstančiais dolerių, ir visiems vienodai sumokėti 30 svarų vairuotojui, kurio uždavinys šeštą valandą ryto ne tik atvežti tą aktorių. Jei aktorius nepasirodys duryse tam tikrą valandą, jis daužys tas duris ir neš jį iš lovos, jei prireiks. Ir laiku atgabens į filmavimą. O žinot, kodėl dar ir parveža? Nes po 12 valandų filmavimo aikštelėje, rytoj šeštą ryto jis vėl reikalingas, todėl priveža iki durų, kad jis į kairę nenueitų. O eitų miegot“, – Holivudo užkulisiais dalinasi Dalia.

Režisierė papasakos, kaip jaučiasi dirbdama su pačiais didžiausiais savo srities profesionalais. „Ar yra sunku? Beprotiškai. Ar yra baimė? Žiauri baimė. Baimė suklysti. Baimė atrodyti, kad kažko nežinai. Todėl reikia dirbti 3 kartus daugiau nei visiems kitiems. Bet ten nėra lubų”. 

Kokia buvo Eltono Johno reakcija, pirmą kartą pamačius filmą apie save, kuriame atskleistos jo silpnybės, priklausomybių problema ir homoseksualumas? Kodėl Holivudo damos per didžiuosius renginius negeria šampano? Ir kodėl Dalios pasirodymo ant raudonojo kilimo laukia didžiosios pasaulio žvaigždės? Jau šį antradienio vakarą, 20 val., per LNK, laidoje „Bus visko“. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nuomonė

Labai susireikšminusi ponia, kurios nelabai kas žino Lietuvoje, ką ten kalbėti apie Holivudą

Aha

Tik nereikia susireiksminti nes niekas ten nezino jokios Dalios, na nebent sako , o kas cia per begemotas...

Is Zirminu

Tai tegu kaitin namo i LT uzuot ten ardziusis. Ras darbo ir cia. Gal ir gabi, bet ziauriai susireiksminus persona. Fui, nemaloni. Ko ten poniute sedi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS